Η Τζόρτζια επιβάλλει πρόστιμο 3 εκατ.δολ. στην Hyundai Glovis για ρύπανση του «MV Golden Ray»

Πρόστιμο περίπου 3 εκατ. δολ. αναμένεται να επιβληθεί από τις κρατικές περιβαλλοντικές ρυθμιστικές αρχές της Τζόρτζια στην Hyundai Glovis Co. μετά την απροσδόκητη ανατροπή του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που μετέφερε οχήματα. Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα την ρύπανση της θάλασσας στα ανοικτά των ακτών της Τζόρτζια.

Σε εντολή που ελήφθη την Τρίτη, η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Προστασίας της Τζόρτζια ανέφερε ότι υπήρξε ρύπανση του νοτιοκορεάτικου πλοίου Golden Ray, η οποία προήλθε από προϊόντα με βάση το πετρέλαιο, διάφορα ρυπογόνα υλικά και συντρίμμια από το πλοίο.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ανατράπηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2019 μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι του Brunswick. Ωστόσο, οι διαρροές πετρελαίου συνεχίστηκαν επί μήνες καθώς οι ομάδες διάσωσης πλοίο έκοψαν το σκάφος σε κομμάτια.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, το πετρέλαιο ανάβλυζε από το ναυάγιο και ξεβραζόταν στις κάποτε παρθένες παραλίες του νησιού St. Simons, ενός γνωστού τουριστικού κόμβου.

Η εταιρεία με έδρα τη Νότια Κορέα θα έχει περιθώριο έως και ένα χρόνο για να πληρώσει το πρόστιμο ή να προτείνει ένα σχέδιο για μια «συμπληρωματική περιβαλλοντική» εργασία και να εξασφαλίσει χαμηλότερη ποινή.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν είχαν σχολιάσει μέχρι την Τετάρτη την απόφαση.

https://e-nautilia.gr/