Ιn & Out από τον κόσμο του Χ.Α και των Αγορών (25 Ιουλίου 2020)

ΚΑΠΟΙΟΙ (ΒΑΘΥ)πλούτισαν σκυλεύοντας πάνω στο πτώμα της πατρίδας που τους γέννησε τζογάροντας προ 10ετίας εκ του ασφαλούς στα Cds την χρεοκοπία της και αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά για να παριστάνουν πλέον τους μεγάλους & τρανούς οικονομικούς παράγοντες. Να μην ξεχνάνε πάντως, ότι όλα εδώ πληρώνονται σε αυτή την ζωή, όλα!

  • TZAMΠΑ “ΜΑΓΚΕΣ” φίλοι μας, μόνον την περιφρόνηση αξίζουν. Αλήθεια, νομίζουν ότι έγιναν τίποτα σπουδαίοι;


****

ΕΛΛΑΚΤΩΡ – ΜΑΝΘΟΣ: Και μαζεύει και μαζεύει κομμάτια ο “γνωστός”. Ξαφνικά θα τον δούμε πάνω από τα 1,30 ευρώ.

Εικόνα


  • ΜΑΝΘΟΣ – Intracom: Μετά από πολλές εβδομάδες προσπαθεί «τρέχοντας» να πάρει πίσω αυτό που της αξίζει. Προσοχή στην περιοχή των 0,6300 ευρώ καθώς εάν τμηθεί με αυξημένο όγκο συναλλαγών θα ανοίξει την πόρτα για τα 0,7500 ευρώ.

Εικόνα


Ever lower! A 700-year history of interest rates in one chart by @VisualCapMANOΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ- Η τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη: Βρίσκεται εντός της… ανοδικής ΑΟΖ αφού δεν έχει χάσει την επαφή του με την περιοχή στήριξης των 630 μονάδων. Μάλιστα στην συνεδρίαση της Τετάρτης ο MACD πέρασε θετικός μετά από δύο μήνες απαισιοδοξίας. Πρακτικά, η μεσοπρόθεσμη εικόνα υποδηλώνει συσσώρευση ωστόσο το στρες της τάσης έχει περάσει στους αγοραστές οι οποίοι καλούνται να υπερασπιστούν τέταρτη φορά σε ένα μήνα το εν λόγω σημείο στήριξης.

  • Μετά από κίνηση τριών μηνών σε εύρος 100 μονάδων η σύμπτυξη των κινητών μέσων των 30 και 50 ημερών εφάπτεται σχεδόν με την χρονοσειρά του ΓΔ καθιστώντας πλέον δύσκολη την εξαγωγή συμπερασμάτων ως προς την βραχυπρόθεσμη πρόθεση της τάσης. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ταλαντωτές οι οποίοι κινούνται ουδέτερα και χωρίς διάθεση αλλαγής από τα μέσα Ιουνίου και μετά.

Η εβδομάδα που έρχεται:Τα αποτελέσματα εξαμήνου ξεκινούν για τις εγχώριες εισηγμένες την ερχόμενη εβδομάδα με την ΕΧΑΕ να ανοίγει την αυλαία τo απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιουλίου. Την ίδια ημέρα οι μετοχές της ΕΛΤΟΝ Χημικά και του ΟΛΠ θα διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα χρήσης ύψους 0,04 και 0,538 ευρώ ανά μετοχή αντίστοιχα.

  • Για τους μετόχους του ΟΠΑΠ η 29η Ιουλίου είναι η τελευταία ημερομηνία στην οποία θα υπολογιστεί η μέση σταθμισμένη τιμή των 5 τελευταίων συνεδριάσεων για την έκδοση των μετοχών που μπορούν να επιλέξουν αντί μερίσματος. Η πληρωμή του μερίσματος ή η πίστωση των μετοχών θα γίνει στις 11 Αυγούστου.

Την ίδια ημέρα ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει στην έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων αρχικού ύψους 625 εκατ. ευρώ. Στις 30 Ιουλίου την σκυτάλη των αποτελεσμάτων εξαμήνου παίρνει η Τιτάν δημοσιεύοντας μεγέθη πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

  • Η πληροφόρηση για όλα όσα συνέβησαν στους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς δεν αναμένεται να προσθέσει πολλά πράγματα καθώς ο όμιλος είχε ήδη δώσει μια αρκετά αναλυτική εικόνα στο πεντάμηνο ενόψει της έκδοσης του ευρωομολόγου των 250 εκατ. ευρώ, ωστόσο το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο πως ξεκίνησε το πολύ κρίσιμο τρίτο τρίμηνο το οποίο είναι και το πιο παραγωγικό από πλευράς κερδοφορίας.

Επομένως η τηλεδιάσκεψη το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας. Ακόμα στις 30 Ιουλίου η Attica bank σύμφωνα με την ανακοίνωση της θα δώσει εικόνα του εξαμήνου ενώ την Παρασκευή 31 Ιουλίου η Ανδρομέδα ΑΕΕΧ θα κλείσει την αυλαία των προγραμματισμένων ανακοινώσεων για τον Ιούλιο. Τέλος, επισημαίνεται ότι στις 28 και 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι τακτικές γενικές συνελεύσεις των Eurobank και Alpha Bank.

Μάνος Χατζηδάκης


ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Η θυγατρική της στις ΗΠΑ, INTRALOT, Inc., υπέγραψε συμφωνία με την Διοργανώτρια Αρχή του Πρωταθλήματος Μπέιζμπολ των ΗΠΑ MLB (Major League Baseball), για να γίνει Επίσημος Συνεργάτης της, με την έναρξη της επίσημης σεζόν του 2020 κατά την οποία θα διεξαχθούν 60 αγώνες. Με τη συμφωνία αυτή η INTRALOT, Inc. Αποκτά το δικαίωμα χρήσης όλων των επίσημων στατιστικών στοιχείων της MLB, εμπορικών σημάτων και λογοτύπων στις πλατφόρμες αθλητικού στοιχήματος που διαχειρίζεται.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