ΗΠΑ: Σε 12 δευτερόλεπτα κατάφεραν να αποσπάσουν 25 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα

Κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 25 εκατ. δολαρίων απέσπασαν μέσα σε μόλις δώδεκα δευτερόλεπτα δύο αδέρφια, αφού κατάφεραν να «σπάσουν» τον κώδικα του blockchain Ethereum.

Πρόκειται για τον 24χρονο Anton Peraire-Bueno και τον 28χρονο αδελφό του James Pepaire-Bueno, οι οποίοι κατηγορούνται για ηλεκτρονική απάτη και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι φερόμενοι δράστες συνελήφθησαν χθες Πέμπτη στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη αντίστοιχα και αναμένεται η προσαγωγή τους ενώπιον των αμερικανικών δικαστικών Αρχών.

«Όπως φέρεται στο σημερινό κατηγορητήριο, οι αδελφοί Peraire-Bueno έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα Ethereum μέσω ενός τεχνολογικά εξελιγμένου σχεδίου που σχεδίαζαν για μήνες και εκτέλεσαν σε δευτερόλεπτα» δήλωσε η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Λίσα Μόνακο.

«Τα αδέρφια, που σπούδασαν πληροφορική και μαθηματικά σε ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο, φέρεται ότι χρησιμοποίησαν τις εξειδικευμένες δεξιότητες και την εκπαίδευσή τους για να παραβιάσουν τα πρωτόκολλα στα οποία βασίζονται εκατομμύρια χρήστες Ethereum σε όλο τον κόσμο» δήλωσε, από την πλευρά του, ο εισαγγελέας για τη νότια περιφέρεια της Νέας Υόρκης Ντέμιαν Γουίλιαμς, προσθέτοντας: «Μόλις έκαναν πράξη το σχέδιό τους, η ληστεία χρειάστηκε μόνο 12 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί. Αυτό το σχέδιο ήταν νέο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Όμως, όπως καθιστά σαφές το κατηγορητήριο, ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκη είναι η απάτη ή πόσο νέες είναι οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την επίτευξή της, οι εισαγγελείς αυτού του γραφείου θα είναι αμείλικτοι στην καταδίωξη ανθρώπων που επιτίθενται στην ακεραιότητα όλων των χρηματοπιστωτικών συστημάτων».

«Τα αδέρφια φέρεται ότι διέπραξαν μια πρώτη στο είδος της παραβίαση του blockchain Ethereum αποκτώντας πρόσβαση σε εκκρεμείς συναλλαγές, αλλάζοντας την κίνηση του ηλεκτρονικού νομίσματος και κλέβοντας τελικά 25 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα από τα θύματά τους» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας από την πλευρά της αμερικανικής Αρχής εσόδων Τόμας Φατορούσο.

Εάν καταδικαστούν, οι Anton Peraire-Bueno και James Pepaire-Bueno θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών για κάθε κατηγορία.