ΗΠΑ: Νοσηλευτής, θετικός στην Covid-19 πάνω από μια εβδομάδα αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer

Ένας 45χρονος νοσηλευτής στην Καλιφόρνια διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 περισσότερο από μία εβδομάδα αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό, μετέδωσε χθες τοπικό κανάλι, ωστόσο οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για κάτι αναμενόμενο.

Ο Μάθιου Ου., νοσηλευτής σε δύο διαφορετικά τοπικά νοσοκομεία, έγραψε στις 18 Δεκεμβρίου σε ανάρτησή του στο Facebook ότι έκανε το εμβόλιο της Pfizer και στο τοπικό κανάλι ανέφερε ότι το μπράτσο του πονούσε για μια ημέρα, αλλά δεν είχε άλλες παρενέργειες.

Έξι ημέρες αργότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων, αρρώστησε αφού εργάστηκε μία βάρδια στη μονάδα Covid-19, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Εμφάνισε ρίγη και αργότερα μυϊκούς πόνους και κόπωση. Στη συνέχεια επισκέφτηκε έναν χώρο όπου γίνονταν διαγνωστικά τεστ σε πολίτες μέσα στα αυτοκίνητά τους και βρέθηκε θετικός στην Covid-19 μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.

Ο Κρίστιαν Ρέιμερς, επιδημιολόγος στα Κέντρα Οικογενειακής Υγείας του Σαν Ντιέγκο, δήλωσε στο πλαίσιο του ίδιου ρεπορτάζ ότι το σενάριο αυτό δεν ήταν μη αναμενόμενο.

«Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου πως θα χρειαστούν περίπου 10 με 14 ημέρες πριν αρχίσεις να αναπτύσσεις προστασία» δήλωσε ο Ρέιμερς. «Αυτή η πρώτη δόση πιστεύουμε πως δίνει ανοσία γύρω στο 50% και θα χρειαστεί η δεύτερη δόση για να φτάσει το 95%» πρόσθεσε ο Ρέιμερς.