In + Out, από το παρασκήνιο του Χ.Α και όχι μόνον… (4.6.2021)

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

ΤΡΕΧΟΥΝ οι εξελίξεις στην ΛΟΥΛΗ, σύμφωνα με δικές μας πηγές τίποτα δεν αποκλείεται… Ολα τα ενδεχόμενα πιθανά, ενώ η μετοχή δεν έχει downside risk. Μπορεί ξαφνικά να χαρίσει υψηλές αποδόσεις. Παραμείνατε στις θέσεις σας οι κατέχοντες.

ENΩΡΙΤΕΡΑ στο Viber

@11:10

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα και στο εξωτερικό. Τα θετικά νέα από την αγορά εργασίας (ΗΠΑ) ενδέχεται να τροφοδοτήσουν εκ νέου τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό. Σήμερα αναμένουμε επιπλέον μετρήσεις στις ΗΠΑ που ίσως επηρεάσουν.  Στα εντός δεν έχουμε να επισημάνουμε κάτι διαφορετικό και παρόλο που η συσχέτιση με το εξωτερικό είναι δεδομένη, εκτιμούμε ότι ο ΓΔΧΑ είναι πιθανό να συνεχίσει να υπεραποδίδει έναντι των Ευρωπαϊκών μετοχικών δεικτών μεσοπρόθεσμα. Σήμερα θα έχουμε τα αποτελέσματα Α΄τριμήνου της ΤΕΝΕΡΓ, ενώ αναμένουμε και τις ανακοινώσεις για το εγχώριο ΑΕΠ Α΄τριμήνου.

@11:10

Results

04/06/21 | Terna Energy (1Q21)

15/06/21 | MOH (1Q21)

Ex-FY20 Dividend

04/06/21 | ATHEX Group (EUR 0.07)

24/06/21 | Mytilineos (EUR 0.36)

25/06/21 | OTE (EUR 0.68)

30/06/21 | EYDAP (EUR 0.47)

05/07/21 | ELPE (EUR 0.10), Terna Energy (EUR 0.17)

08/07/21 | Coca-Cola HBC (EUR 0.64)

13/07/21 | OPAP (EUR 0.55)

@13:10

AΠANΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ
ΛΟΥΛΗ: Ακούγονται διάφορα απιθανοαπίθανα, όμως δεν αποκλείεται αυτά να βοήθησαν κάποιους να αποχωρήσουν σε αισθητά βελτιωμένες τιμές και σε ποσότητες χαρτιών που ξεπέρασαν αρκετά όλες τις προηγηθείσες συναλλαγές συνολικά από την 1η Ιαν.2021 και που υπό τις νυν συνθήκες θα τους έπαιρνε κανένα 6μηνο κι αν, για να ρευστοποιήσουν. Η μτχ είναι πάντως ελκυστικά αποτιμημένη και μακάρι να επαληθευτεί έστω ένα μέρος των φημολογιών.
 
EΛΓΕΚΑ – Στην πορεία θα βγουν στην επιφάνεια και οι ειδήσεις που θα δικαιολογούν το πρόσφατο ζωντάνεμα της μετοχής μίας εταιρείας που όμοια στο κλάδο και στην πελατεία της δεν υπάρχει άλλη στην Ελλάδα. Πληρώνει το τίμημα της άστοχης – ως αποδείχτηκε εκ των υστέρων – επιχειρηματικής κίνησης με την ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΕ που της κόστισε ανυπολόγιστα.
 
ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Συνεχίζει την ανοδική διαφυγή της, απλά να προσέχουν οι βραχυπρόθεσμοι και οι traders γιατί απέναντι τους έχουν επαγγελματίες-“killers” market makers.

 

