ΗΠΑ: Τουλάχιστον 70 οι νεκροί από την κακοκαιρία που χτύπησε τις κεντρικές πολιτείες

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει πέντε πολιτείες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ανεμοστόβιλοι έπληξαν περιοχές όπως το Κεντάκι, το Ιλινόις και το Αρκανσας. Σε κάποιες περιπτώσεις οι ανεμοστρόβιλοι ήταν κατά μήκος των Πολιτειών τέσσερις. Με πολλούς, να κάνουν λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τους 100 νεκρούς. Σε πολλές περιοχές καταγράφονται προβλήματα με το ηλεκτρικό ρεύμα και την υδροδότησης. Έχουν κληθεί να βοηθήσουν ακόμα και στρατιωτες την κοινότητα.

Προβλήματα στις περιοχες αντιμετωπίζουν και οι σιδηρόδρομοι.

Στο Αρκάνσας, οίκος ευγηρίας δέχθηκε σφοδρό πλήγμα από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει την ζωή του και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ταυτόχρονα, τουλάχιστον 20 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν.

Οι ανεμοστρόβιλοι που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στο κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών είναι μια «αφάνταστη τραγωδία», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε στο Twitter πως ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο. «Εργαζόμαστε μαζί με τους κυβερνήτες (των πολιτειών) για να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε αυτό που είναι απαραίτητο για την αναζήτηση επιζώντων», πρόσθεσε.