ΗΡΩΝ ΕΝ.Α : Έως και μηδενισμός του κόστους ρεύματος με το πρωτοποριακό πρόγραμμα «ΕΝεργειακή Ανεξαρτησία για όλους»

Ο ΗΡΩΝ, σε συνεργασία με τον Όμιλο ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ παρουσιάσε στην ελληνική αγορά το «ΗΡΩΝ ΕΝ.Α», ένα πρωτοποριακό, καινοτόμο πρόγραμμα μέσω του οποίου οι καταναλωτές αποκτούν ενεργειακή ανεξαρτησία, μειώνοντας σημαντικά, ή και μηδενίζοντας, το κόστος  του ρεύματός τους σε ετήσια βάση.

Η καινοτομία του προγράμματος ΕΝ.Α έγκειται στο ότι όλοι οι καταναλωτές (με παροχή χαμηλής τάσης), ανεξαρτήτως εάν είναι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές ακινήτου, μπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της παραγωγής καθαρής ενέργειας (αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές), χωρίς να επιβαρύνονται με την εγκατάσταση και συντήρηση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος. Πρακτικά, συμμετέχοντας στο ΕΝ.Α με το ποσό της επιλογής του, κάθε καταναλωτής αγοράζει έως και για 25 χρόνια την αντίστοιχη παραγωγή καθαρής ενέργειας που εξασφαλίζεται σε συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, επιτυγχάνοντας έκπτωση στο λογαριασμό του ρεύματός του, σαν να έχει εγκατεστημένο ένα φωτοβολταϊκό στη στέγη του.

Δείτε στις παρακΆτω ερωτοαπάντήσεις όλα όσα πρ’επει να γνωρίζεται.

Τι είναι το πρόγραμμα ΕΝ.Α;

Το ΕΝ.Αείναι ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμα της εταιρείας ΗΡΩΝ, μέσω του οποίου οι καταναλωτές που θα το επιλέξουν, μπορούν να αποκτήσουν έως και 100% ΕΝεργειακήΑνεξαρτησίαμειώνοντας δραστικά τον λογαριασμό* τους,φτάνοντας μέχρι και να τον μηδενίσουνσε ετήσια βάση.Μέσω του ΕΝ.Αο πελάτης επωφελείταιαπό τη λειτουργία ενός πάρκου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας(ΑΠΕ), συνεισφέροντας στην επίτευξη του εθνικού στόχου για παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, χωρίς καμία δέσμευση. Αυτό μπορεί να γίνει με τη δυνατότητα που προσφέρεται στους πελάτες του ΗΡΩΝΑ να «αγοράσουν»παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και να γίνουν οι ίδιοι «παραγωγοί» της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν.

Πώς «λειτουργεί» το πρόγραμμα ΕΝ.Α;

Με το πρόγραμμα ΕΝ.Α δίνεται η ευκαιρία στους καταναλωτέςνα επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας ενός πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της οικίας ή/και της επιχείρησής τους, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν οι ίδιοι φωτοβολταϊκό στη στέγη τους.

Μέσω της στρατηγικής συνεργασίας του ΗΡΩΝΑ με τον μεγαλύτερο παραγωγό ΑΠΕ στη χώρα, την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, έχουν αναπτυχθεί και αναπτύσσονται διαρκώς φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, η ενέργεια των οποίων προσφέρεται υπό τη μορφή έκπτωσης στους πελάτες του ΗΡΩΝΑ που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Κάθε Πελάτης του ΗΡΩΝΑ έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ΕΝ.Ακαι να «παράξει» όσο ρεύμα θα χρειαστεί έως και για να μηδενίσει  τον  λογαριασμό* του ηλεκτρικού του.

Με απλά λόγια:

Αν δεν έχεις στέγη να βάλεις το δικό σου φωτοβολταϊκό και να παράγεις τη δική σου ενέργεια ή αν έχεις στέγη αλλά δεν θέλεις να ασχοληθείς με την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση ενός φωτοβολταϊκού, τότε  μπορείς να έρθεις κάτω από τη ΣΤΕΓΗ του ΗΡΩΝΑ, να συμμετέχειςστο πρόγραμμα ΕΝ.Α και να εξασφαλίσεις όσο ρεύμα χρειάζεσαι προκειμένου να έχεις ΕΝεργειακή Ανεξαρτησία και φυσικά να μειώσεις όσο θέλεις εσύ, ή ακόμα και να μηδενίσεις τον λογαριασμό* του ρεύματός σου.

