Ηλίας Ζαχαράκης: Τι δείχνει η τεχνική εικόνα για ΕΛΛ, ΔΕΗ, ΚΛΜ, ΑΤΤ, ΒΙΟ, ΑΔΜΗΕ, ΠΛΑΙΣ (14 Ιαν.2022)

  • Ηλίας Ζαχαράκης: Τι δείχνει η τεχνική εικόνα για ΕΛΛ, ΔΕΗ, ΚΛΜ, ΑΤΤ, ΒΙΟ, ΑΔΜΗΕ, ΠΛΑΙΣ 

ΕΛΛΑΔΟΣ: Συνήθως τα υψηλά τα γράφει μέσα στον Γενάρη. Το 2013 και το 2018 κατέγραψε το 1920 που είναι και η μοναδική ουσιαστική αντίσταση. Το 1684 είναι κύρια κοντινή στήριξη με το στοπ στο 1660

**

ΔΕΗ: Με την σειρά την δοκίμασε της στηρίξεις της ΑΜΚ στην ζώνη του 9 και δίνει αντίδραση. Λογικό μετά από την ΑΜΚ να χρειάζεται χρόνο για χώνεμα τιμών από τους πωλητές. Το 948 είναι κύρια αντίσταση και στοπ στο short  σε κλείσιμο ημέρας με επόμενο στόχο το 1030. Το 930 κοντινή στήριξη

****

ΑΤΤΙΚΗΣ: Είναι σορτ από την ημέρα της αποκοπής. Θυμίζουμε ότι η ΑΜΚ έγινε στα 0,20 με συμμετοχή τόσο του ΤΧΣ ΚΑΙ ΤΣΜΔΕ όσο και ενός μεγάλου fund.Το ΤΧΣ στο μέλλον θα πουλήσει και είναι δεδομένο ότι η τιμή θα είναι πάνω από την ΑΜΚ. Σήμερα από την στιγμή που κλείνει πάνω από το 01680 δίνει αγοραστικό σήμα με το στοπ στο 01550. Το 020 πρώτη αντίσταση με το 027 επόμενη.

**

ΚΛΜ: Το 06980 είναι κοντινή στήριξη που πρέπει να συντηρηθεί σε κλείσιμο αν θέλει να δοκιμάσει το κύριο 07350. Μόνο κλείσιμο πάνω από αυτό μπορεί να πάρει επιθετική τάση. Το στοπ στην παρούσα στο 064 με στηρίξεις το 06980 και το 06600

**

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μεγάλη συσσώρευση με άριστη συντήρηση της στήριξης. Κλείσιμο πάνω από το 478 αποκτάει επιθετική τάση με το 508 επόμενο στόχο. Το 460 κοντινή και το 454 κύρια στήριξη με το στοπ στο 454


**

ΑΔΜΗΕ: Όταν η αγορά τρέχει όλοι ψάχνουν να βρουν τι έχει μείνει πίσω. Συντηρητική επιλογή που έδωσε αγοραστικό σήμα χτες με το στοπ στο 238 και στήριξη στο 250. Το 262 επίπεδο είναι κύρια αντίσταση και Make or break μιας και κατοχύρωση μπορεί να δώσει και πάλι κίνηση στην ζώνη του 3,00

**

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχουμε να δούμε rsi 78 από τον Νοέμβριο του 2020. Σχεδόν πάντα μία τόσο μεγάλη τάση κρατάει αρκετό διάστημα ενώ συνήθως η πρώτη διόρθωση που βγαίνει είναι πάντα για αγορά.

  • Εκτός από το ημερήσιο του τραπεζικού αν παρατηρήσει κάποιος το εβδομαδιαίο του ΓΔ με τον ταλαντωτή μας θα καταλάβει ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να χαλάσει η εβδομαδιαία τάση

Άλλωστε αυτό αναζητάγαμε τεχνικά εδώ και αρκετό καιρό έχοντας τις πιθανότητες μαζί μας με τους περισσότερους να περιμένουν μία βαθιά διόρθωση κάτω από τις 800 μονάδες που ποτέ δεν ήρθε.

**

ΠΛΑΙΣΙΟ: Η αλήθεια είναι ότι μπορεί ο τίτλος να είναι μία καλή συντηρητική εταιρία στον κλάδο της λιανικής παρόλα αυτά έχει περισσότερο haters παρά lovers traders. Τις περισσότερες φορές αυτό εξαρτάται από την συμπεριφορά μίας μετοχής και τον τρόπο που κινείται στην διάρκεια του χρόνου.

  • Ο τίτλος μπορεί να έχει μπει στις λευκές συσκευές μπορεί να κάνει σοβαρή προσπάθεια στο Marketing παρόλα αυτά η αγορά βλέπει πως κινείται αρκετά συντηρητικά στην ανάπτυξη του μιας και πρόκειται για μία από τις πιο παλιές εταιρίες του χώρου.

Από την άλλη ο εισηγμένος φαίνεται να μην τον νοιάζει και τόσο πολύ η χρηματιστηριακή του εικόνα μιας και όλα δείχνουν ότι ακολουθεί απλά ένα πολύ συντηρητικό market making. Φυσικά ούτε λόγος για μοίρασμα ποσοστού σε θεσμικούς που όπως είναι γνωστό χωρίς αυτούς οι μετοχές αρέσκονται να κινούνται σε αβαθή νερά.

Αν την δούμε από το 2016 και μετά και μετά την πτώση του 2014-2016 η μετοχή σταμάτησε 4 φορές στην διάρκεια των τελευταίων αυτών 6 ετών στην ζώνη του 480. Το 370-380 έχει γίνει μία σημαντική στήριξη ενώ μία κατοχύρωση και του 412 μπορεί να μας δώσει το 446 ή το 480 σε δεύτερη φάση. Το 393 κοντινή στήριξη.

Πιθανότατα οι νέες επιδοτήσεις για την αλλαγή κοστοβόρων συσκευών να τον βοηθήσουν να αυξήσει τζίρο και κερδοφορία στο μέλλον. Σίγουρα η πανδημία των σήκωσε σημαντικά παρόλα αυτά αυτό ήταν όπως όλα δείχνουν μία και μόνο χρονιά στα αποτελέσματα του οπότε νέες κινήσεις στην εταιρία επιβάλλονται.

  • Ηλίας Ζαχαράκης

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.