ΗΠΑ: Το φαινόμενο Ρόμπερτ Μενέντεζ… φύλακας άγγελος του Ελληνισμού

Για τους αναγνώστες αυτής της στήλης, το όνομα του Αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, είναι οικείο. Έχω αναφερθεί πολλές φορές στην προσωπικότητά και το έργο του, από τη δεκαετία του ’80, όταν τον εισήγαγε στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, ο Τάσος Ζαμπάς, ο Κύπριος πρόσφυγας από την κατεχόμενη Μόρφου.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Χθες, ξανά, έχοντας απέναντι του τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, έδειξε πάλι την μαγκιά του, αναγκάζοντας τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας να μιλήσει για το μείζον θέμα του ρωσικού συστήματος S-400, μία εξωφρενικά αντιαμερικανική πράξη του Ταγίπ Ερντογάν, που έπρεπε να επιφέρει σκληρές κυρώσεις.

Όταν ο πρώην γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης αποφάσισε να φύγει από τη Γερουσία, έπεσε πανικός στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και ο καθένας καταλαβαίνει τους λόγους. Ξέρετε τι είπε στους ηγέτες της Ομογένειας; Είμαστε τυχεροί, τόνισε. Ο Ρόμπερ Μενέντεζ είναι καλύτερος και από εμένα στην προάσπιση των δικαίων της Κύπρου και της Ελλάδας.

Πόσο δίκιο είχε ο μεγάλος Πολ Σαρμπάνης… Η υποστήριξη που προσφέρει ο Δημοκρατικός γερουσιαστής στον Ελληνισμό είναι ανεκτίμητη. Έχει διασώσει την Ελλάδα και την Κύπρο από πολλές δυσάρεστες καταστάσεις. Όσοι γνωρίζουμε τον ευγνωμονούμε και τον ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας…

Όταν ήταν μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κ. Μενέντεζ πήγε επί τούτου στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου για να… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