Η Τουλουπάκη αντικρούει με «καρφιά» τις καταγγελίες Ράικου…

Για «αναληθείς» πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάνει λόγο η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, με αφορμή σχετικές αναφορές από το περιβάλλον της Ελένης Ράικου.

Η κ. Τουλουπάκη διαψεύδει ότι τοποθετήθηκε στη θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας ότι στον διορισμό της «κατέληξε δύο φορές το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο».

Επίσης, αφήνει σαφείς αιχμές κατά της κ. Ράικου, τονίζοντας ότι ο δικός της λόγος είναι «δημόσιος και με ταυτότητα κι όχι μέσω κύκλων, “προνόμιο” που δεν διαθέτω…».

Σημειώνεται ότι η κ. Ράικου, κατέθεσε πρόσφατα στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη και Ευάγγελο Ζαχαρή, που διενεργούν από κοινού την έρευνα για τυχόν παράτυπους δικονομικούς χειρισμούς στην ποινική προκαταρκτική εξέταση για τη Νovartis.

Η κ. Ράικου, με φόντο την έρευνα για τη Novartis είχε στραφεί και μέσω αγωγής κακοδικίας κατά της διαδόχου της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, κ. Τουλουπάκη. Δικαστική διαμάχη που έληξε, όταν καταργήθηκε η αγωγή κακοδικίας που είχε καταθέσει τον Νοέμβριο του 2018 η Ελένη Ράικου μαζί με τον σύζυγό της γιατρό Λάζαρο Καρνέση, σε βάρος της Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς, Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη.

  • Η δήλωση της Ελένης Τουλουπάκη

Εάν όσα αναληθή βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πράγματι ειπώθηκαν δυστυχώς για άλλη μια φορά η κ. Ράικου καταφέρεται όχι μόνο εναντίον εμού, θίγοντας την τιμή και την υπόληψή μου, αλλά και κατά του συνόλου του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, υποστηρίζοντας ότι τοποθετήθηκα στη θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να εκτελέσω από κοινού με άλλους δικαστικούς λειτουργούς, συμβόλαιο ηθικής της εξόντωσης.

Υπενθυμίζω, λοιπόν, ότι τοποθετήθηκα στη θέση τής εισαγγελέως Διαφθοράς μετά την παραίτησή της και χωρίς ουδέποτε να υποβάλω σχετική αίτηση για την τοποθέτηση αυτή. Στον διορισμό μου κατέληξε δύο φορές το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από 11 αρεοπαγίτες με μεγάλη πλειοψηφία.

  • Η προσφυγή δε κατά της τοποθέτησής μου στην πρώτη εκλογή μου απερρίφθη παμψηψεί από την ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου. Είναι απολύτως προσβλητικές οι αναφορές της, όχι μόνο για μένα, αλλά κυρίως για τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, τους οποίους θεωρεί ελεγχόμενους. Εξίσου προσβλητική και η αναφορά της σε συνάδελφο δικαστικό λειτουργό.

Επισημαίνω τέλος ότι από όσο γνωρίζω, προηγούμενες καταγγελίες της και αιτήσεις σε βάρος εμού και των συναδέλφων μου κρίθηκαν ως ανυπόστατες από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Θλίβομαι βαθιά αν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας και προβαίνουμε σε τόσο απαξιωτικές δηλώσεις. Επισημαίνω, τέλος, ότι ο λόγος μου είναι δημόσιος και με ταυτότητα κι όχι μέσω κύκλων, «προνόμιο» που δεν διαθέτω…