In & Out από το παρασκήνιο του Χ.Α και όχι μόνον… (2.6.2021)

ΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ σε ένα χρηματιστήριο να είναι ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΟΧΩΝ και όχι ΔΕΙΚΤΩΝ. Αυτό δείχνει υγεία και ώριμα σκεπτόμενο επενδυτικό κοινό, γιατί όταν ασχολούνται οι επενδυτές με τους Δείκτες δύσκολα βλέπουν προκοπή. Κι αν την δουν, είναι πρόσκαιρη… Αυτό βέβαια δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα ορισμένων κύκλων, αλλά εμείς ενδιαφερόμαστε για το δικό σας και μόνον συμφέρον.

 • Τι πιο χαρακτηριστική απόδειξη η πολύ δύσκολη περίοδος 2014-2018 όπου κόντρα στα πάντα όλα, υπήρχαν αρκετές δεκάδες μετοχών που χάριζαν απίστευτες αποδόσεις.
 • Οταν δίπλα τους και μέσα από την μιζέρια των παραπλανητικών δεικτών χάνονταν περιουσίες από τους στηριζόμενους και επαφιέμενους πάνω τους, πείσμονες παίκτες και βραχυπρόθεσμα κινούμενους επενδυτές.
 • Που επέμεναν να (προσδι)ορίζουν τις κινήσεις τους ανάλογα με τις πορείες των Δεικτών.

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ότι όταν ευημερούν οι δείκτες, ευημερούν και τα ΜΠΛΕ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ που δεν λείπουν από την ΥΨΗΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ του Χ.Α. Δεν είναι άλλωστε και λίγα… ΒΕΒΑΙΑ παλαιότερα ήταν και η πλειοψηφία(!), αλλά ευτυχώς τα περισσότερα εξαφανίστηκαν από τον χάρτη (εξ)αφανίζοντας δυστυχώς πολλές δεκάδες δισ.ευρώ

 • NEA IΣΤΟΡΙΚΑ ΥΨΗΛΑ για τον DAX και ο δικός μας δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του… Γραφικότητες φυσικά, κάθε παραλληλισμός μεταξύ τους. Αλλά τόσα καταλαβαίνουν, τι να κάνουμε… Δεν νικιέται η άτιμη.
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ και οι προσευχές μας πάνω στην μτχ της ΕΤΕ που μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα ψυχολογία και ηθικό!
 • ΜΥΤΙΛ: Τα μάτια μας 24, δεν αλλάζει αυτό το motive!
ΛΑΝΑΚΑΜ: Το χαρτί των “φτωχών”… Με την απαραίτητη υπομονή.
 • ΑΥΤΗ η ιστορία με την τιμή στόχου των 17 ευρώ για την μετοχή της ΠΕΙΡΑΙΩΣ από τον πανμέγιστο οίκο της Goldman Sachs έχει καταντήσει κάτι παραπάνω από γελοία. Δεν είχαν ή δεν έχουν κάτι σοβαρότερο για να σχολιάσουν – ασχοληθούν;

Ηλίου φαεινότερον, ότι κάποιο από τα παιδάκια που το έβαλαν να ασχοληθεί με την μετοχή της ΠΕΙΡΑΙΩΣ δεν ήξερε καν τα βασικά. Πήρε τα νούμερα, έριξε τα μοντέλα υπολογισμού, αλλά ξέχασε να τα τροφοδοτήσει με το reverse split. Aμάν πια…

 • ΑΠΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ αυτό που σας γράφουμε τόσα χρόνια… Μακρυά από τις εκθέσεις των ξένων αναλυτών. Προσωπικά, ούτε καν που τις διαβάζω, τι να μας πουν τα παιδάκια; Και τις παίρνουν τις… εκθεσάρες τους και τις κάνουν πρώτα θέματα τα sites μας για να μην χάσει η Βενετιά βελόνι. Τι να πούμε, τι…

ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, έβγαλε χθες ΕΚΘΕΣΗ για τις τράπεζες η δική μας η Euroxx. Συγκεκριμένα, για το πως είδε τα αποτελέσματα τους στο πρώτο τρίμηνο. Αυτή μάλιστα, να κάτσουμε να την διαβάσουμε, να βγάλουμε και τα δικά μας συμπεράσματα χωρίς όμως να μας επηρεάζουν τα δικά της… Απλά, σαν μία βοήθεια…

 • ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑΚΙ – υπάρχουν κι άλλα πολλά φυσικά…

