ΗΠΑ: Σήμερα ενδεχομένως η ανακοίνωση Μπάιντεν για υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές

Σήμερα Τρίτη αναμένεται να ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την υποψηφιότητά του για μια νέα θητεία ως επικεφαλής των Ηνωμένων Πολιτειών, παραμερίζοντας τις ανησυχίες που εκφράζονται σχετικά με την ηλικία του.

«Σας έχω πει πως έχω την πρόθεση να είμαι υποψήφιος, θα σας ενημερώσω πολύ σύντομα», είπε χθες Δευτέρα ο 80χρονος Μπάιντεν τροφοδοτώντας τις εικασίες.

Εδώ και μία εβδομάδα, πολλές φήμες κυκλοφορούν στην Ουάσινγκτον γύρω απ’ αυτή την υποψηφιότητα, η οποία ενδέχεται να επισημοποιηθεί με ένα βίντεο. Η σημερινή ημερομηνία είναι η τέταρτη επέτειος της έναρξης της προηγούμενης προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, όταν ο δημοκρατικός ηγέτης είχε μπει στη μάχη για την «ψυχή της Αμερικής» και είχε στερήσει από τον Ντόναλντ Τραμπ μια δεύτερη θητεία. Η ανακοίνωση μιας νέας υποψηφιότητας αυτή την ημερομηνία θα αποτελούσε ισχυρό συμβολισμό.

Αν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν, προαναγγέλλεται μια επανάληψη της μονομαχίας των δύο ανδρών.  Ο 76χρονος Ντόναλντ Τραμπ, προκαταλαμβάνοντας μια ανακοίνωση του αντιπάλου του, επιτέθηκε χθες Δευτέρα στον σημερινό πρόεδρο. «Θα μπορούσατε να πάρετε τους πέντε χειρότερους προέδρους της αμερικανικής ιστορίας και όλοι τους μαζί δεν θα είχαν προκαλέσει τόση ζημιά όση έχει κάνει μέσα σε μόλις μερικά χρόνια ο Τζο Μπάιντεν στη χώρα μας» υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο Τραμπ.

Ωστόσο, ασαφές παραμένει ωστόσο ποιες θα ήταν οι πιθανότητες του Τζο Μπάιντεν, αν τον Νοέμβριο του 2024 αντιμετώπιζε έναν νεότερο αντίπαλο. Το όνομα του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντεσάντις, ανερχόμενου αστέρα της σκληροπυρηνικής δεξιάς και ηλικίας 44 ετών, κυκλοφορεί πολύ. Ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ενδεχόμενη υποψηφιότητά του.