Ηλίας Ζαχαράκης: Η διόρθωση παραμένει μικρή σε σχέση με την μεγάλη εικόνα αλλά και την κίνηση των ξένων αγορών

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και καλή εβδομάδα

H εβδομάδα έκλεισε με κέρδη, με τον τραπεζικό κλάδο να κερδίζει έδαφος έναντι
του ΓΔ μιας και κέρδισε 8% έναντι 3,5% του ΓΔ. Η Παρασκευή είχε ρευστοποιήσεις και profit taking, με τον ΓΔ να κλείνει οριακά πάνω από το 628 που είναι και αγοραστικό εβδομαδιαίο σήμα και τον ftse να μην τα καταφέρνει στην παρούσα. Πάντα αρχές του μήνα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή μιας και συνήθως γίνεται window dressing.

 • Το πρώτο τρίμηνο στην Ευρωζώνη είχαμε μία πτώση της οικονομικής παραγωγής
  κατά 3,8% αν και το πιο κρίσιμο είναι το επόμενο τρίμηνο. Πλέον όλες οι οικονομίες κάνουν προσπάθεια να επανέλθουν με την καραντίνα να ανοίγει σταδιακά και στην χώρα μας. Μπροστά μας έχουμε το δύσκολο γόρδιο δεσμό του τουρισμού μιας και αντιπροσωπεύει σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ μας.

Τα μάτια της επενδυτικής κοινότητας είναι πλέον στραμμένα στην άρση των μέτρων, αλλά πολύ πιο σημαντικό είναι το τι θα συμβεί με τον τουρισμό που είναι και το πιο σημαντικό μας μέγεθος στο ΑΕΠ της χώρας. Τα αποτελέσματα συνεχίζουν να δημοσιεύονται χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερες απώλειες, αν και μεγαλύτερο ρόλο θα παίξει το επόμενο τρίμηνο.

 • Στο τεχνικό σκέλος η αγορά έπιασε τον ελάχιστο στόχο μας, παρόλα αυτά και λόγω του τραπεζικού κλάδου η διόρθωση παραμένει μικρή σε σχέση με την μεγάλη
  εικόνα αλλά και την κίνηση των ξένων αγορών. Οι ταλαντωτές μας εφιστούν την
  προσοχή μας, με τις επόμενες δύο συνεδριάσεις ιδιαίτερα σημαντικές.

Το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς παραμένει Long απέχοντας σημαντικά από τα υψηλά έτους αλλά και τις θετικές αποδόσεις με εξαίρεση την entersoft που παραμένει με κέρδη 10% με το split στα 7 να αναμένεται από την ΓΣ. Κουες, Σαραντης και Κρι Κρι με τις μικρότερες απώλειες από αρχές έτους με 4%, 8% και 14% αντίστοιχα. Οι επιλογές μας στο -26,77% υπέρ αποδίδοντας του ΓΔ κατά 4,70% με τον ίδιο να έχει απώλειες της τάξεως του 31,46%, τον Ftse με 33,63% και τον τραπεζικό με 61,49% απώλειες.

Greek Market WEEKLY Overview

 • Σίγουρα είναι νωρίς ακόμα για να δούμε το μέγεθος της ζημιάς με τους αναλυτές απλά να
  εικάζουν με διαφορετικά μεγέθη με το μόνο σίγουρο να είναι ότι τα πραγματικά νούμερα θα μας δείξει μόνο η εξέλιξη της πανδημίας.
 • Ο s&p ήδη πλήρωσε το 61% της πτωτικής του κίνησης, επίπεδο που συνήθως δίνει διόρθωση αν μη τι άλλο.
 • Είναι δεδομένο ότι οι διακυμάνσεις θα συνεχιστούν και δεν χρειάζεται να κυνηγάμε τις τιμές από πίσω.
 • Καλό θα ήταν να μελετάμε τον κάθε τίτλο από μόνο του, μιας και αυτό μας βοηθάει να παίρνουμε σωστότερες τοποθετήσεις.

FTSE25 – Διόρθωση έδωσε η συνεδρίαση της Παρασκευής με τον ταλαντωτή να είναι σε επίπεδα που θέλουν προσοχή. Το 1470 είναι σημαντική κοντινή στήριξη, που διάσπαση μπορεί να μας δώσει συνέχιση. Το 1530-1565 είναι αντίσταση που κατοχύρωση θα μας δώσει συνέχιση στο 1605.

 • ΓEΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Η διόρθωση ήρθε στην συνεδρίαση της Παρασκευής δοκιμάζοντας την στήριξη του 628. Μία κατοχύρωση του επίπεδου μπορεί και πάλι να μας δώσει το 616 ή και το 590 επίπεδο. Το 650 επίπεδο συνεχίζει να είναι αντίσταση όπου κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει συνέχιση. Ο ΓΔ μας έδωσε πολύ οριακά αγοραστικό εβδομαδιαίο σήμα κάτι που δεν συνέβη και στον ftse.