Ιταλία: «Χαμηλότερη 50% σε σχέση με την πραγματική η καταγραφή των κρουσμάτων» λένε οι μυστικές υπηρεσίες

Σε έκθεση των μυστικών υπηρεσιών, η οποία αφορά την επιδημία κορωνοϊού και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποσταλεί στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε αναφέρεται σε κεντρικό άρθρο της σήμερα η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, στην έκθεση αυτή οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας υποστηρίζουν ότι η καταγραφή των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα είναι χαμηλότερη σε ποσοστό από 40% έως και 50% σε σχέση με την πραγματική διάδοση του ιού.

Το λάθος φέρεται ότι οφείλεται στο ότι από τον περασμένο Νοέμβριο τα διαγνωστικά τεστ άρχισαν να μειώνονται. Όπως γράφει η «La Repubblica», αυτό σημαίνει ότι από τη μία τα κρούσματα δεν έχουν περιοριστεί στον βαθμό που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Υγείας και των διάφορων περιφερειών και από την άλλη ότι με στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική διάδοση της νόσου δεν μπορούν να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης από τις αρμόδιες Αρχές.

Όπως γράφει η εφημερίδα, αυτή η ανάλυση δείχνει να επιβεβαιώνεται και από άλλο ένα στοιχείο: στα μέσα Δεκεμβρίου σημειώθηκε αύξηση στην εισαγωγή ασθενών με Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας. Ομως αυτή η αύξηση δεν παρουσιάστηκε στην καταγραφή των περιστατικών που δημοσιοποιείται καθημερινά στην Ιταλία.