Μπορώ να δω ένα αριθμητικό παράδειγμα της συμμετοχής μου στο Πρόγραμμα ΕΝ.Α;

Φυσικά! Αν π.χ. είσαι οικιακός καταναλωτής και πληρώνεις περίπου 350€ τον χρόνο για το ρεύμα (χωρίς ρυθμιζόμενες χρεώσεις, δημοτικά τέλη, τέλος ΕΡΤ κ.λπ.) τότε, όταν η συμμετοχή σου στο πρόγραμμα ΕΝ.Α φτάσει περίπου τις 4.000€ θα απολαμβάνεις δωρεάν ρεύμα για τα υπόλοιπα χρόνια μέχρι να συμπληρωθεί η διάρκεια ζωής των πάρκων ΑΠΕ, η οποία είναι τουλάχιστον 20 χρόνια και μπορεί να φτάσει και έως τα 25 χρόνια. Έτσι στο τέλος του Προγράμματος ΕΝ.Α, θα έχεις λάβει εκπτώσεις συνολικής αξίας περίπου 9.000€, υπερδιπλασιάζοντας έτσι το κεφάλαιό σου! Και μην ξεχνάς ότι τα περίπου 4.000€ της συνολικής συμμετοχής σου, μπορείς να τα δίνεις σιγά-σιγά, όποτε σε βολεύει εσένα, μέσα σε τρία χρόνια, μηδενίζοντας σταδιακά τον λογαριασμό σου*!

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επισκεφθείς το www.heron.gr, και χρησιμοποιώντας το σχετικό εργαλείο (Calculator) να υπολογίσεις μόνος σου το ποσό της συμμετοχής σου στο πρόγραμμα που θα σου μηδενίσει πρακτικά τον λογαριασμό*!Εναλλακτικά μπορείς να μας καλέσεις στο 18228 ή να επισκεφθείς ένα Κατάστημα ΗΡΩΝ και να κάνουμε μαζί τον υπολογισμό.

Τελικά, πόσο θα κοστίσει η συμμετοχή ενός ενδιαφερόμενου καταναλωτή;

Κόστος; … Δεν υπάρχει «κόστος», υπάρχει μόνον «όφελος». Ακόμα και η ελάχιστη συμμετοχή των 100 ευρώ που απαιτείται να καταβάλλει κάποιος για την ενεργοποίηση του προγράμματοςEN.A, θα του επιστραφεί μέσω των εκπτώσεων που θα λαμβάνει στους μηνιαίους Λογαριασμούς του.

Για να καταλάβω: αν το δω σαν «επένδυση», τι «απόδοση» θα έχει το κεφάλαιο που θα έχω «επενδύσει» στο πρόγραμμα ΕΝ.Α;

Και εδώ ο ΗΡΩΝΑΣ λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια! Στην ιστοσελίδα του ΗΡΩΝΑ υπάρχει ένα  εργαλείο (Calculator) που κάνει τους υπολογισμούς που χρειάζεται ο καταναλωτής ώστε να δεικατά προσέγγιση την «απόδοση» της «επένδυσής»του.

Με τα σημερινά δεδομένα κόστους ενέργειας, τοκεφάλαιο που θα «επενδύσει»κάποιος στο πρόγραμμα ΕΝ.Α,θα «αποδίδει» περίπου 8,5% κάθε έτος.

Αν στο μέλλον, η τιμή της ενέργειας διαφοροποιηθεί, (αυξηθεί ή μειωθεί),ο ΗΡΩΝ θα αυξομειώνει αναλογικά και τα τιμολόγια προμήθειας. Έτσι η ετήσια «απόδοση» αναμένεται να παραμένει ουσιαστικά σταθερή!

 

Πού βασίζεται το πρόγραμμα ΕΝ.Α;

Το πρόγραμμα είναι προϊόντης στρατηγικής συνεργασίας δύο κορυφαίων Ομίλων στο χώρο της ενέργειας, του Ομίλου ΗΡΩΝ, του πρώτου ιδιωτικού Ομίλου που επένδυσε στην παραγωγή και προμήθεια θερμικής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, και του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, του μεγαλύτερου επενδυτή και παραγωγούαπό Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα και ταυτόχρονα του μεγαλύτερου ελληνικού Ομίλου ΑΠΕ διεθνώς.

