Ιταλία: 43 συλλήψεις μελών της Ντράγκετα σε ειδική επιχείρηση

Σαράντα τρία άτομα συνελήφθησαν σήμερα στη διάρκεια ειδικής επιχείρησης της αστυνομίας και των καραμπινιέρων κατά μελών της μαφίας της Καλαβρίας, της περιβόητης Ντράγκετα, τα οποία είχαν παρεισδύσει στον οικονομικό ιστό της Ρώμης.

Συγκεκριμένα, η προσπάθεια των δύο «νονών» της Ντράγκετα Αντόνιο Κάρτσο και Βιντσέντσο Αλβάρο αποσκοπούσε στην απόκτηση εμπορικών επιχειρήσεων (κυρίως στον τομέα της εστίασης), ώστε να μπορούν ανενόχλητοι να «ξεπλένουν» βρόμικο χρήμα. Παράλληλα οι μαφιόζοι από την Καλαβρία συγκέντρωναν μεγάλα ποσά και από την πώληση όπλων και ναρκωτικών ουσιών.

«Είμαστε ένα καραβάνι και μπορούμε να πολεμήσουμε τους πάντες» έλεγε στους συνεργούς του ο Αλβάρο, όπως αποδεικνύει μία από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που διέταξαν οι εισαγγελείς της Ρώμης.

Το συγκεκριμένο παρακλάδι της Ντράγκετα είχε αρχίσει να διαμορφώνεται από το 2015, αφού εγκρίθηκε από τις πανίσχυρες «μητρικές οργανώσεις» της Καλαβρίας. Παρά τη μεγάλη αυτονομία της, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση της Ρώμης συνέχιζε να έχει ως σημείο αναφοράς για τις σημαντικότερες αποφάσεις και διενέξεις τους αρχηγούς της Ντράγκετα που δρουν στην Καλαβρία της Κάτω Ιταλίας.