ΙΝΛΟΤ, το deal θα γίνει. Tο χαρτί, γιατί δεν πετάει άλλο; Κρύβει καμία μυστική ΑΜΚ ή απλά το ταμπλό μας τρολάρει; 

ΙΝΛΟΤ, το deal θα γίνει. Tο χαρτί, γιατί δεν πετάει άλλο; Κρύβει καμία μυστική ΑΜΚ ή απλά το ταμπλό μας τρολάρει; 

Ξεκινάω το γράψιμο από τα γραφόμενα των προηγούμενων μηνών. ΕΞΙ φορές μέτρησα την αναφορά μου στα σφηνάκια του Μ/Μ σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Όχι δεν ανήκω στα σαλόνια, ούτε είμαι εγγόνι του Σωκράτη. Απλά, το ταμπλό μίλαγε, τραγούδαγε, μερικές φορές φώναζε κιόλας.

  • Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω. Ακολουθήστε την λογική. Η ΙΝΛΟΤ ως εταιρία δικαιούται μια αποτίμηση στα 2 ευρώ λόγω Αμερικής. Ξεκάθαρα πράγματα. Η μόνη λογική εξήγηση σχετικά με την υστέρηση της εισηγμένης, ήταν ότι ο Σωκράτης θα κάνει αύξηση και μάλιστα μεγάλη. Και μας την ανακοίνωσε χτές. 

Στα της αύξησης τώρα, μιας και τα παραπάνω πλέον είναι αδιάφορα. Απλά τα γράφουμε γιατί στα 0,7000 πάλι μας ζάλισαν, γιατί γράφαμε για αυξήσεις. 

  • Η ΑΜΚ θα γίνει μέχρι την τριπλάσια αξία του μετοχικού κεφαλαίου και μέχρι Maximum 0,58 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γινει στα 0,5800. Απλά, οι αμερικάνοι θεσμικοί δεσμεύτηκαν για την τιμή αυτή.

Το αν γίνει στα 0,4500 ή στα 0,5500 ή στα 0,5800 ευρώ δεν έχει ιδιαίτερη αξία, μιας και θα γίνει με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων και συνεπώς όσο πιο φτηνά γίνει η αύξηση ( πχ στα 0,5000 ) τόσο περισσότερη αξία θα περιλαμβάνει το δικαίωμα που θα αποκοπεί και που θα σας μοιραστεί. 

  • Επίσης αδιάφορο το αν γίνει με έκδοση 2 νέων για κάθε μια παλιά ή 3 νέων για κάθε μία παλιά. Μια πρώτη εκτίμηση είναι, ότι η αύξηση θα γίνει μεταξύ 0,5000 και 0,5500 ευρώ και θα εκδοθούν μάλλον 3 μετοχές ανά 2 παλαιές ή αλλιώς από 148,5 υπάρχουσες μετοχές  θα εκδοθούν ακόμα 223 εκατ.νέες για να καταλήξουμε περίπου με 370 εκατ.νέες μετοχές και μια κεφαλαιοποίηση στα 180 εκατ. με βάση την τιμή της αύξησης.

Θα αναφέρω τώρα ένα παράξενο στοιχείο κατ’ εμένα, στοιχείο σχετικά με την ανακοίνωση για το οποίο ωστόσο δεν έχω απάντηση. Στην ανακοίνωση οι αμερικάνοι επενδυτές ( πρώην κάτοχοι των ομολόγων και νύν κάτοχοι του 1/3 της εισηγμένης αμερικάνικης εταιρίας, θα πουλήσουν το 1/3 των μετοχών της αμερικάνικης θυγατρικής έναντι 3,6000 Ευρώ ανά μετοχή ή αλλιώς συνολικά έναντι 121 εκατ. ευρώ.

  • Δεν αντιλαμβάνομαι την αποτίμηση, μιας και η αμερικάνικη θυγατρική βάσει δεικτών δεν μπορεί να αποτιμηθεί με 360 εκατομμύρια ευρώ αναλογικά. Συνεπώς, στην εξαγορά αυτή υπάρχει μια παράμετρος που μου διαφεύγει. 

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ΑΜΚ είναι αναλογικά μεγάλη. Κοινώς όποιος κατέχει σήμερα 50.000 ευρώ σε μετοχές της ΙΝΛΟΤ καλείται να βάλει σχεδόν τα διπλάσια ακόμα. Προφανώς, αυτό δεν είναι ευκολο για την πλειοψηφία του κόσμου. 

  • Τι αναμένεται την επόμενη ημέρα;

Νόμιζω, πως ο Σωκράτης Κόκκαλης θέλει να αφήσει εποχή και θέλει να ξανανιώσει τις δόξες του παρελθόντος ή αν μη τι άλλο, θέλει να αφήσει πίσω του μια τουλάχιστον εταιρία δισεκατομμυρίων. Η αμερικάνικη θυγατρική έχει τις προδιαγραφές να παίξει σημαντικό ρόλο στην Αμερική και να αποτιμηθεί ανάλογα.

  • Το deal όπως ανακοινώθηκε, δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης θα παίξει το παιχνίδι με τα Ελληνικά χαρτιά και όχι κάποιο τρίτο σχήμα. Συνεπώς, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εκκολαπτόμενο success story το οποίο φυσικά θα κρίνουμε και θα αξιολογούμε ανάλογα με τις εξελίξεις. Πάντως κατ’αρχήν, φαίνονται καλά τα πράγματα.

Φιλικά

ΟΑΚ