 • ETE: Μπορεί να στηρίξει στους ώμους της όλο το χρηματιστηριακό οικοδόμημα και να σαλπίσει για την επέλαση που θα οδηγήσει στην κατάληψη του οχυρού των… 1000 μονάδων. Αυτά για τους φίλους μας τους δεικτόβιους.
ΛΟΥΛΗ: Eπιτέλους! Εγένετο φως και για τους δικούς του επί έτη πολλά εγκλωβισμένους, με την μτχ μετά το προχθεσινό +2% με 200 χιλ. τμχ να ενισχύεται άλλο ένα +9% με συναλλαγές 690 χιλ. τμχ (!) που αντιστοιχούν στο 4% του μτχ κ/φ(!!) Να φανταστείτε τόσα είχε κάνει συνολικά από την αρχή του 2021…
 • ΣΤΑ 3,7000 ευρώ η τιμή του πριν την ΠΑΝΔΗΜΙΑ (ΦΕΒΡ.2020), οπότε αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να περιμένετε με την τωρινή τάση του Χ.Α και την δυναμική που αναπτύσσει στα μικρομεσαία. Πάνω από τα 5,00 ευρώ το BOOK VALUE της μετοχής.
ΛΑΝΑΚΑΜ(Ι): Επί τη ευκαιρία, όσοι τοποθετούνται στην ΛΑΝΑΚΑΜ να ευχαριστήσουν τους ευεργέτες τους… Δηλ. όσους πουλάνε.
 • ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ότι η Eurobank Equities ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής του ομίλουQUEST. Μόνον που η έκθεση, το report που έβγαλε ήταν κατά παραγγελία (διαβάστε κάτω δεξιά, το προτελευταίο σποτ-άκι. Πλήρωσε δηλαδή η εταιρεία προκειμένου να το φτιάξουν. Αντιληπτόν;;; Εεε;;;;

ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που μεταβλήθηκε σε ένα τεράστιο όμιλο και που στην πολυετή πορεία της ουδείς οίκος – αναλυτής ασχολήθηκε μαζί της!! Και μη χειρότερα… (ΣΣ: Εξαίρεση ο Μάνος Χατζηδάκης και ίσως να μας διέφυγε κάποιος άλλος, από τον οποίο ζητούμε την κατανόηση του)

ΕΣΥΜΒ: Σίγουρη λύση η ΑΜΚ, μία κίνηση που την βγάζει αμέσως από την ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ – Αποχωρούν οι βιαστικοί και δικαιολογημένα, μετά την άνοδο σε χρόνο dt. Οι λοιποί δεν έχουν λόγους να ανησυχούν εδώ. Να μην τα ξαναγράφουμε.
 • ΚΜΟΛ: Η μετοχή παραμένει εξαιρετικά υποτιμημένη και με facts που δεν αμφισβητούνται. Ναι μεν ενισχύθηκε σημαντικά σε χρόνο dt, αλλά προηγουμένως κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου για πολλά, πάρα πολλά τέρμινα.  Οσοι πήραν προχθές και την Παρασκευή να μην τους δώσουν ούτε τον πυρετό τους κι ας γράφει το θερμόμετρο 42C!
ΑΒΑΞ: Διέψευσε την ΑΜΚ η διοίκηση της εταιρείας, αλλά αυτοί που το έγραψαν ήξεραν πολύ καλά τι έγραφαν. Να δούμε, τι θα μας λένε σε λίγο καιρό οι της διοίκησης. Ανεξάρτητα όμως με την έκβαση της ΑΜΚ (χωρίς αυτήν ή… αυτές δεν πάνε πουθενά) η ουσία δεν αλλάζει. Απίστευτα υψηλές οι υποχρεώσεις του ομίλου, τρομάζουν. Kαι τα ανεκτέλεστα δεν λένε τίποτα σε εμάς. Και ας πάρει και την γραμμή 4 του μετρό.
 • ΒΙΟΤΕΡ – απάντηση: Οποιος δεν θέλει και δεν αγαπά, πουλάει. Πολύ απλό… Και δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα, όσα κομμάτια και να έχει…
ΙΔΟΥ και η ΑΠΟΔΕΙΞΗ….

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Οι εταιρείες ΒΟΣΥΣ και ΕΛΓΕΚΑ είναι διεθνών προδιαγραφών και στανταρντς στον κλάδο τους. Η πρώτη εξ αυτών διαθέτει (ως σας έχουμε πρόσφατα καταθέσει) και εξαιρετικά χρηματοοικονομικά μεγέθη

 • Ενώ η 2η (νο.1 στα logistics εν Ελλάδι και με first class πελατεία) πληρώνει το πανάκριβο τίμημα της εξαγοράς της ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΕ που της κόστισε δεκάδες εκατ. ευρώ. Ανασυντάσσει όμως τις δυνάμεις της και το 2022 τίποτα δεν θα θυμίζει το τωρινό τερματικό περιβάλλον της.
ΚΜΟΛ: Τους βάζουν συνεχώς τουβλάκια στα υψηλά των 3,2000 ευρώ, αλλά τους τα παίρνουν. Κάνουν τσιγκουνιές στις… προμήθειες γιατί ξέρουν τι αξίζει πραγματικά η μετοχή τους…  Οι αγοραστές… αδίστακτοι, έστω κι αν είναι λίγοι.
 • Και αφήστε τους άλλους να λούζονται με Head & Shoulders (μου αρέσει να τα πειράζω τα φιλαράκια μου Ηλία, Αποστόλη, Θοδωρή και αρκετούς ερασιτέχνες χαρακόβιους, πλακίτσα να γίνεται και Δημοκρατία έχουμε).

*****

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε:

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.