Η Βενετία καλεί τους τουρίστες να επιστρέψουν

Το Βένετο στα βόρεια της Ιταλίας υπήρξε μια από τις περιοχές, που χτυπήθηκαν σκληρότερα και για πολλές εβδομάδες από τον κορωνοϊό. Ο πρόεδρος της περιφέρειας Λούκα Ζάια διαφημίζει τώρα “διακοπές χωρίς covid-19” καλώντας τους τουρίστες να επιστρέψουν στην ιστορική πόλη. Και διαβεβαιώνει ότι το σύστημα υγείας στο Βένετο είναι “εξαιρετικό”.
Ο Ζάια απευθύνεται ειδικά σε Γερμανούς και Αυστριακούς παραθεριστές: το Βένετο είναι σαν “σπίτι” για αυτούς. Πολλοί κάτοικοι στην περιοχή μιλούν επίσης γερμανικά.
Σύμφωνα με τον πολιτικό, ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις της Λέγκα, η περιοχή στην οποία βρίσκεται και η πόλη της Βενετίας έχει χάσει περίπου 50.000 θέσεις εργασίας, 35.000 από αυτές στον τομέα του τουρισμού.

Τα πρώτα κρούσματα καταγράφηκαν στο Βένετο τον Φεβρουάριο καθώς ο ιός εξαπλώθηκε γρήγορα. Σε αντίθεση πάντως με τη Λομβαρδία, η περιοχή ανταπεξήλθε καλύτερα στην κρίση – ίσως και επειδή έγιναν πολλά τεστ. Η περιοχή έχει συνολικά περίπου 19.000 μολύνσεις και 1.800 θανάτους. Η Ιταλία θέλει να ανοίξει ξανά τα σύνορα για επισκέπτες από το εξωτερικό από τις 3 Ιουνίου.