Οι δύο Όμιλοι αναπτύσσουν και διαχειρίζονται από κοινού έργα καθαρής ενέργειας (αιολικά, φωτοβολταϊκά), των οποίων η παραγωγή θα ωφελεί,μέσω του προγράμματος ΕΝ.Α, τους καταναλωτές – πελάτες της εταιρείας ΗΡΩΝ.

Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες του ΗΡΩΝΑ μπορούν να αποκτήσουν έως και 100% ΕΝεργειακήΑνεξαρτησία στην πράξη, όχι μόνο μειώνοντας ή και μηδενίζοντας τον λογαριασμό τους, αλλά και συμμετέχοντας στην παγκόσμια επανάσταση της καθαρής ενέργειαςαλλά και στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για μείωση των αερίων ρύπων, αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής, προστασία του περιβάλλοντος και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Γιατί να συμμετέχω στο πρόγραμμα ΕΝ.Α/ποιο είναι το όφελος;

Με τη συμμετοχή σου στο ΕΝ.Α:

 • Μειώνεις έως και μηδενίζειςτο κόστος ρεύματος σε κάθε λογαριασμό σου
 • Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις, να συντηρείς και να ασφαλίσεις το δικό σου φωτοβολταϊκό· ο ΗΡΩΝΑΣ και η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ το κάνουν για σένα. Έτσι, αποφεύγεις την ταλαιπωρία της εγκατάστασης και της συντήρησης ενός φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη σου
 • Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοκτήτης ακινήτου για να συμμετάσχεις. Ακόμα και αν μετακομίσεις,«μεταφέρεις»τα οφέλη της συμμετοχής σου στο πρόγραμμα σαν να μεταφέρεις μαζί με την οικοσκευή σου και το φωτοβολταϊκό σου
 • Ωφελείσαι της απόδοσης μιας επένδυσης που δεν έχει για σένα κανένα κίνδυνο.Μπορείς να μεταβιβάσεις ή να κληροδοτήσεις τη συμμετοχή σου στο πρόγραμμα ΕΝ.Α.
 • Επωφελείσαι, καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής σου στο πρόγραμμα,με την εγγύηση των Ομίλων ΗΡΩΝ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.
 • Προωθείς και συνεισφέρεις στην παραγωγή πράσινης ενέργειαςπροερχόμενηςαπό Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η οποία μπορεί να καλύψει έως και 100% της κατανάλωσής σου.
 • Αποδεικνύεις την δέσμευσή σου για ένα πιο καθαρό περιβάλλον. Ο ΗΡΩΝ, για κάθε χρόνο παραμονής σου στο ΕΝ.Α. αναλαμβάνει την αγορά και φύτευση ενός δένδρου για λογαριασμό σου.
 • Το πρόγραμμα ΕΝ.Ασυνδυάζεται με όλα τα ανταγωνιστικά εμπορικά προγράμματα του ΗΡΩΝΑ, τρέχοντα και μελλοντικά:
 • Όταν συμμετέχεις στο πρόγραμμα ΕΝ.Α, θα έχεις την ανταγωνιστική τιμολόγηση του εκάστοτε προγράμματος π.χ. του UP και στη συνέχεια θα έρχεται η συμμετοχή σου στο ΕΝ.Α που θα μειώνει ή και θα μηδενίζει τονλογαριασμό* σου ανάλογα με το ύψος της συμμετοχής σου. Επίσης, τα οφέλη του ΕΝ.Α σε ακολουθούν ακόμα και εάν στο μέλλον ο ΗΡΩΝ εισάγει ένα πιο οικονομικό πρόγραμμα από αυτό που έχεις ήδη, και στο οποίο θα μπορείς φυσικά να μεταβείς.
 • Το μερίδιο σου στο Πρόγραμμαμπορείς είτε να το αγοράσεις εφάπαξείτε να το κτίζεις σταδιακά, μέσα σε τρία χρόνια, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές σου, αυξάνοντας αναλογικά τα οφέλη σου από αυτό.

Ποιά είναι η καινοτομία του προγράμματος ΕΝ.Α;

Η καινοτομία του προγράμματος ΕΝ.Αείναι ότι όλοι οι καταναλωτές (με παροχή χαμηλής τάσης), ανεξαρτήτως εάν είναι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές ενός ακινήτου, μονοκατοικίας ή διαμερίσματος σε πολυκατοικία ή καταστήματος, με ή χωρίς τη δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος, μπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές χωρίς να επιβαρύνονται με την εγκατάσταση, συντήρηση και ασφάλιση ενός τέτοιου συστήματος. Άρα οι καταναλωτές αποφεύγουν ένα σημαντικό κόστος για ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, το οποίο δεν θα μπορούσαν να πάρουν «μαζί τους» σε περίπτωση που θα χρειαζόταν να αλλάξουν κατοικία ή επαγγελματική έδρα της επιχείρησής τους.

