In & Out από τον κόσμο του Χ.Α και των Αγορών (29.9.2020)

ΜΙG: Λυπηρό ένας τέτοιος όμιλος να μην είχε ποτέ ένα αντάξιο του management. Χάθηκαν πολλά λεφτά, πάρα πολλά.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τους φίλους αναγνώστες που είδαν φως και μπήκαν. Οι βραχυπρόθεσμοι ήδη κλειδώνουν μέρος της θέσης τους, +12% καθαρά είναι αυτά σε λίγες ώρες. Υψηλά 12μηνου: 0,9800 ευρώ, με “χειρότερα” χρηματοοικονομικά από τα τρέχοντα. Ο όμιλος έχει θυγατρικές χρυσάφι, δεν ξέρεις όμως αν και πότε θα τις αξιοποιήσει στο ταμπλό. Δεν είναι για μπες-βγες πλέον η μτχ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΧΡΩΣΤΑΜΕ: ΕΛΠΕ, ΑΡΑΙΓ, ΣΕΝΤΡ, ΑΒΕ, ΕΛΧΑ και ΜΟΥΖΚ


ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο τρόπος που παίζεται η μετοχή εκθέτει. ΚΡΙΜΑ


MOTOR OIL- ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Κάποιοι είδαν φως μετά από μεγάλη διόρθωση,μπήκαν στον τίτλο και είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το πλοίο. Το 934 -970 είναι ένα επίπεδο στήριξης με το γράφημα ακόμα να παραμένει πτωτικό. Θυμίζουμε ότι το 860 είναι το χαμηλό περιόδου.

  • Οσο κάτω από το 1150 παραμένει πτωτική. Το ότι μία μετοχή και μάλιστα της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έχει καταγράψει μία πολύ υψηλή τιμή και πλέον βρίσκεται αρκετά κάτω και από τα μισά δεν είναι λόγος να αγοράσουμε.
  • Στο 989 κλείνει και το χάσμα από τον Μάρτιο του 2020. Τα διυλιστήρια σαν κλάδος είναι ο αδύναμος κρίκος παγκοσμίως στην παρούσα

FORTHNET: Δεν χρειάζεται να σας γράψουμε ότι δεν την παίρνουν για την “ψυχή της μάνας” τους. Η μτχ δεν είναι για “μέσα – έξω”, γιατί στις υπό επιτήρηση τον πρώτο και μοναδικό λόγο τον έχει ο market maker. Πάντως, σε βάθος χρόνου θα δούμε άλλα νούμερα.

  • Στο ταμπλό για να τους τα πάρεις πρέπει πολλές φορές να μένεις σε μία μτχ αν την πιστεύεις. Δεν πήγε η ΠΡΟΦ από τα 0,2000 στα 4,0000 με το καλημέρα. Χρειαζόταν υπομονή και επιμονή. Ούτε η ΚΟΥΕΣ που 7πλασιάστηκε, το ΠΠΑΚ (15πλασιάτηκε), η ΕΛΒΕ (χ5+αμέτρητες επιστροφές) και τόσες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Οσοι έκατσαν στο μετοχολόγιο τα πήραν πολύ χοντρά.

Του Ηλία Ζαχαράκη – FAST FINANCE AEΠEY

ΚΛΑΔΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

  • ΙΝ 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Τρέχουν ανεξαρτήτως κλίματος με τον τραπεζικό διάπλατα ανοιχτή την πόρτα…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Οσες έμειναν μαζεύουν και όλη την πελατεία από τους πεθαμένους, ενώ παράλληλα έχουν μεγάλες πιθανότητες για νέα δημόσια έργα τα επόμενα χρόνια.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Εχουν μπροστά σημαντικά νέα έργα τα επόμενα χρόνια από ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και ξένες επενδύσεις.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (Θα αυξήσει τζίρους από την στιγμή που έρχονται νέα δημόσια έργα)

ΚΛΑΔΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ 

  • OUT

ΤΡΑΠΕΖΕΣ  (υπάρχουν επειδή δεν μπορούν να κλείσουν. Μέχρι να βρουν κεφάλαια και να ξεφορτωθούν κόκκινα θα είναι νευρικές σε πολύ χαμηλές αποτιμήσεις)

ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ (αν δεν έχουν ρίξει ή ρίξουν βάρος στο εμπόριο μέσω internet θα βλέπουν διολίσθηση των πωλήσεων με τον ανταγωνισμό να τους καταπίνει)

(UTILITIES) ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ: Προβληματίζονται μόνο από την διοίκηση τους ειδικά όταν είναι δημοσίου τομέα.

ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ: Και αυτά εξαρτώνται από την διοίκηση της κάθε εταιρίας.