ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας σε τεχνολογία και αεροναυπηγική

Νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τον τεχνολογικό τομέα της χώρας, έτσι ώστε να βάλει στοπ στην προσπάθεια της Μόσχας να αποφύγει τις ήδη υπάρχουσες κυρώσεις εις βάρος της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, επιβλήθηκαν κυρώσεις σε 21 οντόντητες και 13 άτομα. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Joint Stock Company Mikron, η μεγαλύτερη ρωσική κατασκευάστρια και εξαγωγέας μικροηλεκτρονικών και η μεγαλύτερη παραγωγός τσιπ της Ρωσίας.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν επίσης και τους τομείς της αεροναυπηγικής, της ναυτιλίας και των ηλεκτρονικών. Η κίνηση αυτή επιτρέπει στην ουάσινγκτον να βάλει στο στόχαστρο οποιοδήποτε άτομο ή οντότητα πυο δραστηριοποιείται σε αυτους τους τομείς.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι στο επίκεντρο μπαίνουν και τα «άτομα που δραστηριοποιούνται διαδικτυακά κακοβούλως».

«Θα συνεχίσουμε να βάζουμε στο στόχαστρο τη μηχανή του πολέμου του Πούτιν από κάθε σκοπιά, μέχρι να τελειώσει αυτός ο παράλογος πόλεμος» δήλωσε σχετικά η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν.