In & Out από το παρασκήνιο του Χ.Α και όχι μόνον… (Καλό Μήνα Ιούνιο)

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο μ/μ τα… “χώνει” στην Επ.Κ/φ ή στην διοίκηση του Χρηματιστηρίου για τον άλφα ή βήτα λόγο. Ομως, πολλές φορές ήθελα να σας γράψω ότι παρ’όλα αυτά δεν παύουν να είναι από τις καλύτερες αρμόδιες Υπηρεσίες στο χώρο της δραστηριότητας τους σε διεθνές επίπεδο. Κάτι όμως συνέβαινε (τι να πρωτοθυμηθώ και τι να πρωτογράψω) και το παρέλειπα, φυσικά χωρίς καμία πρόθεση.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχω μιλήσει με κάποιον κρατικό παράγοντα, απεχθάνομαι τις δημόσιες σχέσεις όπως ο διάβολος το λιβάνι. Συμπαθώ όμως και μάλιστα πολύ την πρόεδρο της Επ.Κ/φ, καθότι είναι μία γυναίκα σε ένα άκρως ανδροκρατούμενο χώρο αφενός και αφετέρου λόγω ονόματος. Φυσικά και γιατί είναι μία ελκυστική γυναίκα, με κοφτερό μυαλό (θανατηφόρος συνδυασμός, να τις προσέχετε αυτές τις γυναίκες, καθότι δεν μασάνε με τίποτα).

ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ τώρα και προσέξτε:

ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ – πάντα αναλογικά και συγκριτικά πάντα – δεν έχουν το δικό μας Χ.Α και η δική μας Επ.Κ/φ με την υμνολογούμενη Wall Street και την αντίστοιχη Επ.Κ/φ της.

ΚΕΝΤΡΟΝ απίστευτης ρεμούλας η Wall Street όπου διαπραγματεύονται χιλιάδες ΣΑΠΑΚΙΑ στα οποία αν επιτρεπόταν η είσοδος τους στο ελληνικό χρηματιστήριο θα ζητούσαμε την κεφαλή επί πίνακι των δικών μας αρμοδίων. Δεν θα ήξεραν δηλ. που να κρυφτούν.

  • Αυτή την στιγμή υπάρχει πλήθος ζημιογόνων εταιρειών στο ταμπλό της WS, με εξωγήινους πολλαπλασιαστές και με ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ που αγγίζουν όχι μόνον το Υπερπέραν αλλά το διαπερνούν και με εκκωφαντικό τρόπο.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ επίσης, ότι σε όποιες πρωτοβουλίες αναλάμβαναν κατά το παρελθόν (αλλά ακόμη και τώρα) εύρισκαν και βρίσκουν μποστά τους τα εμπόδια των εκάστοτε κρατικών μανδαρίνων (καταλυτικός ανασταλτικός παράγοντας) που δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα, οπότε δεν θέλουν και να φανούν ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Αραλίκι, γαρ.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ότι σε περιπτώσεις όπως αυτές πρόσφατα των ΠΕΙΡΑΙΩΣ, της ΑΛΦΑ ή παλαιότερα της Folli Follie το φταίξιμο ήταν δικό τους. Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρχαν πιέσεις εκ των ΑΝΩΘΕΝ και ξέρετε πως αυτοί οι τύποι επιβάλουν τις απόψεις τους. Το να λέει και να γράφει κανείς στη ψύχρα ας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους κι ας έφευγαν, είναι τζάμπα μαγκιά. Οι ίδιοι θα το έπρατταν στους δικούς τους χώρους εργασίας άραγε; Αποκλείεται, σας γράφω…

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ δεν καλύπτεται με λίγες αράδες, ούτε επιλύεται με αναθέματα βάλλοντας εναντίον του εύκολου θύματος. Την επόμενη φορά, θα σας αναφέρω σημεία και τέρατα που έχουν συμβεί στις ξένες πολυδιαφημιζόμενες αγορές, με τις οποίες είχα άμεση επαφή επί μία ολόκληρη 15ετία…