In & Out από τον κόσμο του Χ.Α και των Αγορών (18.1.2021)

EYTYΧΩΣ αρκετές ΑΧΕ έχουν στραφεί προς τις ξένες αγορές και ειδικότερα σε Wall Str  ενισχύοντας τα έσοδα τους. Έτσι κράτησαν αρκετούς από τους πελάτες τους, που έχουν στρέψει για τα καλά την πλάτη τους προς την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

 • Κουράστηκαν οι άνθρωποι από τις παλινωδίες και τα μεγάλα λόγια των πολιτικών περί ανάπτυξης, οργασμού έργων, ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς κι όλες αυτές τις γραφικότητες που κατά καιρούς εκστομίζουν τα αστέρια και οι εγκέφαλοι της πολιτικο-οικονομικής ηγεσίας της χώρας.
 • Ανθρωπάκια, πολύ κατώτερα των περιστάσεων και περιφερόμενοι μαϊντανοί στα ΜΜΕ.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, για τα άτομα εκεί κάτω στην Λεωφ. Αθηνών…

 • Ο μισθός και τα έξτρα να πέφτουν και οι υπόλοιποι να πάνε να αγαπηθούν. Κρατάει πολλά χρόνια αυτή η κολώνια, βρώμισε για τα καλά.

ΥΠΝΕ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, έλα πάρε κι εμένα η σημερινή συνεδρίαση…


ΕΥΑΠΣ: Αποτιμάται σε 151,2 εκατ. ευρώ, με ταμειακά διαθέσιμα 74 εκατ. (30.9.2020) και δανεισμό ούτε καν 3 εκατ. ευρώ. Μπορείς κάλλιστα να θεωρήσεις την κ/φση της στα… 80 εκατ. ευρώ χωρίς να σε παρεξηγήσει κανείς…

 • EV/EBITDA (εκτιμώμενο 2021) περί τα 3 με 3,5… Και τι να λέμε τώρα και σε ποιούς;
 • Με γενναιόδωρη μερισματική πολιτική κάθε χρόνο…

9μηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για το εννεάμηνο 2020, ο τζίρος ανήλθε στο ποσό των 53,6 εκατ. ευρώ έναντι 54,5 εκατ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας μείωση 1,66% κυρίως λόγω του πρώτου κύματος της πανδημίας, που υποχρέωσε την εταιρεία σε λήψη άμεσων μέτρων και περιορισμού των δραστηριοτήτων της.

Το κόστος των πωλήσεων έφτασε στο ποσό των 32,1 εκατ. ευρώ έναντι 31,3 εκατ. ευρώ, μια αύξηση της τάξης του 2,6% κυρίως λόγω αυξημένων τιμολογήσεων στο ρεύμα για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στο ποσό των 13,6 εκατ. ευρώ έναντι 18,25 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 25,48%.

Επίσης, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν κατά την περίοδο αυτήν σε 17,9 εκατ. ευρώ έναντι 22,24 εκατ. (μείωση της τάξης του 19,71%).

 • Τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν το εννεάμηνο σε 74 εκατ. ευρώ έναντι 77,5 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας μείωση 4,48% λόγω διανομής αυξημένου μερίσματος κατά τη χρήση του 2019.
 • Σημειωτέον ότι ούτε κατά το γ’ τρίμηνο του 2020 παρουσιάζονται ουσιαστικές μεταβολές σε σύγκριση με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα του 6μήνου, ενώ η εταιρεία παραμένει με μηδενικό δανεισμό και ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα.


UNIBIOS- Απάντηση: Κολημένη στο εύρος των 0,2500 με 0,2800 εδώ και πολλές, πάρα πολλές εβδομάδες. Με την κ/φση στα 4,4 εκατ., και με 3,75 εκατ. ευρώ η ΑΜΚ στα 0,3000 ευρώ. Ίσως κάπου εδώ τελειώνουν τα βάσανα των μικροεπενδυτών μετόχων της. Περισσότερα, λίαν προσεχώς…


ΜΗΝΥΜΑ:
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τεράστια βοήθεια σας σε χρηματιστηριακά θέματα και όχι μόνο,τα οποία με βοήθησαν τα μέγιστα να ρεφάρω από παλιές μεγάλες απώλειες. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω όταν θα μπορέσετε να αναφέρεται ποιο είναι το νέο που ακούγετε για την Δομική Κρήτης. Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
To: <press@mikrometoxos.gr>
 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Λόγοι δεοντολογίας δεν μας επιτρέπουν να το δημοσιοποιήσουμε, γιατί δεν είμαστε εμείς η Πηγή. Πάντως είναι πολύ καλό, αν μη τι άλλο, για την εταιρεία.

ΜΗΝΥΜΑ -Κύριε Βασίλη,
Τι βλέπετε ότι παίζει με την μετοχή τηες ΔΡΟΜΕΑΣ; Από την μία ο ιδιοκτήτης έχει βάλει στόχο αύξηση πωλήσεων 400% την επόμενη διετία και από την άλλη έχουμε μπαράζ πωλήσεων. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το τμήμα μετόχων δηλώνουν ότι οι ιδιοκτήτες δεν έχουν πουλήσει καθόλου. Με αυτές της προοπτικές η μετοχή έπρεπε να είχε πάρει φωτιά.
Μία ανάλογη περίπτωση στο nasdaq η celcius turn around story που είχα κετέγραψε 800% κέρδος στο εξάμηνο.
 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάθε μετοχή έχει την δική της ιστορία, την δική της τύχη… Η συγκεκριμένη δεν ήταν αθώα περιστερά στο παρελθόν (θα μου πείτε και ποιά είναι…), εσωτερικές ίριδες και κόντρες, παιχνίδια λόμπι με την μτχ κλπ… Τώρα έχουν ξεκαθαρίσει όλα, η μτχ έχει δείξει πολύ καλή συμπεριφορά… Μην περιμένετε οι παλαβομάρες της Wall Str να γίνουν και εδώ. Εκεί οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει, έχουν λαλήσει για τα καλά…

H LEGAMENH – CELSIUS – παiζει με ένα P/e  800(!!!!) αποτιμάται σε 4 δισ. ευρώ, με τα κέρδη της να μην ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις της τα 60 με 65 εκατ. ευρώ. ΠΑΛΑΒΩΜΑΡΕΣ στη νηοστή δηλ.


 • Αναφορά μας στις 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 

 • ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 15.1.2021