Ιστορική κίνηση από τη μετοχή της Mytilineos

Ό, τι και να πούμε, πλέον, είναι λίγο. Κι όμως, είναι άκρως δικαιολογημένο

Κανένας μας δεν μπορεί να φέρει στη μνήμη του πιο συμπαγή κίνηση από ένα χαρτί στο ταμπλό, και δη μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Μιλάμε για χαρτί που έχει μέσα θεσμικούς επενδυτές, έχει άπλετη εμπορευσιμότητα, είναι αναγνωρισμένος τίτλος, που πατάει επάξια τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με ένα λειτουργικό αντικείμενο (πολλά, για την ακρίβεια) που αφορά σε πελατεία παγκοσμίου κλίμακας.

Που έχει αποδώσει +165% στο έτος και +350% στην τριετία. Χωρίς να υπολογίσουμε τα μερίσματα.

Δεν μιλάμε για ένα «ελαφρύ χαρτάκι» λίγων εκατομμυρίων, που κάνει limit up με λίγες εκατοντάδες τεμάχια, αλλά για χαρτί που γράφει μεσοσταθμικά περί τα 10 εκατ. ευρώ ημερησίως.

Πέρα από το προφανές των χρηματοοικονομικών μεγεθών, ο όμιλος έχει κάνει πάρα πολλή καλή δουλειά στο κομμάτι της αναγνωρισιμότητας στην επενδυτική κοινότητα, με παρουσία στα διεθνή μέσα, την ίδια ώρα που έχει ανοίξει δίαυλος με την αγορά των ΗΠΑ.

Επίσης, έχει εδραιωθεί σαν το αγαπημένο χαρτί των ξένων, ίσως και για τους προαναφερθέντες λόγους, ώστε να παρατηρείται μια εξαιρετική μετοχική βάση εκτός βασικού μετόχου, πράγμα αρκετά σπάνιο για ελληνικό τίτλο.

Το διάγραμμα αφήνει άφωνους τους πάντες. Μόνο εντός του 2023, κατεγράφησαν 29 νέα ιστορικά υψηλά… Την ίδια ώρα που η μεγαλύτερη σωρευτική διόρθωση ήταν της τάξεως του …-10%, σε 16 συνεδριάσεις!

Οι αναλυτές συγκλίνουν για τιμές- στόχους από 40-42 ευρώ. Η κοντινή στήριξη φαίνεται στα 32,20-32,60.

Κείμενο: Συμεών Μαυρουδής, LLM, MSc, Mutual Fund/Portfolio Manager

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.