Ισπανία: Κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα ΜΜΜ από τις 7 Φεβρουαρίου

Πιθανότατα θα άρει στις 7 Φεβρουαρίου το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς η Ισπανία, μία από τις τελευταίες χώρες στην Ευρώπη που εξακολουθεί να το εφαρμόζει, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας.

Η υπουργός τόνισε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα είναι σταθερή και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας πρότειναν την άρση του μέτρου. Οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές σε εγκαταστάσεις υγείας.

«Θα φέρω την πρόταση για άρση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου» πρόσθεσε ακόμη η Ισπανίδα υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Τρία χρόνια μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων της Covid-19 στην Ευρώπη, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές μόνο σε όλα -ή σε ορισμένα- μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ισπανία, στη Γερμανία, στην Αυστρία και την Ελλάδα.

Η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς έγινε υποχρεωτική τον Μάιο του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία πρόκειται να άρει το μέτρο, που ισχύει για τρένα και λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων, στις 2 Φεβρουαρίου.