In & Out από τον κόσμο του Χ.Α και των Αγορών (08.01.2021)

ΟΙ (20) μετοχές που απαρτίζουν τον MIDCAP20 πραγματοποίησαν χθες συναλλαγές συνολικής αξίας 1,13 εκατ. ευρώ. Δηλαδή το 11% του τζίρου της ΕΘΝΙΚΗΣ ή το 9% της ALPHA BANΚ, τo 8% του ΟΤΕ ή το 14,5% της ΤΕΝΕΡΓ(!!).

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ βέβαια το φαινόμενο…

 • ΒΕΒΑΙΑ ανάμεσα στις (20) εταιρείες υπάρχουν και 5 με 6 που δεν θα έπρεπε να συμμετείχαν στην σύνθεση του, αλλά και πάλι η δυσαναλογία στον τζίρο δεν καλύπτεται ούτε με διαστημικές σφαίρες.

 • Τιμές κλεισιμάτων των τελευταίων 30 ημερών

 • ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ( Του Δημ.Β. στον ΕΚΗΒΟΛΟ) 

Ο ηγέτης των αγορών (Wall Str) είναι βαθεία διχασμένος και γνωρίζετε ότι αν ο Τίγρης πληγωθεί τότε είναι πολύ πιό επικίνδυνος. Το χτεσινό φαινόμενο δεν έχει να κάνει όπως πολλοί νομίζουν μόνον με τη προσωπικότητα του Τραμπ.

 • Μην ξεχνάτε οτι ο υπέργηρος πρόεδρος αναγκάστηκε να υπογράψει για να πάρει υποστήριξη από τη “αριστερά” πλευρά των Δημοκρατικών δλδ Σάντερς κλπ μέχρι και μνημόνια φορολογίας και μεγάλη αύξηση κατώτερων μισθών στη Αμερική όπως επίσης και αύξηση φορολογία για τις μεγάλες επιχειρήσεις μέχρι και 70%!!.

Το καλό ή και κακό δυστυχώς είναι οτι δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες οτι δεν μπορώ να περάσω από τη Γερουσία και Βουλή νομοσχέδιο γιατί και τα δύο μέρη ανήκουν στους Δημοκρατικούς.

 • Αυτά τα αναφέρω γιατί βλέπω ότι τα χρηματιστήρια ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ θα περάσουν από 1002 κύματα και το μίγμα ΙΟΥ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ δείχνει πολύ ζόρικο.

Θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα αλλά δεν είναι της στιγμής και να θυμάστε ότι οι ειδικοί αναλυτές περί χρηματιστηρίων λόγω ιδεοληψίας δεν έχουν το προνόμιο να σκέφτονται ελεύθερα.

ΣΣ μ/μ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να γράψεις φίλε Δ.Β περισσότερα. Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Αν δεν κατάλαβε, τότε ας βρει κάτι άλλο να ασχοληθεί. Γιατί στο τέλος θα του πάρουν και τα παντελόνια.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Τα πράγματα έχουν αρχίσει και ξεφεύγουν, προεξοφλώντας χωρίς να ξέρουμε τι και πως. Εδώ δεν είναι Wall Street και όσοι ασχολούνται με την ελληνική αγορά είναι στη πλειοψηφία τους ψαγμένοι και διαβασμένοι. Εχουν βοηθήσει βέβαια πολύ και τα ιντερνετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

 • Χθες πχ διαβάζαμε ότι είναι φθηνή και επενδυτική ευκαιρία η μετοχή εταιρείας που στο 2021 δεν βλέπουμε πως θα ξεπεράσει το 1 εκατ. σε κέρδη και τα 13 με 14 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις. Και η λεγάμενη αποτιμάται σε 50 εκατ. ευρώ περίπου.
 • Σταματάμε εδώ, γιατί δεν έχουμε διάθεση να χαλάμε τις καρδιές χωρίς λόγο και αιτία. Μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι μας άλλωστε…

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΜΩΣ παρατηρούμε και αρκετές τρελές αποτιμήσεις στην κατηγορία της ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ και όχι μόνον (κυριολεκτικά για γέλια) ενώ και αρκετές του Ftse25 δεν μπορούν να δικαιολογήσουν επ ουδενί ούτε τα πλέον ευφάνταστα σενάρια που γράφονται για την πάρτη τους…

 • ΣΕ ΛΙΓΟ η αγορά εισέρχεται σε φάση… σοβαροποίησης και καλόν θα ήταν να μην σας πιάσει στη φάκα. Μακάρι να πέσουμε έξω, το πολύ πολύ να βγάλει κανείς λιγότερα. Μικρό θα είναι το κακό, μετά από μία τέτοια ανοδική διαφυγή – απόδοση.
 • ΕΙΘΙΣΤΑΙ όμως, μόλις αρχίζουν και φουσκώνουν οι κωδικοί των ιδιωτών επενδυτών οι του Συστήματος να… χάνουν τον έλεγχο και την ψυχραιμία τους, επιδιδόμενοι σε σαδιστικές κινήσεις… Καθότι μονοφαγάδες.
 • Ας μην τους δώσουμε λοιπόν αυτή την ικανοποίηση.

Truly amazing! #bitcoin – hits USD 40,000 for the first time ever, rising 100% in just three weeks.

Εικόνα


 • TOTALLY CRAZY! #Tesla CEO Elon Musk surpassed Amazon’s Jeff Bezos as world’s richest person. Musk’s net worth is $195bn, $9.5bn more than Bezos, who has held the top spot since October 2017.
Εικόνα
 • Party like it’s 1999: Nasdaq hit 13k for first time ever.
Εικόνα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.