Ηρθε η στιγμή για το Μαξίμου, να βάλει επιτέλους φρένο στους… τηλε-γιατρούς (της Καλλιόπη Βαρδάκα)

Ηρθε η στιγμή για το Μαξίμου, να βάλει φρένο στους… τηλε-γιατρούς

  • Της Καλλιόπης Βαρδάκα

Όταν ο κόσμος ακούει και διαβάζει καθημερινά απόψεις λοιμωξιολόγων ατάκτως ερριμμένες και τρελαίνεται και χάνει τη πίστη του γεμίζοντας αμφιβολίες για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας μετά από ένα χρόνο, ήρθε η στιγμή για το Μαξίμου να βάλει φρένο στους τηλε – γιατρούς και να ορίσει, ένα ή δύο λοιμωξιολόγους που θα εκπροσωπούν την επιτροπή και οι οποίοι θα εκφράζουν φυσικά το σύνολο της επιτροπής τους.

Για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση, με τα νούμερα που έχει στη διάθεσή της, έτσι ώστε να μην γίνει και η Αθήνα Θεσσαλονίκη, ας το αποφασίσει βάζοντας όρια στους λοιμωξιολόγους, γιατί σαφέστατα οι αντιφατικές απόψεις, μόνο καλό δεν κάνουν και στους μεν και στους δε.
Ας κάνουν όλοι τη δουλειά τους, χωρίς να μοιράζουν τρομολαγνεία στα κανάλια, μπας και … τσουλήσουμε το χρόνο μέχρι να εμβολιαστούμε σε μια πιο μαζική κλίμακα.
Τα κανάλια σαφέστατα και ζητούν την άποψη τους. Βεβαίως, αλλά η άποψη του Σύψα, του Εξαδάκτυλου ή του ….. καθενός, δεν είναι γνωμοδότηση της επιτροπής, ούτε κυβερνητική απόφαση στο τέλος της ημέρας.
Πότε ο ένας σπέρνει τον πανικό για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη και τη μη κάλυψη της μετάλλαξης αυτής από το εμβόλιο. Πότε ο άλλος ισχυρίζεται και τρομοκρατεί ότι θα γίνουμε Γουχάν. Από την άλλη ζητούν ξανά να κλείσουν τα σχολεία και η αγορά.
Και κάπου ανάμεσα σε όλους αυτούς, οι πολίτες (που ενώ δε τρέφουν αυταπάτες ότι είναι ο καθείς ο Σβαρτσενέγκερ στον Εξολοθρευτή) επιμελώς ψάχνουν να βρουν αποκούμπι στην ενημέρωση των ειδικών.
Δεν χρειάζεται κανείς μία διογκούμενη, αλλά μία υπεύθυνη ενημέρωση με συνέπεια. Η ψυχολογία του κόσμου δεν πρέπει να ωθείται ολοένα και χαμηλότερα, επειδή ορισμένοι επιζητούν να μοστράρονται συνέχεια στο… γυαλί επιζητώντας τον θόρυβο γύρω από το όνομα τους. Επιστήμονες είναι και όχι ψωνισμένα ψώνια.
Καλλιόπη Βαρδάκα
Επικοινωνιολόγος – ειδική συνεργάτης του μ/μ