Πού βρίσκονται εγκαταστημένοιοι σταθμοί Α.Π.Ε.;

Οι σταθμοί ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά και αιολικά) είναι ήδη εγκατεστημένοι σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται προκειμένου να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΝ.Α

Σε ποιούς απευθύνεται;

Σε όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης, ιδιώτες και επαγγελματίες, είτε αυτοί είναι ενοικιαστές ενός ακινήτου είτε ιδιοκτήτες και θέλουν να επωφεληθούν της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειαςαπό ΑΠΕ, προκειμένου να μηδενίσουν άμεσα ή σταδιακά τονλογαριασμό* του ρεύματόςτους.

Τί απαιτείται για την συμμετοχή  στο πρόγραμμα ΕΝ.Α;

Πρώτα από όλα: πρέπει να βιαστείς! Η συμμετοχή στο ΕΝ.Α θα πραγματοποιηθεί με σειρά προτεραιότητας. Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, η εγγραφή δεν εγγυάται τη συμμετοχή σου και η αποδοχή της εγγραφής σου στο πρόγραμμα θα υπόκειται σε επιβεβαίωση από τον ΗΡΩΝΑ. Θα ειδοποιηθείς για την οριστική εγγραφή σου στο Πρόγραμμα ΕΝ.Α πριν από την πρώτη σου χρέωση. Εάν οι εγγραφές υπερβαίνουν τη διαθεσιμότητα, θα προστεθείτε αυτόματα σε σχετική λίστα αναμονής.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή: το μόνο που χρειάζεται να κάνει ένας καταναλωτήςαν είναι πελάτης του ΗΡΩΝΑ είναι να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του συμπληρώνοντας τη φόρμα «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος» που θα βρει στο www.heron.gr ή www.MyHeron.gr, καθώς και στα καταστήματα ΗΡΩΝ, στο Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών και τηλεφωνικά στο 18228.

Αν ένας καταναλωτής δεν είναι πελάτης του ΗΡΩΝΑ πρέπει να γίνει άμεσα γιατί το ΕΝ.Α είναι ΕΝΑ και μοναδικό!

Τι αγοράζει ο πελάτης του ΗΡΩΝΑ τελικά

 • Αγοράζει ποσοστά σε κάποιο αιολικό ή φωτοβολταϊκό πάρκο;

Όχι,οι εγκαταστάσεις ΑΠΕ ανήκουν στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ή στον Όμιλο ΗΡΩΝ.

 • Αγοράζει την ενέργεια που παράγουν τα πάρκα της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ;

Στην ουσία ΝΑΙ,  με τη συμμετοχή  στο πρόγραμμα ΕΝ.Αο καταναλωτήςαγοράζει ρεύμα  που παράγεται ή/και θα παράγεται από το(τα) πάρκο(α) ΑΠΕ έως και για 25 χρόνια

 • Τι θα βλέπει ο καταναλωτής στονλογαριασμότου;

Στονλογαριασμό του κάθε καταναλωτής θα βλέπει:

 1. Το συνολικό ποσό με το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα ΕΝ.Α
 2. Το σύνολο των Εκπτώσεων που έχει ήδη λάβει
 3. Την Έκπτωση για τον συγκεκριμένο λογαριασμό και τον αναλυτικό υπολογισμό αυτής βασισμένο σε πραγματικά μετρητικά δεδομένα και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του πάρκου με το οποίο συμμετέχει στο ΕΝ.Α
 4. Την ημερομηνία έναρξης της συμμετοχής του στο ΕΝ.Α
 • Τι θα γίνει αν ο καταναλωτής δεν καταναλώνει για μερικούς μήνες; H ενέργεια που παράγεται και έχειήδη αγοράσει, χάνεται;

Δεν χάνειτίποτα απολύτως!Την ενέργεια που έχει παραχθεί, ο καταναλωτής την έχει αγοράσει και μπορεί να την καταναλώσει μέχρι τα επόμενα τρία χρόνια!

