In & Out από τον κόσμο του Χ.Α και των Αγορών (26.9.2020)

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΠΗΣ 

ΠΑΝΤΩΣ την Δευτέρα σπάει το σερί.


ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Ουσιαστικά έχουμε μία Αγορά πολλών ταχυτήτων, μιας και υπάρχουν αρκετές μετοχές που έχουν πολύ καλή εικόνα μεσοπρόθεσμα, σε σχέση με τους δείκτες. Είναι δεδομένο ότι ο Τραπεζικός έχει διαστρεβλώσει την εικόνα στην Αγορά και μέχρι να λύσει τα θέματά του, το φαινόμενο θα συνεχιστεί.

  • Από την άλλη έχουμε και τίτλους που έχουν επηρεαστεί σημαντικά μεσοπρόθεσμα, δείχνοντας σημαντική αδυναμία στην αντίδραση όπως ΕΛΠΕ ΜΟΗ TITC κ.α. Αν δει κάποιος το μηνιαίο γράφημα, θα καταλάβει ότι η Αγορά τα τελευταία 8 χρόνια έχει δοκιμάσει για διαφορετικούς λόγους την ζώνη του 420 – 480.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει σημαντικά δεδομένα στην Οικονομία. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει απομακρυνθεί ο φόβος μίας άτακτης χρεωκοπίας, ενώ τα κόστη δανεισμού, σε σχέση με το 2012 ή το 2015, έχουν πέσει στο ναδίρ. Αν κάποιος δει μόνο αυτά τα δύο δεδομένα, θα καταλάβει πως ο ΓΔ δεν αντικατοπτρίζει τις τιμές στο σύνολο της Αγοράς.

  • Η αλήθεια είναι ότι η Χώρα πέρασε και περνάει από τις δυσκολότερες 10ετιες στην ιστορία της και έχει μείνει όρθια. Το covid ήταν ακόμα ένα κτύπημα, μέσα στο μακρύ, χρονικά, πρόβλημα, που επηρέασε την Οικονομία σημαντικά.

Παρόλα αυτά βλέπουμε πως μέσα στον χρόνο υπάρχουν Εταιρείες που μεγαλώνουν και άλλες Εταιρείες που μικραίνουν, ή και κλείνουν. Αυτό μας δείχνει ότι πρωτίστως πρέπει να επιλέγουμε σωστές Εταιρείες και μετά να βλέπουμε την Αγορά.


ΦΟΥΡΛΗΣ – απάντηση: Αυτούς μην τους φοβάστε, ότι ώρα θέλουν το γυρίζουν το χαρτί. Και ας μην τους βοηθούν τα θεμελιώδη, κι αυτά αναλώσιμα είναι. Στο αλλάζουν το story σε χρόνο dt. Εχουν, βλέπετε, άσο στο μανίκι τους.

  • Ο μ/μ δεν έχει γράψει ποτέ για υπερδιπλασιασμό τιμής. Μάλιστα μετά την δημοσίευση του 6μηνου του ομίλου τηρεί αποστάσεις. Οι ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ αφορούν δικές τους εκτιμήσεις. Δημοκρατία έχουμε κι αν μας προκύψει χούντα, τότε ζήτω του καήκαμε. Αν και η Χούντα είναι διάσπαρτη στο Διαδίκτυο.

ΦΡΛΚ: Πάντως το έχουν παρακάνει…


ΠΕΡΦ: Νέο ιστορικό υψηλό – δοσμένη κυριολεκτικά στο πιάτο και στον πάτο της, όταν κανείς δεν είχε αναφερθεί στο πρόσωπο της.

  • ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ οι ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ και ΕΠΣΙΛ. Κι αυτές στο ιστορικό χαμηλό τους.
  • ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ κι άλλες, αρκετές δεκάδες μετοχών στο δικό τους χαμηλό. Χωρίς “ναι μεν αλλά..”
  • Το ότι δεν μπορούν να φτάσουν τον μ/μ ούτε στο μικρό του δακτυλάκι γεννά φθόνο και μίσος σε ορισμένους. Ξυδάκι. Να μην μας διαβάζουν, ανάγκη που τους είχαμε.
  • Οι αναγνώστες μας, αυτοί που μας έφεραν στο νο.1 του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ξέρουν πολύ καλά τι εστί μ/μ.AΠANTΗΣΕΙΣ

Χ.Α: Μετοχές σε επιτήρηση και σε αναστολή- Υπάρχει ελπίδα;ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Για το αν θα βγει ή όχι από την Επιτήρηση η μετοχή της εταιρείας να απευθυνθείτε ως μέτοχοι στη διοίκηση της. Είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν. Το 6μηνο αρκούντως ικανοποιητικό. Τα 4,8 εκατ. ευρώ της αποτίμησης είναι αστεία. Οι δείκτες της είναι by far οι καλύτεροι αναλογικά και συγκριτικά με τις υπόλοιπες του κλάδου της και όχι μόνον.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ (2): Η δικαστική υπόθεση που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια αφορά διένεξη με τον κ. Χρ. Χούμπαυλη, τον πασίγνωστο έμπορο οπλικών συστημάτων. Που έχει ανοικτούς λογαριασμούς αν παρακολουθεί κανείς την επικαιρότητα.

ANTRE COSTOLANI

 Κεφάλαιο No.567


ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ – ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟ (από τον Θαν. Σταυρόπουλο): 

Νέα ιστορικά υψηλά σε κλείσιμο για την Performance (+0,95%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στην Entersoft (-1,09%), αξιοσημείωτες συναλλαγές στα 2,70 ευρώ για την Epsilon Net (0%, πιθανότατα πουλήθηκαν οι 24949 ίδιες μετοχές), προσπάθησε να δώσει αντίδραση μετά από 5 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις η ΚΛΜ (+2,86%, αλλά το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο), δεύτερη μέρα αξιοσημείωτων συναλλαγών στο Ιασώ (+1,69%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την Intralot (-2,61%), ενώ σε “σπάνιο είδος” εξελίσσονται οι αγοραστές στην Forthnet (0%).

  • Ξαφνικά συναλλαγές στην ΣΙΔΜΑ (+1,63%), όλο και χαμηλότερα ο Κυριακούλης (-5,69%), επιστροφή αγοραστών σε ΕΥΑΘ (+2,89%) και Quest (+2,47%), με αργή αναρρίχηση πλησιάζει τα υψηλά 7μηνου η Flexopack (+2,55%), ενώ έσπασε το τετραήμερο πτωτικό σερί στον Κέκροπα (+2,53%) και μένει να φανεί αν ολοκλήρωσε το “έργο του” ο τελευταίος πωλητής.

ΕΕΕ: Παραμένει ζητούμενο, αλλά και δύσκολο, το κλείσιμο υψηλότερα των 22,95 ευρώ, κίνηση που ανοίξει διάδρομο αναρρίχησης προς τα 24,36 και 25,12 – 25,29 ευρώ. Χάθηκε η πρώτη στήριξη στα 21,80 ευρώ και η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στα 20,00 ευρώ, όπου και αναμένονται σημαντικές τοποθετήσεις από τους traders.

ΜΟΗ: Προσπάθησε να αντιδράσει από τα χαμηλά εξαμήνου (το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο στις 19/3, 9,89 ευρώ) και τις τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, η μετοχή της Motor Oil (+0,20%), αλλά υποχώρησε σημαντικά από το υψηλό ημέρας των 10,23 ευρώ (+2,10%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές οριακά ψηλότερα από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό. Για την ουσιαστική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας θα ήθελε κλείσιμο υψηλότερα των 12,20 – 12,33 ευρώ. Για την δραματική επιδείνωση, αρκεί κίνηση χαμηλότερα των 9,89 ευρώ. Το ημερήσιο “stop short” στα 12,00 ευρώ.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχόμενων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.