@13:25

ΝΙΚΑΣ: Με κέρδη 2021 περί τις 450 χιλ. ευρώ, αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές 1,1 εκατ.ευρώ, με καθαρή θέση 8,7 εκατ. ευρώ και δανεισμό υπερδιπλάσιο. Ολα καλά μέχρις εδώ, τίποτα το παράξενο, υπάρχουν άλλωστε τόσες εταιρείες ζημιογόνες, με δανεισμούς στο υπερπέραν κλπ… Ελα όμως που η αποτίμηση της ΝΙΚΑΣ ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ (!!!!!!).
  • Και μη χειρότερα, που λέμε. Αλλά είπαμε στο Χ.Α κουμάντο κάνουν οι μεγαλομέτοχοι και κανείς άλλος. Ενα φαινόμενο πολύ λυπηρόν, πρωτοφανές θα λέγαμε. Κι αν δείτε εσεις πουθενά γραμμένη αναφορά για την ΝΙΚΑΣ να μου στείλετε χαιρετίσματα.
KAI μετά με ρωτάτε, που θα πάει η τάδε μετοχή και περιμένετε απάντηση. Οπου θέλει ο μεγαλομέτοχος θα πάει…
@13:35
ΑΒΕ: Στο +21% και στα 54 εκατ. ευρώ η κ/φση. Ο,τι πουν τα παιδιά, μην τους χαλάσουμε την ζαχαρένια τους… Οι αγοραστές όμως προφανώς, δεν θα ξέρουν να διαβάζουν ισολογισμούς…
ΠΡΕΖΤ: Μαχαίρι στη καρδιά, κάθε άνοδος της τιμής της μετοχής, με την κ/φση πάντως αισθητά χαμηλότερη της REAL VALUE.  Εν αναμονή διατελούντες της Δημόσιας Πρότασης. Είμαστε περίεργοι να δούμε, τι θα δούμε…
ΒΙΟΣΚ: Σιγά μην την άφηναν ήσυχη κι αυτή… Νέα υψηλά 2012 και 12μήνου, με την κ/φση στα… 5,7 εκατ. ευρώ.  Αν θέλουν την ανεβάζουν σαν φτερό στον άνεμο, την στιγμή μάλιστα που οι δικοί της μεγαλομέτοχοι δεν δίνουν στο ταμπλό του αγγέλου τους νερό…

 

@14:20

KAΛΠAZEI H INKAT προς τα 2,0000 ευρώ, εξαφανίστηκαν και τα τρολάκια που επιτίθεντο στον μ/μ για την επιμονή του στην μετοχή της. Νέα υψηλά 2021 αλλά και 12μήνου στα 1,9500 ευρώ, έτσι και το γυρίσει το ματσάκι σε κέρδη η διοίκηση της  τα 100 εκατ. κ/φσης θα τα έχει για πλάκα. Φυσικά και δεν μας άρεσε ο απολογισμός του 2020, αλλά για τους επενδυτές μετόχους της καμμία ζημία, τουναντίον μάλιστα. Κι αυτό μετράει για μας… Εν αναμονή τώρα του 2021

@14:40

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ 
ΝΙΚΑΣ  αποτίμηση 101 εκατ. ευρώ, με ίδια κ/φ 8,7 εκατ. κλπ κλπ
ΚΜΟΛ  αποτίμηση  35 εκατ. ευρώ με ίδια κ/φ περί τα 35 εκατ., κλπ κλπ.
ΜΗΝ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ τα αίτια, για να μην παιδεύεστε άδικα, τζάμπα και βερεσέ. Αρκεί μία λέξη: Μεγαλομέτοχος, ο ένας θέλει να την καμαρώνει στα υψηλά και ο άλλος βγάζει σπυράκια έτσι και ανεβαίνει η μετοχή του(!!!)… Αβυσσος η ψυχή τους βρε παιδιά… Τι να λέμε τώρα, άκου βγάζει σπυράκια…

@15:20

ΕΛΤΟΝ: Άργησε λιγάκι, αλλά το καλό πράγμα αργεί να γίνει… Τεχνικά, αν ξεπεράσει τα 1,8800 -1,9000 ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για πολύ υψηλότερα τερματικά εδάφη…

ΚΕΚΡΟΠΑΣ – απάντηση: Θέλουμε να πιστεύουμε ότι επιτέλους θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι εγκληματική καθαρά ενέργεια, κάθε φορά να επικρατούν οι δυνάμεις του σκοτεινού παρακράτους. Εδώ μιλάμε για ένα project που θα δώσει ομορφιά στο όλο περιβάλλον, θα αποτελεί μία πραγματική όαση αισθητικής παρουσίας υψηλότατου επιπέδου σε μία υποβαθμισμένη περιοχή εδώ και 30 χρόνια, επειδή ήρθαν οι νεόπλουτοι “γύφτοι” και με τον τσαμπουκά τους βάζουν νάρκες και μόνον νάρκες. Πραγματικοί νεκροθάφτες κάθε καλού και ωραίου. (Βοτανικός, Τουρκοβούνια κλπ κλπ).

@15:30

ΕΣΥΜΒ: Η ΑΜΚ μην περιμένετε να είναι μεγάλη… Εκτιμούμε γύρω στα 1 με 1,5 εκατ. ευρώ και έπρεπε να γίνει οπωσδήποτε… Αν συνοδεύεται και με είσοδο τρίτου ακόμη καλύτερα. Καμμία σκέψη για ρευστοποιήσεις. Οσα δώσατε, δώσατε…
ΔΟΜΙΚΗ: Την άφησαν μέχρι το -5,5% μαζεψαν όλα κι όλα  35000 χιλιάδες τμχ και τώρα αγοράζουν και στο +%


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
  • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (II)

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.