ΙΝΤΕΚ: Το «ανέκδοτο» των 200 εκατ. ευρώ

Απαξιωμένη από το ελληνικό ταμπλό για τουλάχιστον 20 έτη, η μετοχή της Ideal συνεχίζει άκοπα σε υπερπολυετή υψηλά. Έχοντας «καταπιεί» και την ΒΥΤΕ.

Η ΙΝΤΕΚ διανύει τον όγδοο συνεχόμενο ανοδικό μήνα, καταγράφοντας ήδη +56%.

Το καλοκαίρι του 2020 έβλεπε την περιοχή του 1 ευρώ, όντας ακόμα το παραπαίδι του κλάδου πληροφορικής, με αστείους όγκους που δεν ξεπερνούσαν μεοσταθμικά τα 500 τεμάχια.

Πλέον, είναι η τρίτη μεγαλύτερη από τον κλάδο πληροφορικής, χωρίς ουσιαστικό πωλητή εδώ και τουλάχιστον 2 έτη.

Στο ταμπλό, έχει εισέλθει σε μια φάση συσσώρευσης βραχυρπόθεσμου χαρακτήρα, με άνω όριο τα 5,60, ένα επίπεδο που εφόσον κατοχυρώσει με πειστικό κλείσιμο συνεδρίασης, ανοίγει ο δρόμος για τα 6,30.

Ένας στόχος που δικαιολογείται και χρηματοοικονομικά, καθώς για το α’ εξάμηνο του 2023 ο όμιλος Ideal Holdings παρέδωσε εξαιρετικά οικονομικά μεγέθη.

Ειδικότερα, τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν στα 86,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά  +38% σε ετήσια βάση.

Τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 15,6 εκατ. ευρώ (+43% σε ετήσια βάση) και τα καθαρά κέρδη σε 9 εκατ. ευρώ, ήτοι +37% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο στόχος στα έσοδα βρίσκεται στα 390 εκατ. ευρώ (EBITDA 50 εκατ. ευρώ), μεγέθη που θα προκύψουν συνυπολογίζοντας το μεγάλο project των Αττικά Πολυκαταστήματα, με την εξαγορά να αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Κι έτσι, οι πιθανότητες να παραμείνει αυτό το ανοδικό μοτίβο είναι μεγάλες, παρά την τόσο ισχυρή άνοδο της μετοχής το περασμένο διάστημα.

Κείμενο: Συμεών Μαυρουδής, LLM, MSc, Mutual Fund/Portfolio Manager

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.