ΗΠΑ: Υποχώρησε κι άλλο η ανεργία – Έφτασε στο 3,6%

Στο 3,6% υποχώρησε τον Μάρτιο η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η αμερικανική αγορά εργασίας ανακάμπτει δημιουργώντας εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας μηνιαίως.

Συγκεκριμένα, μόνο τον Μάρτιο, προστέθηκαν στις ΗΠΑ 431.000 θέσεις εργασίας. Τα σχετικά αμερικανικά δημοσιεύματα μιλούν για την πιο ραγδαία ανάκαμψη που έχει καταγραφεί στα χρονικά, μια ανάκαμψη που δεν άρχισε τώρα αλλά επί της ουσίας «τρέχει» εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της «Washington Post», όπου επισημαίνεται ότι αυτό είναι ο ενδέκατος κατά σειρά μήνας που οι εργοδότες προσθέτουν περισσότερες από 400.000 θέσεις εργασίας. «Η δημιουργία θέσεων εργασίας και οι νέες θέσεις βρίσκονται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ το ποσοστό ανεργίας από την άλλη υποχωρεί κοντά σε ιστορικό χαμηλό. Ωστόσο, ορισμένοι ανησυχούν ότι η αγορά εργασίας μπορεί να είναι πολύ σφιχτή, με τις επιχειρήσεις να αναφέρουν ελλείψεις εργατικού δυναμικού, καθώς οι θέσεις εργασίας συνεχίζουν να ξεπερνούν σε αριθμό κατά πολύ τους διαθέσιμους εργαζομένους» συνεχίζει στο δημοσίευμά της η εφημερίδα.

Κλάδοι όπως είναι της φιλοξενίας, του λιανεμπορίου και των κατασκευών, που είχαν πληγεί κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας, τώρα ανακάμπτουν δυναμικά.