Ηράκλειο: Σπίτια πλημμύρισαν σε χωριά, στα δύο κόπηκαν δρόμοι

Σπίτια πλημμύρισαν σε χωριά στο Ηράκλειο, ενώ δρόμοι κόπηκαν στα δύο μετά την επέλαση του «Μπάλλου». Ιδιαίτερα «πληγωμένη» είναι η περιοχή της Μεσαράς, όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες. Τα καιρικά φαινόμενα ήταν πολύ έντονα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πού υπήρξαν οι μεγαλύτερες ζημιές

Στη Γρηγοριά σπίτια πλημμύρισαν από τα ορμητικά νερά, ενώ φερτά υλικά μπλόκαραν τους δρόμους. Σύμφωνα με το creta24.gr, από το πρωί μηχανήματα του δήμου Φαιστού ανοίγουν τους δρόμους, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να βγάλουν τα νερά από τα σπίτια τους. 

Παρόμοιο είναι το σκηνικό και στα Μακρυμαλλιανά, όπου χθες θερμοκήπια και καλλιέργειες πλημμύρισαν, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ φερτά υλικά από το βουνό έκλεισαν το οδικό δίκτυο. Μεγάλες όμως είναι και οι καταστροφές στον Λαγγό, όπου δρόμοι «κόπηκαν» στα δύο από τους μανιασμένους χειμάρρους, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις, με βράχια να κλείνουν την πρόσβαση στο χωριό.

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, καθώς πέρα από τις ζημιές στις υποδομές, σημαντικές φθορές υπέστησαν σπίτια, αυτοκίνητα και καλλιέργειες. 

Ζημιές και στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου

Να σημειώσουμε ότι ζημιές υπέστη και γραφείο στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Τυχεροί ήταν οι αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού Τμήματος, καθώς ο «Μπάλλος» αποκόλλησε ακόμα και την γυψοσανίδα από την οροφή στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας. Ευτυχώς, δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ λόγω του προχωρημένου της ώρας, γύρω στις 4 τα ξημερώματα, δεν υπήρχαν πολίτες.

Πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν ότι η ριπή του ανέμου από την ανοιχτή πόρτα διέλυσε την οροφή όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.  Όπως ήταν φυσικό επικράτησε αναστάτωση, ενώ πλέον αναμένεται η επισκευή της οροφής.