Ιδιωτικοποιήσεις: Εγκρίθηκε από το ΚΥΣΟΙΠ το χρονοδιάγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ

Εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα αξιοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο ξεχωρίζει, όπως είναι εύλογο, η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στη Lamda Development.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, το συγκεκριμένο βήμα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Ιουνίου, ανοίγοντας τον δρόμο για την κύρωση της σχετικής σύμβασης από τη Βουλή των Ελλήνων και την έναρξη των εργασιών.

Όσον αφορά την εμπορική αξιοποίηση της Αττικής Οδού, το νέο χρονοδιάγραμμα προβλέπει έναρξη του διαγωνισμού το α’ τρίμηνο του 2022.

Την ίδια ώρα, για την παραχώρηση του 65% της ΔΕΠΑ Υποδομών, οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται στις 15 Ιουλίου του 2021. Αντίθετα, για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας, έχει αποφασιστεί η αναστολή των δεσμευτικών προσφορών έως τουλάχιστον το γ’ τρίμηνο του 2021.

Για το μέλλον των ποσοστών σε ΕΥΔΑΠ (11,3%), ΕΥΑΘ (24%), ΕΛΠΕ (35%) και ΔΕΗ (17%), το ΤΑΙΠΕΔ, με βάση το επικαιροποιημένο πρόγραμμα, θα προβεί σε αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης.

Δείτε ΕΔΩ το αναθεωρημένο πρόγραμμα