Ηλίας Ζαχαράκης: WEEKLY OVERVIEW & CHARTS (Δευτέρα 30.11.2020)

Greek Market WEEKLY Overview

  • Ακόμα μία εβδομάδα με σημαντικά κέρδη, με την αγορά να χαρίζει συγκινήσεις από άλλες εποχές. Αν κάποιος παρόλα αυτά δει τα προ κρίσης επίπεδα, θα δεί ότι απέχουμε αισθητά.

Ομως πολλοί τίτλοι είναι σε υψηλότερα επίπεδα από τότε, με τον τραπεζικό να είναι ο μεγαλύτερος υπαίτιος για την εικόνα της αγοράς με τους τίτλους που επλήγησαν να έχουν μερίδιο ευθύνης.

  • Η αγορά από την στιγμή που έχει ρευστότητα μπορεί θα ψάξει να βρει διαφυγή σε τίτλους που έχουν μείνει πίσω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε που επενδύουμε και όχι που κάνουμε trading.

Τα αποτελέσματα συνεχίζονται με την αγορά να τα ακούει μετά από πολύ καιρό κάτι που δείχνει ότι οι εισροές κεφαλαίων συνεχίζονται. Ουσιαστικά έχουμε μία αγορά να θυμίζει άλλες εποχές και να έχει καθαρά χαρακτηριστικά bull market.

  • Πλέον έχουμε και μηνιαία αγοραστικά σήματα με τα ημερήσια απομακρυσμένα από τον ημερήσιο 200ρη και με μία οικονομία να φαίνεται ότι προηγείται της αγοράς μετά από πολλά χρόνια.

Το ότι κλείνουν βιβλία οι ξένοι θεσμικοί την Δευτέρα θα πρέπει να αυξήσει τα αντανακλαστικά μας, μιας και μετά από αυτό μπορεί να έχουμε ανάπαυλα στην κίνηση με μία διόρθωση να αρχίσει φαίνεται πιθανή.

  • Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει μία κορυφή ή ένα χαμηλό, αλλά παρόλα αυτά όταν πληρώνεται ένας μεγάλος στόχος καλό θα ήταν να μην μπαίνουμε στην διαδικασία βιαστικών αγορών χωρίς σχέδιο. Μπορεί η τάση να είναι γλυκιά και τα γρήγορα κέρδη να αρέσουν, όμως μία στρατηγική θα πρέπει να ακολουθείται ανεξάρτητα από την ψυχολογία.

Έτσι λοιπόν η ζώνη του 750-770 θέλει την απαραίτητη προσοχή μας από την στιγμή που
πληρωθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει καμία αλλαγή στην τάση.

  • Η εβδομάδα που έρχεται το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μας αφήσει ασυγκίνητους μιας και έχει τόσα νέα που το volatility μπορεί να έχει την τιμητική του. Αποτελέσματα, Eurogroup, Μsci αλλά και το investor day της αγαπημένης ΔΕΗ είναι μερικά που θα δούμε μπροστά μας.

Οι επιλογές μας υπέρ αποδίδουν 14,72% έναντι του ΓΔ σε σχέση με τον ίδιο να χάνει το 19,59% της αξίας του με τις επιλογές μας στο -4,87%. Ο τραπεζικός αρχηγός στις απώλειες με 54,71% με τον ftse25 στο -23,68%. Η ΕΝΤΕΡ με 88% κέρδη, με την ΔΕΗ να ακολουθεί με 66% κέρδη, με την KOYEΣ με 18% και το ΚΡΙ ΚΡΙ στο +14% Στον αντίποδα μεγάλος χαμένος η ΑΛΦΑ με -63% με την Εθνική στο -50% και την ΕΥΡΩΒ στο -46%…
EUR/USD_spot Daily chart & Comments


S&P 500_spot Daily chart & Comments


  • DΑΧ_spot Daily chart & Comments

  • DOW_spot Daily chart & Comments


  • GOLD_spot Daily chart & Comments