In + Out από τον κόσμο των αγορών και του ελληνικού χρηματιστηρίου (16.7.2021)

Businessman with statistic graph of stock market financial indices analysis on laptop screen, finance data and technology concept

ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ: Το «Ελλάδα 2.0» είναι το μεγαλύτερο Σχέδιο Ανάκαμψης στην Ευρώπη και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, καθώς αντιστοιχεί στο 20% του ΑΕΠ, όταν το δεύτερο είναι της Ρουμανίας με 15% του ΑΕΠ.

ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ(Ι): Το «Ελλάδα 2.0» δεν θα κόψει συντάξεις και δεν θα αυξήσει την ανεργία, αλλά θα προκαλέσει αύξηση μισθών και θα δημιουργήσει πάνω από 200.000 νέες θέσεις εργασίας. Oι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι μόνιμες! Γι’ αυτό η Ελλάδα θεωρείται η χώρα που θα ωφεληθεί περισσότερο σε ό,τι αφορά την απασχόληση.

ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ(ΙΙ): Το «Ελλάδα 2.0» είναι η τελευταία ευκαιρία για την καθημαγμένη απ’ όλους μας χώρα. 

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Τελικά έπιασε η συνταγή, του να μην επηρεάζεσθε από τις άγαρμπες κινήσεις των market makers και να παραμένετε απλά στις θέσεις σας. Συνεχίστε στο ίδιο μοτίβο.

FITCH: Οσο να είναι, μία περιέργεια την έχουμε για τον χρησμό που θα μας δώσουν γύρω στα μεσάνυχτα.

Χ.Α: ΛΗΓΟΥΝ και τα ΠΑΡΑΓΩΓΑ σήμερα. ‘Αλλη στημένη τράπουλα. Υπόθεση όλων κι όλων 5 μετοχών από τις 25 για τον FTSE25. Να σημειωθεί, ότι οι 4 συστημικές διαμορφώνουν πλέον, περί το 28% της αξίας του.

LAMDA DEVELOPMENT: Στις top επιλογές μας και στο πάνω πάνω ράφι η μετοχή της. Αλλά που να το καταλάβουν οι ελληνάρες, που ακόμα κρύβουν τα λεφτά κάτω από τα στρώματα.

 • Είναι οι ίδιοι που ξεπουλούσαν τον ΟΤΕ στο ένα και είκοσι, τον Μυτιληναίο στο μισό ευρώ και τις τόσες άλλες μετοχικές περιουσίες τους έναντι πινακίου φακής (ούτε καν)
 • ΓΗ αγοράζουν άλλωστε…

ΚΟΥΙΖ: Ποια εταιρεία από την εξάδα είναι μακράν η πλέον υποτιμημένη; Ευκολάκι…

TΡAΠEZA ΑΤΤΙΚΗΣ: Εχει εξελιχθεί σε αγαπημένο χαρτί αρκετών traders, αφού και δεν εγκλωβίζει τους βραχυπρόθεσμους και διακυμάνσεις εμφανίζει. Βάλτε τώρα που γυρίζει δηλαδή. Κι όσα πάνε κι όσα έρθουν.


EUROBANK: Ξεχωρίζει αισθητά των υπολοίπων τραπεζικών μετοχών καταγράφοντας εφέτος άνοδο 40,86%. Ακολουθεί η ΑΛΦΑ με άνοδο 12,66% και οριακά στο +1,9% η ΕΤΕ. Πτώση 36% για την Αττικής, ενώ για την ΠΕΙΡ καλύτερα να μη το γράψουμε το νούμερο. Θα το βρείτε άλλωστε πιο κάτω. Ο ΔΤΡ στο +3,2%.


 • While many commodities have corrected sharply, the Baltic Dry Index, which tracks the cost of freight, continues to trade near a 12y high.
Εικόνα

ΤΙΤΛΟΙ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΝΩ του 50% ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ 2021

 • Με τον ΓΔ στο +6,77%

ΠΟΙΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ 2021


 • Βραχυχρόνια άρνηση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ (chartswar.com)

Το ημερήσιο διάγραμμα μας αποτυπώνει έμπρακτα τη βραχυχρόνια  άρνηση ανοδικής διαφυγής του Γενικού Δείκτη πάνω από την άνω πλευρά του καθοδικού καναλιού “C” και του Fibonacci  απλού κινητού μέσου όρου των 21 ημερών, στις 885 με 880 μονάδες. Χαρακτηριστικός είναι δε και ο μερικός  σχηματισμός ενός Bearish Pin Bar  κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας με ισχυρό τζίρο συναλλαγών.

