Ιταλία: Επανεκκίνηση του τουρισμού έως τις 2 Ιουνίου, λέει ο αρμόδιος υπουργός

Ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού Μάσιμο Γκαραβάλια, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «La Stampa», αναφέρθηκε στις επόμενες στρατηγικές κινήσεις για την επανεκκίνηση του τομέα αρμοδιότητάς του.

«Εργαζόμαστε με στόχο να ξανανοίξουν μέσα στον Μάιο οι παραλίες, φυσικά στην πρώτη αυτή φάση με ενισχυμένα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα ήμουν ικανοποιημένος αν, όπως συνέβη και πέρυσι, τα καταφέρουμε για τα μέσα Μαΐου» δήλωσε ο Γκαραβάλια και πρόσθεσε: «Πάντως, έως τις 2 Ιουνίου, όταν η Ιταλία γιορτάσει την αβασίλευτη δημοκρατία της, θα πρέπει να έχουν ξανανοίξει όλα ή σχεδόν όλα».

Ο Ιταλός υπουργός υπογράμμισε παράλληλα ότι στον τομέα του, ο προγραμματισμός είναι βασικής σημασίας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα παραδείγματα, ο Γκαραβάλια δήλωσε στη «La Stampa» ότι μία από τις δραστηριότητες που μπορεί να ανοίξει και πάλι σχετικά σύντομα είναι εκείνη των διεθνών εκθέσεων και συνεδρίων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στον Απρίλιο μπορεί να ξαναλειτουργήσουν κανονικά και τα ιταλικά εστιατόρια.

Σε ό,τι αφορά το «πράσινο ψηφιακό πάσο», ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού είναι της άποψης ότι θα έπρεπε να ισχύσει πριν από τις 15 Ιουνίου, για μπορέσει η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών να επιτρέψει και τον έγκαιρο σχεδιασμό των διακοπών.

Τέλος, σχετικά με τα νησιά «covid-free» o Γκαραβάλια τόνισε: «Μπορεί και πρέπει να το κάνουμε και εμείς. Διότι, αν το κάνουν οι άλλοι και εμείς όχι, το μειονέκτημα θα είναι τεράστιο. Η Ελλάδα λέει ότι θα ξανανοίξει στις 15 Μαΐου, υπό τον όρο ότι θα φέρει μαζί του κανείς αρνητικό τεστ, και θα προσφέρει νησιά “covid-free”. Αν εμείς μείνουμε αδρανείς, θα πάψουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».