Ηλίας Ζαχαράκης: Παραμένει το ανοδικό momentum – Eυκαιρία τοποθετήσεων

Η αγορά τεχνικά έκλεισε βιαστικά το ανοδικό χάσμα από τις 19 Απριλίου στο 1395 και έδωσε αντίδραση συντηρώντας και το επίπεδο του 1400 σε κλεισίματα.

Μένει να δούμε αν σε πρώτο χρόνο καταφέρει να κινηθεί προς το κύριο 1460 επίπεδο ή θα κάνει μία βάση πάνω από το 1400 περιμένοντας και την λήξη των συμβολαίων της Παρασκευής.

Προς το παρόν τα roll over προχωράνε με ήρεμους ρυθμούς και τεχνικά περιμένουμε να δούμε αν και ο ταλαντωτής μας τις επόμενες συνεδριάσεις καταφέρει να μας δώσει ανοδικό ημερήσιο έναυσμα.

Η ΤΕΝΕΡΓΑ με την ΓΕΚ επιμένουν να φλερτάρουν με τα υψηλά τους συντηρώντας το επικείμενο deal (μιλάμε για γεφύρι της Άρτας) ενώ ο τραπεζικός κλάδος είναι και ο μόνος που έχει συντηρήσει το Long του σε ημερήσιο γράφημα και συνεχίζει και συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος στην αγορά.

Τα μεγάλα μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου όπως ΜΟΗ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ έκαναν την διαφορά στην αντίδραση ενώ εξαιρώντας την άψογη ΕΕΕ έχουμε τον ΟΠΑΠ που έχει καταγράψει χαμηλό στο 1450 αισθητά νωρίτερα από την υπόλοιπη αγορά.

Αρκετοί τίτλοι έχουν έρθει αισθητά κοντά σε πολύ σημαντικές μεσοπρόθεσμες στηρίξεις χωρίς ακόμα να μας έχουν δώσει έστω τις καλές πιθανότητες για μία καλή ανοδική κίνηση.

Στα στατιστικά του τραπεζικού που έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον η ΑΛΦΑ κατάφερε να γυρίσει σε οριακά αρνητικό έδαφος για το 2024 με τις υπόλοιπες να συντηρούν τα κέρδη τους από 18%-41%

Τις επόμενες μέρες και ειδικά μετά την λήξη των παραγώγων θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα για την κίνηση της αγοράς. Μεσοπρόθεσμα δεν έχει αλλάξει η ανοδική εικόνα μας κάτι που σίγουρα κάποιοι που ήταν εκτός αγοράς το θεωρούν ως ευκαιρία τοποθετήσεων.

Ηλίας Ζαχαράκης
Διευθύνων Σύμβουλος Fast Finance

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.