 • Όσο ο δείκτης τώρα κρατάει τη ζώνη στήριξης των 865 με 850 μονάδων η κίνηση μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ανοδικό τίναγμα προς το όριο των 894 με 900 μονάδων. Το σενάριο της πτωτικής διάλυσης των 850 μονάδων με βύθιση προς την πολύ σκληρή περιοχή στήριξης των 825 με 819 μονάδων δείχνει να μην έχει και τα πιο κατάλληλα πατήματα εκπλήρωσης

Μιας που τα περισσότερα μερίσματα από τις δεικτοβαρείς μετοχές έχουν ήδη αποκοπεί, η αύξηση της Alpha έληξε, έχουμε το μπαλαντέρ της αξιολόγησης της χώρας από τη Fitch την Παρασκευή ενώ σταδιακά θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τα οικονομικά στοιχεία για το 2ο εξάμηνο που αναμένεται φυσιολογικά να είναι αρκετά καλύτερο από το αντίστοιχο περσινό.

Chartswar.com Homepage – Αρχική • The 25 largest holdings in the SPAC ETF are down an average of 43% from their 52-week high. $SPAK Data via @ycharts
Εικόνα

 • Τι είσαι;

Chartswar.com Homepage – Αρχική

Μην είσαι Ταύρος.
Μην είσαι Αρκούδα.
Γίνε Αρπακτικό.
Παραμόνευε συνεχώς και καταδίωκε το “εύκολο θήραμα”.

Λένε ότι οι νίκες και οι ήττες έρχονται σε κύκλους. Να γνωρίζετε σε ποιον κύκλο βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή. Να είστε επιθετικοί όταν κερδίζετε και η εμπιστοσύνη στη κύρια τάση είναι υψηλή.

Η κατάκτηση της κορυφής είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία, σπάνια είναι ένα μονοήμερο γεγονός.

 • Μην καυχιέστε

Chartswar.com Homepage – Αρχική

Μην καυχιέστε όταν τα πράγματα πάνε καλά. Όταν θα έρθει η ώρα η «μητέρα» αγορά μας ταπεινώνει όλους.

Ο πραγματικός χαρακτήρας του ατόμου αναδεικνύεται όταν δοκιμάζεται. Όταν τα πράγματα πάνε τρομερά άσχημα.
Αλήθεια θα είσαι ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ που θα αναγεννηθεί από τις στάχτες;

Όσο πιο σκληρά πιέζεται τον εαυτό σας να κάνετε συναλλαγές, τόσο πιο πιθανό είναι να χάσετε.
Αφήστε τη φυσική διαδικασία να συμβεί … φυσικά.

 • Αισθάνεσαι καλά;

Chartswar.com Homepage – Αρχική

Εμπιστευτείτε το «στομάχι» σας… Eάν σε κάποια μετοχή δεν «αισθάνεται» καλά, πουλήστε τη και αναλύστε τη από το περιθώριο χωρίς συναισθήματα.

Προσέξτε τις συναλλαγές που όταν τις στήνεται εκτελούνται άμεσα και εύκολα. Οι καλύτερες κερδοφόρες συναλλαγές σπάνια σας δίνουν μια «καλή τιμή». Θα πρέπει να τρέξετε πίσω από αυτές.

Τα μεγάλα μακριά candlesticks με μεγάλο όγκο είναι συχνά η αρχή για κάτι μεγαλύτερο. Διερευνήσετε και παρακολουθείτε στενά τέτοιες ενδείξεις. Πολλές από αυτές τις μετοχές θα καταλήξουν να είναι μεγάλοι νικητές.

 • Δουλέψτε όταν τα «φώτα» κλείσουν

Η πιο “δύσκολη” δουλειά θα πρέπει να γίνεται όταν η αγορά είναι κλειστή. Έτσι, ώστε όταν ανοίξει η αγορά, να είστε προετοιμασμένοι για να ενεργοποιήσετε τις στρατηγικές που έχετε ετοιμάσει.

Δουλέψτε σκληρά. Δουλέψτε έξυπνα Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά αν θέλετε να κάνετε επάγγελμα το χρηματιστηριακό “trading”.

Να περιβάλλεσαι από θετικούς ανθρώπους.
Όσοι έχουν μίσος και κουτοπονηριά μέσα τους μισούν για ένα και μόνο λόγο…. ΧΑΝΟΥΝ.
Καθαρό και απλό.
Οι θετικοί άνθρωποι κερδίζουν περπατώντας στο σωστό δρόμο για τη νίκη.


 • ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ για σήμερα την στήλη με ένα απολαυστικό άρθρο του Σάκη Μουμτζή 

Για την συγκέντρωση της Ομόνοιας κανένας δεν μιλά

Προχθές έγιναν στην Αθήνα δύο συγκεντρώσεις κατά των υποχρεωτικών μέτρων. Σχεδόν όλα τα ΜΜΕ και οι σχολιαστές ασχολήθηκαν με αυτήν που έγινε στο Σύνταγμα. Αυτή που έγινε την ίδια ώρα στην Ομόνοια πέρασε στα «ψιλά» της ενημέρωσης. Μια πρώτη εξήγηση είναι ότι η συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος ήταν πολύ πλούσια σε οπτικό υλικό. Γραφικοί καλόγεροι με σταυρούς, εικονίσματα αγίων, χαρακτηριστικές λούμπεν περσόνες.

Επί πλέον ο θρησκευτικός φανατισμός και η θρησκοληψία καταδικάζεται με μεγαλύτερη ευκολία από την κοινότητα των «προοδευτικών». Είναι πιο εύκολος στόχος, χωρίς περιπλοκές και παρανοήσεις που μπορεί να διαταράξουν την ενότητα του «προοδευτικού χώρου». Γιατί στην πλατεία Ομονοίας έκαναν συγκέντρωση αυτοί που στεγάζονταν στην κάτω πλατεία, στην «ένδοξη» εποχή των αγανακτισμένων. Τι να πει γι’ αυτούς η «προοδευτική» κοινότητα; Και πώς να δικαιολογήσει ότι και αυτοί φώναζαν το ίδιο σύνθημα με τους καλόγερους και τις λοιπές θρησκόληπτες δυνάμεις; «κάτω η χούντα του Μητσοτάκη».

Είναι φανερό πως χιλιάδες πολίτες θα πρέπει πάντα να πιστεύουν πως ζουν κάτω από μια χούντα, που ως γνωστόν δεν τελείωσε το 73. Πότε τελείωσε; Ποτέ. Συνεχίζεται αδιαλείπτως. Πότε με τον Σόρος, πότε με τον Γκέητς και προσφάτως και με το δίδυμο Μπέζος—Τομ Χανκς.

Τα γεγονότα απέδειξαν πως οι «αγανακτισμένοι» του 2011 ήταν μια πολύ σοβαρή υπόθεση, όχι για τις ανοησίες που έλεγαν, αλλά γιατί άλλαξαν το πολιτικό τοπίο. Συγκροτήθηκαν σε πολιτικό σώμα, ετερόκλιτο και ανομοιογενές, γιατί υπήρχε τότε υλική βάση στην αγανάκτηση τους και ο λόγος τους εξέφρασε, πρωτόλεια, τα πραγματικά βιώματα εκατομμυρίων πολιτών που είδαν τα εισοδήματα τους και την αξία των περιουσιών τους να μειώνεται. Έτσι αντέδρασαν αυθόρμητα, υπό την καθοδήγηση των μεγαλοδημοσιογράφων των πρωινάδικων του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης που ούρλιαζαν «φέρτε πίσω τα κλεμμένα». Αυτό το ρεύμα έφερε στην εξουσία ό,τι χειρότερο είχε να επιδείξει η πολιτική ζωή του τόπου.

Σήμερα η προσπάθεια των γραφικών να ανασυστήσουν τις καταστάσεις και την ατμόσφαιρα του αντιμνημονιακού αγώνα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, καθώς διακύβευση της ανοησίας τους είναι η ανθρώπινη ζωή. Οι τσιρίδες της Ομόνοιας και του Συντάγματος για την χούντα του Κούλη είναι για την δική τους ψυχοθεραπεία. Η συγκέντρωση 10.000 «περίεργων» σε μια πόλη 6.000.000 είναι γεγονός ασήμαντο. Αν δόθηκε αυτή η δημοσιότητα, αιτία ήταν η «εξωτική» εικόνα που προσέφεραν στο φιλοθεάμον κοινό. Σαν τον γυμνό οπαδό του Τραμπ με την μοσχαροκεφαλή για περικεφαλαία.

Το περιεχόμενο των λόγων τους είναι τόσο αφελές και ανόητο που δεν συγκινεί κανένα στοιχειωδώς λογικό άνθρωπο, παρά μόνον αυτούς που πιστεύουν πως η γη είναι επίπεδη και ακίνητη και τα πουλιά είναι drones που γεμίζουν τις μπαταρίες τους όταν κάθονται στα καλώδια της ΔΕΗ.

Το θετικό είναι πως δεν θα μπορούσαν ποτέ αυτοί οι άνθρωποι, τόσο της πλατείας Συντάγματος όσο και της Ομόνοιας να εκφέρουν λόγο διαφορετικό, γιατί απέναντι τους έχουν την Επιστήμη με «Έψιλον» κεφαλαίο. Και οι δύο ομάδες είναι πολιτικά ακίνδυνες, γιατί ήδη έχουν κομματική στέγη. Κοινωνικά είναι γραφικοί, ενώ υγειονομικά θα ασχοληθεί μαζί τους η φύση.