Ιταλία: Για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ρώσος πρέσβης

Για εξηγήσεις στο ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε νωρίτερα σήμερα ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ιταλία Σεργκέι Ραζόφ.

Μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Έτορε Φραντσέσκο Σέκουι το υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης Ντράγκι, σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι ο Σέκουι εξέφρασε την απερίφραστη, σκληρή καταδίκη της Ιταλίας των δημοψηφισμάτων-φάρσα που η Μόσχα οργάνωσε σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας υπό στρατιωτική κατοχή. Παράλληλα τονίζεται: «Ζήτησε από τις ρωσικές Αρχές να αναστείλουν την ισχύ της παράνομης αυτής πράξης, την οποία η Ιταλία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει και να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την ουκρανική επικράτεια».

«Η απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων και η παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ ναρκοθετούν με σοβαρό τρόπο τη διεθνή ασφάλεια» αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών. Τέλος, ο πρέσβης Σέκουι είπε στον Ρώσο αξιωματούχο ότι η Ε.Ε. θα αυξήσει την πίεση επί της Ρωσίας με στόχο να τερματίσει την επίθεση σε βάρος της Ουκρανίας.