ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Το απόλυτο Χαρτί στο ταμπλό του Χ.Α – Ιδού το γιατί…

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Το απόλυτο Χαρτί στο ταμπλό του Χ.Α – Ιδού το γιατί…

 • Η μετοχή της εδώ και καιρό έχει αρχίσει να μας θυμίζει την ΓΕΚΤΕΡΝΑ στα 2,5000 ευρώ, την ΤΕΝΕΡΓ στα 3,5000 ευρώ, την ΟΤΟΕΛ στα 1,5000 με 2,0000 ευρώ κ.ο.κ

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΝΤΡΑΚΟΜ: 

Η Intracom Holdings είναι ο κύριος μέτοχος ενός ομίλου κορυφαίων πολυεθνικών εταιρειών με εξειδίκευση στους τομείς των υπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής υψηλής τεχνολογίας, των σύνθετων κατασκευαστικών έργων και των προηγμένων αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων.

 • Τι άλλο είναι λοιπόν, παρά ένας όμιλος συμμετοχών, όπως και αρκετοί άλλοι. Ομως, η δική της αποτίμηση είναι μόλις 165 με 170 εκατ. ευρώ κι ας αποτιμόταν μόλις πριν λίγους μήνες στα 50 και 60 εκατ. ευρώ ή και κάτω από τα 40 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα(!).

Αυτό δεν αποτελούσε πρόβλημα για μας, που επιμέναμε για την εξευτελιστική της κ/φση, σχολιάζοντας την, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Και μάλιστα σε βαθμό που δεν ήσαν λίγοι εκείνοι, που διερωτώνταν αν ο μ/μ ανήκει στον Ομιλο(!) (Φυσικά, ο μ/μ δεν πωλείται σε κανένα, όσα και να μας προσέφερε αυτός. Κι αυτό γιατί δεν έχει ανάγκη αφενός και γιατί αφετέρου θα του στερούσαν το πιο αγαπημένο του χόμπι).

 • Και δεν αποτελούσε πρόβλημα, για τον απλούστατο λόγο ότι γνωρίζουμε την σχεδόν παντελή έλλειψη χρηματοοικονομικής γνώσης της αγέλης του Χ.Α που καλύπτει άνετα ένα ποσοστό 97% επί του συνολικού αριθμού της.

ΔΙΑΘΕΤΕΙ δεκάδες θυγατρικών εταιρειών, αλλά την δουλειά την κάνουν κυρίως οι:

 • INTRASOFT INTERNATIONAL: Ποσοστό κατοχής 100%
 • INTRACOM DEFENCE: Ομοίως 100%
 • ΙΝΤΡΑΚAT ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: 37,9% (εμμέσως)
 • Ρόλο θα διαδραματίσει του λοιπού και μάλιστα πολύ σοβαρό η INTRACOM DEVELOPMENT (εμμέσως, 37.9%)
 • Κατέχει και το 34% του Κέκροπα.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

INTRASOFT: Το 2020 ήταν για τον Όμιλο INTRASOFT INTERNATIONAL ένα έτος σημαντικών επιδόσεων, με αύξηση σε πωλήσεις και κερδοφορία και υπογραφή σημαντικών νέων συμβάσεων.
 • Οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε € 197,3 εκατ., αυξημένες κατά 10,8% σε σχέση με το 2019.
 • Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA διαμορφώθηκε στα € 18 εκατ. με αύξηση ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε € 5,2 εκατ. έναντι € 3,2 εκατ. το 2019.

INTRASOFT(2): ΑΝ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ, ΑΝ, η ΕΠΣΙΛ αποτιμάται σε 155 εκατ. ευρώ και η ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ σε 130 εκατ. (καμμία αντίρρηση, με γειά και χαρά τους και πάντα τέτοια), η ΙΝΣΟΦΤ σε πόσα εκατ. ευρώ πρέπει να αποτιμηθεί; Σε 200 εκατ., σε 300 εκατ.π.χ;; Βέβαια, δεν πάνε έτσι οι υπολογισμοί – αλλά συγκριτικά και αναλογικά ποια αποτίμηση θα έπρεπε να της δώσει κανείς για να μην προκαλεί την νοημοσύνη των επενδυτών μετόχων του ομίλου;

