Ηλίας Ζαχαράκης: Μέρα με την μέρα η αισιοδοξία επιστρέφει στην αγορά (10/5)

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: H εβδομάδα έκλεισε με απώλειες 3-4% σε ΓΔ και ftse25 με τον τραπεζικό να χάνει το 10% της αξίας του. Η αναμονή για τον MSCI στις 12/05  και τις πιθανές εκροές παίζουν τον ρόλο για την άσχημη εικόνα και τους χαμηλούς τζίρους στην αγορά. Στα θετικά η απόρριψη της ένστασης της Hard Rock για το καζίνο στο Ελληνικό γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την έναρξη του έργου.

  • Από την άλλη το άνοιγμα των συζητήσεων για λύση στον τραπεζικό κλάδο με την Bad Bank στο τραπέζι παίζει σημαντικό ρόλο, με την αγορά να περιμένει τις πιθανές εξελίξεις. Στα διεθνή υπάρχουν δημοσιεύματα που θέλουν Αμερική και Κίνα να επιστρέφουν στο τραπέζι των εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρουσιάσει το σχέδιο για τον τουρισμό γεγονός που θα παίξει σημαντικό ρόλο για τα έσοδα μιας και σκοπός είναι να χαθεί όσο το δυνατόν μικρότερο ποσοστό στο ΑΕΠ. Η Γερμανία στις 18 του μήνα ανοίγει τις πτήσεις για Ελλάδα με την χώρα να θεωρείται από τους πιο ασφαλείς προορισμούς κερδίζοντας παράλληλα πόντους μεσοπρόθεσμα κάτι που θα κεφαλαιοποιηθεί στο μέλλον.

  • Στο τεχνικό μέρος μας οι χαμηλοί τζίροι προβληματίζουν με τις εκροές λόγω MSCI να παίζουν σημαντικό ρόλο.

Ο ΜΥΤΙΛ φαίνεται να είναι ο ωφελημένος με το ταμπλό να το δείχνει με τον τίτλο να δοκιμάζει ήδη τα πρόσφατα υψηλά του. Ακόμα ένας τίτλος αυτός της ΚΟΥΕΣ από τις επιλογές μας πέρασε σε θετικό έδαφος από αρχές έτους , με τον ΣΑΡΑΝΤΗ να μηδενίζει της απώλειες του έτους.

  • Το ΕΝΤΕΡ πλέον τρέχει με 12% κέρδη πλησιάζοντας της ΓΔ για το split στα 7. Στον αντίποδα οι τράπεζες με την ΑΛΦΑ στο -68% και την ΕΥΡΩΒ στο -64%. Οι επιλογές μας υπέρ αποδίδουν 6,36% έναντι του ΓΔ τρέχοντας με -27,75% με τον ΓΔ στο -34,10%, τον ftse25 στο -36,76% και τον τραπεζικό στο -65,04%.

Μέρα με την μέρα η αισιοδοξία επιστρέφει στην αγορά, αν και θα περιμέναμε να δούμε ακόμα μία σοβαρή διόρθωση πριν δοκιμάσουμε και πάλι μία σοβαρή ανοδική κίνηση. Τεχνικά παρόλα αυτά όσο η ζώνη του 588 -595 αντέχει δεν μπορούμε να ποντάρουμε σε ένα τέτοιο σενάριο. Ο τραπεζικός είναι κλειδί μιας και βρίσκεται πολύ κοντά στα χαμηλά του χαλώντας σημαντικά την συνολική εικόνα της αγοράς

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Συνεχίζεται η μάχη με το 600 επίπεδο με το stop μας στο 595 σε κλείσιμο θυμίζοντας ότι το 588 είναι και εβδομαδιαίο stop. Το 628 είναι κοντινή
αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να δοκιμάσει και πάλι κίνηση στο
650. Ο τραπεζικός αντίστοιχα αναμετράτει με το επίπεδο του 300 με το
stop μας στο 303 σε κλείσιμο…
….
Το stop μας στο 1565 σε κλείσιμο με το 1495 κοντινή αντίσταση.
Στήριξη έχουμε στο 1413 που κατοχύρωση μπορεί να δώσει
συνέχιση- FTASE 25 – Large Cap
ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