Η Βρετανία προειδοποιεί για τα προγράμματα crypto «High Return»

Η Βρετανία προειδοποιεί για τα προγράμματα crypto «High Return»

  • Ενώ οι αυξανόμενες τιμές κρυπτογράφησης φέρνουν όλο και περισσότερους επενδυτές λιανικής στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου (FCA) εξέδωσε προειδοποίηση κατά εταιρειών που προσφέρουν επενδυτικές ευκαιρίες που υπόσχονται υψηλές αποδόσεις.

Αν και η γενική προειδοποίηση δεν διευκρίνισε τα ονόματα των εταιρειών, στοχεύει εκείνες που προσφέρουν επενδύσεις σε κρυπτογραφικά στοιχεία ή δανεισμό ή επενδύσεις που συνδέονται με κρυπτογραφικά στοιχεία.

«Η επένδυση σε κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, ή οι επενδύσεις και ο δανεισμός που συνδέονται με αυτά γενικά συνεπάγονται την ανάληψη πολύ υψηλών κινδύνων με τα χρήματα των επενδυτών. Εάν οι καταναλωτές επενδύσουν σε αυτούς τους τύπους προϊόντων, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να χάσουν όλα τα χρήματά τους », δήλωσε η βρετανική ρυθμιστική αρχή.

Η προειδοποίηση ήρθε όταν το Bitcoin άρχισε να συγκεντρώνεται επιθετικά . Το ψηφιακό νόμισμα παραμένει πολύ ασταθές καθώς τις τελευταίες 24 ώρες, έπεσε πάνω από το 13% της αξίας του.

Ο παρατηρητής της αγοράς χαρακτήρισε επίσης τα κρυπτονομίσματα ως κερδοσκοπική επένδυση και ζήτησε από τους επενδυτές κρυπτογράφησης να «κατανοήσουν σε τι επενδύουν, τους κινδύνους που σχετίζονται με την επένδυση και τυχόν κανονιστικές προστασίες που ισχύουν».

Επικίνδυνη επένδυση

Η FCA προσφέρει ένα πρόγραμμα αποζημίωσης £ 85.000 στους εμπόρους στις ρυθμιζόμενες πλατφόρμες. Ωστόσο, αυτό το σχήμα δεν ισχύει για ψηφιακά στοιχεία.

Όσον αφορά τους κανονισμούς κρυπτογράφησης, το Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε μια από τις δύσκολες αγορές. Θα απαγορευτεί η λιανική πώληση των crypto παραγώγων πρόσφατα, επικαλούμενη τους κινδύνους που ασχολούνται με αυτά τα παράγωγα μέσα.

Επιπλέον, η FCA  απαίτησε την εγγραφή όλων των επιχειρήσεων κρυπτονομισμάτων που λειτουργούν εντός των δικαιοδοσιών της. Αν και έχει παρατείνει την περίοδο έγκρισης των εταιρειών που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για άδεια, η νομιμότητα των μη εγγεγραμμένων εταιρειών έληξε στις 10 Ιανουαρίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η FCA έχει χορηγήσει έως σήμερα μόνο τέσσερις εταιρείες κρυπτογράφησης: δύο εκ των οποίων είναι οντότητες του Ηνωμένου Βασιλείου που ανήκουν στην κρυπτογράφηση ανταλλαγής δίδυμων Winklevoss, Gemini και οι άλλες δύο είναι η Archax και η Ziglu. Πάνω από 90 εταιρείες περιμένουν τώρα έγκριση ως επιχειρήσεις κρυπτογράφησης.

ΔΑΝΑΗ ΓΚΟΛΙΑ