In & Out – αναλύσεις, σχόλια, απόψεις, συμπεράσματα (20/9)

_________

ΣΧΟΛΙΟ: Το πρώτο εξάμηνο, η Eldorado έκανε πωλήσεις μετάλλων (παραγωγή τελικού προϊόντος εκτός Ελλάδας από ελληνικά συμπυκνώματα) αξίας 27 εκατ. ευρώ. Και έβγαλε κέρδος άνω των 5 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά χωρίς να έχει αδειοδοτηθεί πλήρως. Σιγά μην αφήσουν τέτοιο κελεπούρι. Θέατρο γίνεται, για να πούμε μετά “τι να έκανε και ο Σταθάκης, έδωσε τις άδειες για τις Σκουριές επειδή τον απειλούσαν και τον πίεζαν”.

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: Ξεπερνά κάθε φαντασία η προσπάθεια των “θεσμών” να “κοντύνουν” την ΔΕΗ. Η επιχειρηματολογία εξαντλείται στην ανάγκη τόνωσης του “ανταγωνισμού”. Και όμως οι πολίτες αρνούνται με πείσμα να ευθυγραμμιστούν με όσους θεωρούν χρήσιμο το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ(!!!!), αλλά … επιβλαβές αυτό της ΔΕΗ.

…………..

This Year’s Hottest Investment: Portuguese Bonds: Portuguese 10-year government debt has returned 22% this year, excluding coupons
Ενσωματωμένη εικόνα 1
………………

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Για τους κατόχους ΕΥΡΩ οι ΔΕΙΚΤΕΣ της Wall Street είναι στο -10% με την τιμή του δολαρίου στα 1,1800 με 1,2000…

ΤΟΚΥΟ: Ο δείκτης Topix, ο οποίος καλύπτει όλες τις μετοχές που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, άγγιξε χθες το 2ετές υψηλό των 1.669 μονάδων. Σύμφωνα με το Bloomberg, η συνολική χρηματιστηριακή αξία των περισσότερων από 2.000 Ιαπωνικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στον κύριο δείκτη του Χρηματιστηρίου του Τόκυο βρέθηκε στα 613,7 τρισεκ. γεν ($5,49 τρισ.).

FTSE25+1: Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,19% @2004,63) το 1997 είναι κοντινή και το 1980 επόμενη στήριξη με το 2020 και 2033 επιθετικές αντιστάσεις. Μόνο μία κατοχύρωση του δεύτερου, ειδικά σε ημερήσιο κλείσιμο, μπορεί να ανακόψει την παρούσα πτωτική τάση και να δοκιμάσει μία κίνηση στο κύριο, πλέον, επίπεδο των 2070 μονάδων. “Intraday position short” με “stop” τις 2147 μονάδες (FAST FINANCE).

TEXNIKEΣ ENΔΕΙΞΕΙΣ: Προσπαθεί να αντιδράσει στην πλαγιοκαθοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 1,27 ευρώ (κλείσιμο 30/8) η ΙΝΛΟΤ (+7,55%@1,1400). Για να δώσει σήμα αγοράς χρειάζεται υπέρβαση των 1,2200 και κατοχύρωση των 1,35 – 1,400 ευρώ.

Προσπάθεια αντίδρασης και για την ΑΝΕΜΟΣ (+3,94%@1,3200), στην “ολισθηρή” κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 1,60 ευρώ (κλείσιμο 24/7). Ο εκθετικός ΚΜΟ των 200 ημερών (1,260 ευρώ) έδωσε μία πρώτη αντίδραση, με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στα 1,35 – 1,4000 ευρώ.

ΚΙ ΑΛΛΟ MAIL: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει αιχμαλωτισμένο από το αμαρτωλό παρελθόν του, δεν έχει τη δύναμη, ούτε τα εργαλεία και την κουλτούρα να απαλλαγεί γρήγορα από τα πολλά και δεσμευτικά «κόκκινα» δάνεια, ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας νέας χρηματοδοτικής εποχής για την οικονομία.

  • Οι διαδικασίες ανασύνταξης, ανασυγκρότησης και αναγέννησης του τραπεζικού συστήματος είναι αργές
  • Και κατά τα φαινόμενα θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να σταθεί στα πόδια του και να ανακτήσει την υγεία που χρειάζεται για να στηρίξει χρηματοδοτικά την αναγέννηση της οικονομίας.
  • Στους επόμενους μήνες θα δοκιμαστούν εκ νέου οι αντοχές του τραπεζικού συστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να είναι απολύτως υγιής
  • Και εν πολλοίς αυτοχρηματοδοτούμενος προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις όποιες ευκαιρίες που πιθανώς να προσφέρει η σταθεροποίηση της οικονομίας.

COCA: Δεύτερη σερί πτωτική εμφάνιση που δείχνει ότι αργά αλλά σταθερά διολισθαίνει από το πρόσφατο υψηλό των 29,66 ευρώ (κλείσιμο 15/9).

  • Αν χαθεί η ζώνη στήριξης των 28,5000 – 28,3000 ευρώ (έκλεισε στο κάτω όριο), η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στο “gap” της 10ης Αυγούστου (27,8000 – 26,5000 ευρώ).

Russia Spy Files(Επ.ΧΑΛΔ.): Έχοντας κατηγορηθεί ότι “παίζει” με το Κρεμλίνο, ο Ασάνζ των Wikileaks προσπαθεί να ισορροπήσει, δίνοντας μια νέα παρτίδα αρχείων για τις μεθόδους ηλεκτρονικής παρακολούθησης των Ρώσων. Καλά μαντέψατε, παρακολουθούν και φακελώνουν σχεδόν τα πάντα.

……………..
.
Τεράστιο ζήτημα παραποίησης της αλήθειας φαίνεται να…
ELLINIKAHOAXES.GR
______________
.

Η κόκα, η βαλίτσα και το μυστήριο

Τώρα που διάβασα το αρχικό δημοσίευμα του Tradewinds για το καράβι με την ξεχασμένη βαλίτσα με 121 κιλά κόκας, αρχίζω να καταλαβαίνω λίγο καλύτερα τι έχει συμβεί -τα ελληνικά δημοσιεύματα μπορεί να σε τρελάνουν με τις παρερμηνείες τους.

Το σημαντικό είναι ότι η έρευνα των περουβιανών αρχών στο πλοίο έγινε ύστερα από “καρφωτή” πληροφορία (“intelligence tipp-off”). Άρα δεν βρέθηκε η βαλίτσα, ύστερα από προληπτικό έλεγχο που έγινε από το πλήρωμα, όπως ισχυρίζεται η πλοιοκτήτρια Danaos.

Είναι μια κλασική περίπτωση διακίνησης που πήγε στραβά (από κάπου έπεσε κάρφωμα) και το θέμα κουκουλώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Άλλωστε, για τις αρχές του Περού τέτοιες υποθέσεις δεν χρειάζονται πολλή συζήτηση, ούτε και τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα να στείλουν κόσμο στο σκαμνί: κράτησαν 121 κιλά κοκαϊνης, που, όπως και να το κάνεις, είναι ένα ικανοποιητικότατο εξτραδάκι.
Ηθικό δίδαγμα: Προσοχή στις καρφωτές (ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ)