Ηλίας Ζαχαράκης: Η εβδομαδιαία τεχνική προσέγγιση Αγορών και όλων των “Κey” Δεικτών

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ 

Mετά από 4 εβδομάδες σημαντικής ανόδου ήρθε μία σταθεροποιητική εβδομάδα για τον ftse και τον ΓΔ, με τον τραπεζικό να συνεχίζει να καταγράφει κέρδη της τάξεως του 5% δείχνοντας ότι είναι με χρονική υστέρηση έναντι της υπόλοιπης αγοράς.

  • Ήταν λογικό να υπάρξει μία ανάπαυλα και κατοχύρωση κερδών από κάποιους κάτι που είναι και υγεία για την αγορά.

Η τρέχουσα εβδομάδα έχει κλείσιμο παραγώγων, θυμίζοντας ότι κλείνουν πάνω στην τάση. Το χαμηλό της Παρασκευής είναι και το επίπεδο εκείνο που όσο συντηρείται σε κλείσιμο η τάση παραμένει επιθετική. Μία διάσπαση μπορεί να μας δώσει καλύτερη διόρθωση και ανακοπή της τάσης βραχυπρόθεσμα χωρίς ακόμα να έχουμε σήματα εξόδου στους δείκτες.

  • Την Παρασκευή περιμένουμε και τις εξελίξεις σε σχέση με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Οι επιλογές μας υπέρ αποδίδουν 12,85% έναντι του ΓΔ σε σχέση με τον ίδιο να χάνει το 14,95% της αξίας του με τις επιλογές μας στο -2,1%. Ο τραπεζικός αρχηγός στις απώλειες με 44,27% με τον ftse25 στο -18.85%. Η ΕΝΤΕΡ με 109% κέρδη, με την ΔΕΗ να ακολουθεί με 66% κέρδη, με την KOYEΣ με 23% , τον ΜΥΤΙΛ στο +18% και το ΚΡΙ ΚΡΙ στο +13% Στον αντίποδα μεγάλος χαμένος η ΑΛΦΑ με -52% με την Εθνική στο -33% και την ΕΥΡΩΒ στο -37%

  • Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε ότι αλλάζει κάτι σημαντικό στην αγορά, μιας και θυμίζουμε ότι έχουμε πλέον και μηνιαίο αγοραστικό σήμα.

Οξύμωρη η τιμή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ μιας και χάνει το 7% από αρχές έτους με την θυγατρική της να έχει κέρδη της τάξεως του 75%. Ο τραπεζικός λογικά έχει μία κίνηση στο 575 και
περιμένουμε να δούμε αν γίνει άμεσα.

  • Αν υποθέσουμε ότι έχουμε ξεκινήσει ένα μεγάλο bull market ειδικά η πρώτη διόρθωση που εξελίχτηκε θα μας δώσει νέο υψηλό με την μικρή πιθανή ταλαιπωρία στα πρόσφατα υψηλά έτσι ώστε το πρόσφατα χαμηλά της Παρασκευής να γίνουν και ημερήσια stop μας.

Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά, τόσο τους κατέχοντες όσο και αυτούς που θέλουν να εισέλθουν στην αγορά.