Η Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna – Την άνοιξη αναμένεται η χορήγησή του

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Βρετανίας ενέκρινε σήμερα τη χρήση του εμβολίου της Moderna εναντίον της Covid-19, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας ότι συμφώνησε για την αγορά άλλων 10 εκατ. δόσεων του εμβολίου, το οποίο υπολογίζει ότι θα αρχίσει να χορηγεί από την άνοιξη.

Έτσι είναι πλέον τρία τα εμβόλια εναντίον της Covid-19 που έχουν έως τώρα εγκριθεί για χρήση στη Βρετανία, καθώς εκείνα των Pfizer/BioNTech και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca χορηγούνται ήδη.

Η Βρετανία έχει παραγγείλει 17 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna και οι παραδόσεις θα αρχίσουν να διανέμονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από την άνοιξη, εφόσον η Moderna διευρύνει την ικανότητα παραγωγής της.

«Έχουμε εμβολιάσει ήδη σχεδόν 1,5 εκατ. ανθρώπους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και το εμβόλιο της Moderna θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα ακόμη περισσότερο όταν οι δόσεις καταστούν διαθέσιμες την άνοιξη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Το εμβόλιο της Moderna είναι αποτελεσματικό κατά 94% στην πρόληψη της ασθένειας στις κλινικές δοκιμές τελευταίου σταδίου και η χρήση του έχει ήδη εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.