Η υπομονή είναι αρετή- Το μήνυμα που θέλει να στείλει το απίστευτο… Επιτελικό Κράτος

ΒΗΜΑτοδότης

Η υπομονή είναι αρετή

Ξέρετε πόσες υπογραφές χρειάζονται για να γίνει μια απλή δωρεά ιδιώτη στο Δημόσιο; Πάμπολλες.

Να σας εξιστορήσω μια χαρακτηριστική περίπτωση. Προ πενταετίας είχε υπογραφεί ένα συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Τράπεζας Πειραιώς για την παροχή τραπεζικών υπηρεσιών σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Στα πλαίσια του συμφωνητικού η τράπεζα χορηγεί έκτοτε βραβεία σε δέκα αριστούχους αποφοίτους των εννέα στρατιωτικών Σχολών.

Για το ακαδημαϊκό έτος που μας πέρασε, η Τράπεζα Πειραιώς ενημέρωσε στις αρχές Οκτωβρίου 2019 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την πρόθεση της να χορηγήσει βραβεία συνολικού ύψους 20.000 ευρώ στους αριστούχους (10 στελέχη χ 2.000 ευρώ). Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να γίνει η δωρεά.

Το αίτημα έμεινε ένα μήνα στα γραφεία του υπουργείου Άμυνας και μετά από 34 ημέρες το Τμήμα Προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικού της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών, καθώς είναι η αρμόδια να εγκρίνει την δωρεά.

Ξέρετε πότε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών ενέκρινε τη δωρεά της Τράπεζας Πειραιώς προς το Ελληνικό Δημόσιο, στις 26 Μαΐου 2020! Σχεδόν επτά μήνες μετά.

Βλέπετε είναι το μήνυμα που το Επιτελικό Κράτος θέλει να δώσει στους αριστούχους των Στρατιωτικών Σχολών. Πως η υπομονή είναι αρετή