Ημουν κι εγώ… ΠαΣοΚ και οι προεδρικές ευχές για γρήγορη Ανάσταση

Ημουν κι εγώ… ΠαΣοΚ

ΒΗΜΑτοδότης

Οταν ο βουλευτής Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ Οδ. Κωνσταντινόπουλος έλεγε στη Βουλή ότι όπου και να κοιτάξει βλέπει παντού ΠαΣοΚ, ίσως ορισμένοι να το εξέλαβαν ως υπερβολή. Ελα όμως που δεν είναι, αφού το περίφημο Κιόσκι του Προεδρικού Μεγάρου, στη γιορτή της Δημοκρατίας, γέμισε από Πασόκους. Οχι δεν ήταν μόνο η Φώφη Γεννηματά, που καμάρωνε μεν ακούγοντας τους Βελόπουλο και Βαρουφάκη να δηλώνουν ότι κάποτε υπήρξαν ΠαΣοΚ, πλην όμως ένιωθε (και το παρατηρούσες στο πρόσωπό της) μια ικανοποίηση που το ΠαΣοΚ απαλλάχθηκε από αυτούς τους δύο.

nnn

Ο μόνος που χαιρόταν να ακούει τον Βελόπουλο να λέει πως ήταν ΠαΣοΚ δεν ήταν άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα. Οταν ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης τού εξηγούσε πώς έγινε ΠαΣοΚ (και ήταν μάλιστα οργανωμένος) αλλά και πώς έφυγε, ο κ. Τσίπρας γελούσε. Και με τι νομίζετε ότι γέλασε πιο πολύ; Οταν άκουσε τον κ. Βελόπουλο να λέει «έφυγα από το ΠαΣοΚ όταν κατάλαβα ότι έκλεβαν». Εκεί να δείτε γέλιο ο κ. Τσίπρας.

nnn

Πάντως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν τον κ. Βελόπουλο να λέει ότι έχει έναν αδελφό που ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Τον ρώτησαν εάν αυτό συνέβη πριν από χρόνια: «Οχι, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου στην Α’ Θεσσαλονίκης» ήταν η απάντησή του. Η επόμενη ερώτηση ήταν «Είχε άλλο όμως επίθετο;», αλλά ο κ. Βελόπουλος τους ενημέρωσε ότι έχουν το ίδιο επίθετο, έκαναν μάλιστα μαζί και ραδιοφωνική εκπομπή.

nnn

Η επόμενη εξομολόγηση του στόρι «ήμουν και εγώ ΠαΣοΚ» ήρθε από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Στην αρχή έλεγε στον Δ. Κουτσούμπα πως ήταν ΚΚΕ, όχι όμως Ελλάδος αλλά… Λονδίνου, και εν συνεχεία αποκάλυψε και αυτός ότι ήταν ΠαΣοΚ. Αλλά δεν του άρεσε, ήθελε το ΚΚΕ (που ψήφισε), όχι όμως το ΚΚΕ του Περισσού (και του Χαρίλαου Φλωράκη), και έτσι πήγε στο Λονδίνο και γράφτηκε στην ΚΝΕ.

nnn

Υστερα απ’ αυτό δικαίως η Φώφη Γεννηματά είπε πως «ήμαστε όλοι κάποτε ΠαΣοΚ» με τον κ. Κουτσούμπα να λέει «εμένα βγάλτε με έξω από το ΠαΣοΚ».Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ακούγοντας όλα αυτά περί ΠαΣοΚ και περί Πασόκων, ευχήθηκε στη Φώφη γρήγορη ανάσταση.

Print Friendly, PDF & Email