 • Ένας καταναλωτής δεν έχει αρκετά χρήματα ώστε να αγοράσει το μερίδιο που του μηδενίζει το κόστος του ρεύματος. Τι μπορεί να κάνει;

Άλλη μία ιδιαιτερότητα του ΕΝ.Α είναι το γεγονός ότι κάθε καταναλωτής έχει την δυνατότητα να «κτίσει»το μερίδιο που του μηδενίζει τονλογαριασμό*του σιγά-σιγά,δηλαδή ακόμα και με δόσεις, μέσα σε τρία χρόνια. Αλλά το όφελος θα φανεί άμεσα,στον επόμενο λογαριασμό τουκιόλας!

 • Πώς θα ξέρω πόση ενέργεια παράγει η συμμετοχή μου και πώς αυτή θα μειώνει το κόστος του ηλεκτρικού μου;

Το πρόγραμμαΕΝ.Α είναι έναπρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια!

Στην ιστοσελίδα των Πελάτων ΗΡΩΝ, «MyHeron.gr»ο κάθε Πελάτης ΕΝ.Α θα μπορεί να βλέπει την «παραγωγή» του, σε ωριαία βάση και απολογιστικά, σαν να είχε ένα δικότου φωτοβολταϊκό,στη στέγη του!

 • Οι εκπτώσεις που θα λαμβάνω, θα είναι σταθερές μέσα στο χρόνο;

Οι εκπτώσεις, δεδομένου ότι εξαρτώνται από την απόδοση των ΑΠΕ, δεν θα μπορούσαν να είναι σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κατά τα χρονικά διαστήματα που παρατηρείται υψηλή απόδοση ΑΠΕ, οι εκπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες ενώ όταν παρατηρείται μειωμένη απόδοση ΑΠΕ, οι εκπτώσεις θα είναι κι αυτές μειωμένες. Σε κάθε περίπτωση η απόδοση αξιολογείται σε ετήσια βάση και όχι σε επί μέρους περιόδους του έτους.

Αν κάποιος θελήσει να διακόψει τη σύμβαση με τον ΗΡΩΝΑ και να πάει σε άλλον πάροχο ή να βγει από το πρόγραμμα ΕΝ.Α, τι γίνεται με τα χρήματα που θα έχει καταβάλλει;

Δεν υπάρχει καμία δέσμευση. Τα χρήματα που θα έχουν καταβληθεί επιστρέφονται, αφού αφαιρεθούνοιεκπτώσεις από τους λογαριασμούς που έχειήδη λάβει ο καταναλωτής κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα.

Αν ο καταναλωτής αλλάξει διεύθυνση κατοικίας (ή επαγγελματική έδρα με παροχή χαμηλής τάσης), τι γίνεται;

Αυτή είναι μία ακόμα καινοτομία του προγράμματος ΕΝ.Α! Με ένα εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σύστημα, σε περίπτωση που ο καταναλωτής χρειαζόταν να αλλάξει κατοικία (ή επαγγελματική έδρα με παροχή χαμηλής τάσης), θα έπρεπε να πουλήσει και το φωτοβολταϊκό του σύστημα, ενώ με το πρόγραμμα ΕΝ.Ατο παίρνει πάντα μαζί του. Με το πρόγραμμα ΕΝ.Ακάθε καταναλωτής μπορεί να απολαμβάνει όλα τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα ενός φωτοβολταϊκού συστήματος και να το παίρνει μαζί του, χωρίς κόστος, όπου κι αν πηγαίνει!.

Ποιά είναι η οικολογική διάσταση της υπηρεσίας για τον πελάτη, τηνκοινωνία και το περιβάλλον;

 • Το πρόγραμμα ΕΝ.Α αφορά αποκλειστικά χρήση καθαρής ενέργειας, που προέρχεται μόνο από εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
 • Μειώνεται η περιβαλλοντική ρύπανση από τα ορυκτά καύσιμα λόγω της ανάπτυξης της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
 • Κάθε καταναλωτής που συμμετέχει στο πρόγραμμαΕΝ.Α συμμετέχει ταυτόχρονα στην παγκόσμια επανάσταση της καθαρής ενέργειας και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

*Μηδενικός λογαριασμός νοείται ως προς το ανταγωνιστικό (ενεργειακό) σκέλος, το κόστος δηλαδή της καταναλωθείσης ηλεκτρικής ενέργειας και όχι ως προς τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, τα δημοτικά τέλη, το τέλος υπέρ ΕΡΤ κ.α.