Ισπανία: Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη Μαδρίτη – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε κτίριο στη Μαδρίτη. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 τραυματίες, ενώ η έκρηξη αποδίδεται σε διαρροή φυσικού αερίου. Οι πυροσβέστες, που έσπευσαν επί τόπου, έχουν απεγκλωβίσει 5 άτομα και η δημοτική αστυνομία χρησιμοποιεί drones καθώς η έκρηξη έγινε στον τελευταίο όροφο της τετραώροφης πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με την «El Mundo», τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η κατάστασή τους θεωρείται σοβαρή καθώς εκτιμάται ότι εκτοξεύτηκαν σε μια εσωτερική αυλή από την έκρηξη. Επιπλέον, οι πυροσβέστες αναζητούν εγκλωβισμένους που ενδέχεται να βρίσκονται στο εσωτερικό του κτιρίου.

Άγνωστα παραμένουν ακόμη τα αίτια του συμβάντος που σημειώθηκε γύρω στη 13.00, αν και οι πρώτες πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες ακόμη, κάνουν λόγο για διαρροή αερίου ή έκρηξη λέβητα.

Οι πυροσβέστες, αφού ανέλυσαν την κατάσταση του κτιρίου, τόνισαν ότι έχει υποστεί δομικές ζημιές και εξακολουθούν να προσπαθούν να απομακρύνουν τα μπάζα που έχουν εκτοξευθεί από την πρόσοψη του κτιρίου.

Στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί από την Εθνική Αστυνομία, έχουν φτάσει επίσης ο δήμαρχος της Μαδρίτης και ο εκπρόσωπος για την Ασφάλεια και τις Έκτακτες καταστάσεις.

«Είναι μια περιοχή που πρέπει να αποφευχθεί σήμερα το απόγευμα, ειδικά μεταξύ των περιοχών Conde de Peñalver και Príncipe de Vergara» διαβεβαίωσε ο δημοτικός σύμβουλος που εκτοπίστηκε στη γειτονιά Goya, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι περισσότεροι από εκατό δημοτικοί υπάλληλοι εργάζονται για να επιβεβαιώσουν τα αίτια της έκρηξης.

Click to Hide Advanced Floating Content