Ιράν: Σήμερα το άνοιγμα των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους που συνετρίβη στην Τεχεράνη

Τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου των ουκρανικών αερογραμμών που συνετρίβη στο Ιράν, σκοτώνοντας 176 ανθρώπους, θα «ανοίξουν» σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Καμία επιπλέον πληροφορία δεν έχει δοθεί για το ποιος θα εξετάσει τα δεδομένα των μαύρων κουτιών.

Στο μεταξύ, η υπηρεσία ερευνών και αναλύσεων για θέματα ασφαλείας της πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας (BEA), ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην έρευνα για τη συντριβή του ουκρανικού αεροπλάνου στο Ιράν.

«Ενημερωθήκαμε για το συμβάν από το Ιράν και ορίσαμε έναν διαπιστευμένο εκπρόσωπο στην έρευνα ασφαλείας….», δήλωσε εκπρόσωπος της BEA, προσθέτοντας πως «προσώρας δεν έχει ζητηθεί περαιτέρω συνδρομή».

Ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε νωρίτερα πως η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει στην έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους.

Στο μεταξύ, τα σενάρια για τη συντριβή του αεροσκάφους ποικίλουν, με το Ιράν να κάνει λόγο για μηχανική βλάβη και τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, να δηλώνει πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε με πύραυλο, επικαλούμενος στοιχεία από πολλές πηγές.

Το σενάριο της κατάρριψης υποστηρίζουν και οι New York Times, οι οποίοι δημοσιοποίησαν βίντεο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, το οποίο φέρεται να καταγράφει τη στιγμή της κατάρριψης του αεροσκάφους από πύραυλο.