ΙΝΤRACΟΜ DEFENCE: Η IDE, επέδειξε επίσης ανθεκτικότητα στις επιπτώσεις της πανδημίας, με πωλήσεις που διαμορφώθηκαν σε €59 εκατ., αυξημένες κατά 28% και λειτουργική κερδοφορία EBITDA στα € 4,4 εκατ. έναντι €3,2 εκατ. το 2019.
 • Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων με προηγμένη τεχνολογική υποδομή, διεθνείς στρατηγικές συμμαχίες και σημαντικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο. Με παραγωγικές δυνατότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αμυντικών εφαρμογών και πωλήσεις που προέρχονται κατά 95% από την εξαγωγική της δραστηριότητα.
INTRACOM DEVELOPMENT: Του λοιπού θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο REAL ESTATE, στα μπουτικ και όχι μόνον ξενοδοχεία, ενώ αυτή την περίοδο προχωρά στην κατασκευή νέου πολυτελούς θερέτρου στη Μύκονο όπου αναπτύσσει έντονη παρουσία.

 • Μιλάμε για μία  επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ σε κοινοπραξία με την London Regional Properties.  Το ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο αναπτύσσεται σε  έκταση 100 στρεμμάτων δυτικά από την παραλία Καλό Λιβάδι, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου τριμήνου του 2022. Θα διαθέτει 72 σουίτες, 1 all-day dining και 1 specialty restaurant, ένα spa καθώς και 12 βίλες προς ενοικίαση ή πώληση με ιδιωτική πρόσβαση σε μια μικρή παραλία.

To πολυτελές θέρετρο αναπτύσσεται από την INTRADEVELOPMENT, κατασκευάζεται από την Intrakat ενώ θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα της London Regional Hotels, εταιρείας με υπό διαχείριση ακίνητα αξίας άνω των 9 δισ. ευρώ και παρουσία σε χώρες όπως η Μ. Bρετανία, η Γερμανία, η Iρλανδία, η Oυκρανία, η Pωσία, η Πολωνία, η Σουηδία κι ο Παναμάς.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Με επενδύσεις άνω των 300 εκατ. ευρώ στην επόμενη τριετία ο δικός της όμιλος ετοιμάζεται να εισβάλει στη χρυσή δεκαετία της πράσινης ενέργειας. Σύμφωνα με τη διοίκηση της, έχει ετοιμάσει πλάνα επενδύσεων που σε βάθος 8ετίας μπορεί να φτάσουν και στο 1 δισ. ευρώ.

 • ΣΤΟ κατασκευαστικό κομμάτι ο όμιλος έχει μαζί με τις προς υπογραφή συμβάσεις ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων που προσεγγίζει τα 600 εκατ. ευρώ. Εδώ υπάρχει η πιθανότητα μίας επιπλέον επένδυσης της Fraport ύψους 150 εκατ. ευρώ στους χώρους κυκλοφορίας των αεροπλάνων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.
 • ΕΔΩ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ, ότι η συγκεκριμένη είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση ζημιών στον όμιλο. Ομως το ξέρει ότι… του χρωστάει και πρέπει να επανορθώσει προσεχώς, ελπίζουμε και με το παραπάνω…

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΝ: Υπάρχει διάδοχος κατάσταση εμπλουτισμένη με περισσή φιλοδοξία προκειμένου να επαναφέρει τον Ομιλο στην θέση που πραγματικά του αρμόζει. Ο πρόεδρος του ομίλου έχει αναλάβει την πλήρη καθοδήγηση της, πλαισιωμένος από πλειάδα επιστημονικών στελεχών υψηλών στάνταρντ και ήδη περιχαρής βλέπει την πρόοδο που επιτελείται και τον επιχειρηματικό οργασμό που ολοένα αναπτύσσεται και επεκτείνεται σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του ομίλου.

 • ΑΥΤΟ που έγινε στις 3 Αυγούστου 2021 στο δικαστήριον της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ για την υπόθεση ομάδος ομολογιούχων που προσέφυγαν για την ακύρωση της συμφωνίας που είχε ήδη επιτευχθεί με τους υπόλοιπους αποτελεί ένα άθλο γι αυτούς που μπορούν να εμβαθύνουν στα της όλης δικαστικής διαδικασίας. Ακου, λέει,… ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ!

Φυσικά και συνεχίζεται…