Ινδία – πλημμύρες : Στους 410 οι νεκροί – 1.000.000 οι εκτοπισμένοι

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε καταυλισμούς για τους εκτοπισμένους στην Κεράλα, ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη οι αρχές του κρατιδίου αυτού στη νότια Ινδία, το οποίο έχει πληγεί από τις σφοδρότερες εδώ και έναν αιώνα πλημμύρες που αντιμετωπίζει την εποχή των μουσώνων, οι οποίες έχουν στοιχίσει ήδη τη ζωή σε περισσότερους από 410 ανθρώπους.

Η σταδιακή πτώση της στάθμης των υδάτων που σημειώνεται χάρη στη μείωση των βροχοπτώσεων τις τελευταίες ημέρες, φέρνει στο φως λίγο-λίγο το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε στην τουριστική αυτή περιοχή της Ινδίας.
“Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν καταφύγει στους καταυλισμούς για τους πλημμυροπαθείς ανέρχεται τώρα σε 1.028.000”, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο αυτοί έχουν μοιραστεί σε περισσότερα από 3.000 προσωρινά κέντρα υποδοχής.
Τα σωστικά συνεργεία βρήκαν χθες 6 σορούς, με τις οποίες ανήλθε σε περισσότερους από 410 ο αριθμός των νεκρών από την έναρξη της εποχής των μουσώνων τον Ιούνιο, η οποία τελειώνει τον Σεπτέμβριο.
Στη Σενγκάνουρ, μια από τις περισσότερο πληγείσες πόλεις, η στάθμη των υδάτων εξακολουθεί να φτάνει περίπου τα εξήντα εκατοστά και πολλοί δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι, σύμφωνα με ομάδα του AFP στην περιοχή. Οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, αλλά με μειωμένη ένταση σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον ινδικό στρατό που έχει κινητοποιηθεί εκεί, πολλές χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλημμυρισμένα σπίτια της πόλης.
Σύμφωνα με αξιωματούχο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, οι περισσότεροι από αυτούς δεν θέλουν να μεταφερθούν αλλού, παρά μόνον να τους δοθεί τροφή και πόσιμο νερό.