Ηλ.Ζαχαράκης: Μετά από αρκετές συνεδριάσεις, πήραμε ημερήσιο αγοραστικό σήμα- Weekly Report

Μετά από αρκετές συνεδριάσεις πήραμε ημερήσιο αγοραστικό σήμα και πλέον μένει και ένα κλείσιμο πάνω από το 633 Παρασκευής για να πάρουμε και εβδομαδιαίο σήμα. Oι 652 μονάδες σε πρώτη φάση είναι σημαντική αντίσταση. Ο τζίρος συνεχίζει να κινείται σε χαμηλές πτήσεις με τον τραπεζικό να “ξυπνάει» και να δοκιμάζει πρώτος τεχνικά την κίνηση. O OTE από την άλλη έκανε την διαφορά μιας και είναι και ο μόνος που κινείται σε νέα υψηλά και με επιθετική τάση δίνοντας βοήθειες στον ΓΔ.

  • Οι αψιμαχίες με την Τουρκία συνεχίζονται και φαίνεται ότι θα ξεκαλοκαιριάσουμε μαζί τους με την Ευρώπη να δίνουν χρονική αβάντα στους Τούρκους μέχρι την επόμενη σύνοδο του Σεπτεμβρίου απειλώντας τους με κυρώσεις. Η διπλωματία καταφέρνει μέρα με την μέρα όλο και περισσότερες χώρες να αναγνωρίζουν το πρόβλημα και να έρχονται με το μέρος μας γεγονός σίγουρα κάνει την Τουρκία να σκέφτεται καλύτερα την κάθε της κίνηση.

Η υγειονομική κρίση συνεχίζει να προβληματίζει με τα κρούσματα να συντηρούνται σε υψηλά επίπεδα με τον φόβο του φθινοπώρου να είναι διάχυτος. Τα στοιχεία του Ιουνίου στον τουρισμό έδωσαν μηδενικά έσοδα και πλέον περιμένουμε να δούμε το μέγεθος της ζημιάς Ιουλίου-Αυγούστου.

  • Στην πραγματική οικονομία σημαντική κινητικότητα υπάρχει στον κλάδο του real estate με το ενδιαφέρον να είναι σημαντικό από το παίκτες του εξωτερικού. Ίσως είναι και ο μόνος κλάδος που δεν σταμάτησε καθόλου την δραστηριότητα ακόμα και μέσα στο lock down.

Οι επιλογές μας υπέρ αποδίδουν 9,38% έναντι του ΓΔ που χάνει το 30,92% της αξίας του με τις επιλογές μας στο -21,54%. Ο τραπεζικός αρχηγός στις απώλειες με 62,89% με τον ftse25 στο -34%. Η ΕΝΤΕΡ με 61% κέρδη, με το ΚΡΙ ΚΡΙ να ακολουθεί με 4% και με οριακά κέρδη ο ΑΔΜΗΕ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ και ΚΟΥΕΣ. Στον αντίποδα μεγάλος χαμένος η ΑΛΦΑ με -72% με την Εθνική στο -62% και την ΕΥΡΩΒ και την ΑΡΑΙΓ στο -55 και -56% αντίστοιχα.

  • Η αγορά ουσιαστικά έχει βαλτώσει ψάχνοντας την αφορμή για μία ουσιαστική διαφυγή με το κακό να είναι ότι έχει χαθεί ο βηματισμός σε σχέση με τα ξένα χρηματιστήρια. Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να είναι αυτός που μπορεί να κάνει την διαφορά μιας και συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο καθημερινό τζίρο που μπορεί να δώσει ρευστότητα στο σύστημα σε μία σοβαρή ανοδική του αντίδραση.

Oι 1555 μονάδες είναι το πολύ σημαντικό διαγραμματικό επίπεδο αντίστασης που διάσπαση μπορεί να δώσει καλύτερο ανοδικό momentum με το 1604 να είναι το εβδομαδιαίο stop στο short μας. Σε ημερήσιο έχουμε ήδη αγοραστικό σήμα μέσα σε μία μεγάλη συσσώρευση χωρίς ουσιαστική τάση με το στοπ στο 1474. Το 1520 που ήταν και χαμηλό της Παρασκευής είναι κύρια στήριξη που αν χαθεί μπορεί και πάλι να μας φέρει στο 1500 ή το 1474 που είναι και στοπ στο ημερήσιο long. Ο τραπεζικός κατά τι καλύτερος πρέπει να συντηρήσει το 330 αν δεν θέλει να χάσει την βραχυπρόθεσμη τάση του με το 370 να είναι ουσιαστικά επόμενο επίπεδο αντίστασης και στόχος.

Για τρίτο συναπτό μήνα έχουμε πλάγια κίνηση με το μηναίο να δείχνει την σημαντικότητα του 663 επιπέδου που συνάμα είναι και εβδομαδιαίο stop στο short. Σε ημερήσιο μέσα στην συσσώρευση έχουμε πάρει ημερήσιο σήμα με το στοπ στις 613 μονάδες σε κλείσιμο με το 630-635 να συντηρεί την βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση. Το 652 κύρια αντίσταση που διάσπαση θα μας φέρει αντιμέτωπους με το 663.