(Ι)- Το σαββατιάτικο σημειωματάριο του μ/μ (21/12)

***

Η ΕΛΑΣ έσπασε κατάληψη που είχε μέσα μηχανισμούς με καρφιά λες και ήταν σπίτι σήριαλ κιλλερ, συνέλαβε όσους της πετούσαν έπιπλα, κανένας τραυματίας, ΟΛΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ. Οκ.

  • Άστε να σκάσει μια βόμβα να πεθάνουν 50, να τρελαθούν όλοι, να μπαίνει η ΕΛΑΣ πυροβολώντας όπως σε ΗΠΑ κ Βέλγιο.

ΜΗΝΥΜΑ: Μια φορά κ έναν καιρό σε μία αμόρφωτη χώρα κάποιοι απατεώνες γίνανε κυβέρνηση με fake “μαγκάλια” & “αυτοκτονίες” Δυο φορές και δυο καιρούς στην ίδια αμόρφωτη χώρα οι ίδιοι απατεώνες θέλουν να γίνουν κυβέρνηση με fake “κολάρα” & “ασυλίες” ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ή ΠΗΡΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ;

Από την χτεσινή συγκέντρωση παλιά-μου-τέχνη-κόσκινο διαμαρτυρίας με κεντρικό αίτημα “Χρυσοχοΐδη Παραιτήσου!”. Την προσοχή σας πως οι συντρόφισσες φέρουν αγογγύστως (αλλά και υπερηφάνως) το πανό ενώ οι σύντροφοι ψ@λάρουν αρειμανίως απασχολημένοι από τα δίχως άλλο σοβαρότατα θέματα…

Εικόνα

ΜΗΝΥΜΑ: Όλα θα γίνουν αρκεί να χαμογελάς. Καλό βράδυ.

Εικόνα

Μεστός, ακαδημαϊκός λόγος
Παράθεση Tweet
@ATzanakopoulos
Μήνυμα Κούλη προς όλους/ες: αν κάνετε πως αντιστέκεστε σε οποιαδήποτε κατάχρηση εξουσίας, εκτός από ξύλο, θα σας φορτώσουμε το μισό ποινικό κώδικα και καλά ξεμπερδέματα. Να παράγετε χωρίς να φωνάζετε και μάθετε έστω να φοράτε γραβάτα/σερβιέτα εκεί που πρέπει.
****

Μαρκουλάκης… κόλαφος! “Η κραυγή του Ινδαρέ στην ταράτσα απαιτεί μιαν απάντηση”

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ: “Αυτή είναι η Ελλάδα, ένας διαρκής εμφύλιος” φώναζε δεμένος ο Δημήτρης Ινδαρές, στην ταράτσα του σπιτιού του. Η φράση του αυτή πραγματικά με συγκλόνισε. Όμως:

  • Το ερώτημα δεν είναι ο Δημήτρης Ινδαρές και τι σόι άνθρωπος είναι (είναι ένας ευγενικός, πράος, υπέροχος άνθρωπος, ένας γλύκας – αλλά εδώ αυτό είναι άνευ σημασίας). Το ερώτημα δεν είναι αν του συμπαραστεκόμαστε ή όχι (προφανώς ναι, συμπαραστεκόμαστε πάντα σε όσους αναγνωρίζουμε ως Δικούς μας και μένουμε συνήθως απαθείς στους Άλλους – επίσης εδώ είναι άνευ σημασίας)

Το ερώτημα δεν είναι αν είμαστε υπέρ ή κατά των καταλήψεων, υπέρ ή κατά των εκκενώσεών τους, υπέρ ή κατά της έννομης τάξης, υπέρ ή κατά της κυβέρνησης (οι απόψεις μας, τα αισθήματά μας, η ιδεολογία μας, οι ενστικτώδεις αγκυλώσεις μας, αυτά κι αν είναι εδώ άνευ σημασίας)

Το ερώτημα είναι μόνο ένα: αν παραβιάστηκαν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

  • (Λέγονται θεμελιώδη γιατί η δημοκρατία (πρέπει να) τα προσφέρει σε όλους αδιακρίτως – και στον Ινδαρέ και στους εργαζόμενους της Μαρφίν, και στον Ζακ και στον Γρηγορόπουλο και στον Κορκονέα, και σ’ εκείνο το αγόρι από το Αφγανιστάν που διαμελίστηκε από βόμβα σε κάδο απορριμάτων δέκα χρόνια πριν – μου φαίνεται πως τώρα πια μόνο εγώ το θυμάμαι.)

Τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι α λα καρτ – και το κράτος οφείλει να είναι εγγυητής και προστάτης τους. Εφόσον παραβιάστηκαν, αυτό πρέπει να φανερωθεί, όχι εδώ, θεσμικά. Και οι παραβάτες να υποστούν τις συνέπειες. Η κραυγή του Ινδαρέ στην ταράτσα απαιτεί μιαν απάντηση. Για να πάρουμε την απάντηση, πρέπει να μάθουμε να θέτουμε σωστά την ερώτηση.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων, σας γνωρίζεται ότι για τις 19 Δεκεμβρίου 2019 διαμένουν σε 34 δομές διαχείρισης ΕΔ, 57.855 μετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 30.350 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου, Κω, Έβρου και Διαβατών έχουν υπεράριθμους μετανάστες/πρόσφυγες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).

  • Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για τις 19 Δεκεμβρίου 2019 ανέλαβαν το έργο της παροχής 39.454 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 215 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.
Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Αθήνας: Ουρές χιλιομέτρων -Δείτε live
Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Αθήνας: Ουρές χιλιομέτρων -Δείτε live | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr Στο κόκκινο βρίσκεται η κίνηση σε πολλούς δρόμους της Αττικής, με τους οδηγούς να βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ουρές χιλιομέτρων. | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr | κίνηση, μποτιλιάρισμα, Αθήνα, Αττική iefimerida.gr
Η Ελλάδα εκδίδει στη Γαλλία τον Mr Bitcoin

Εικόνα

«Θέλω να δω τον Γιάνη πρωθυπουργό»….ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ periergo.com/

Εικόνα

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Πριν κάποιες βδομάδες έγραψα για έναν 12χρονο που έπεσε από μεγάλο ύψος ενώ έπαιζε. Κατέληξε κλινικά νεκρός & οι γονείς του προχώρησαν σε δωρεά οργάνων. Απόψε έμαθα την συνέχεια. 14 ψυχές θα συνεχίσουν να ζουν χάρη στα μοσχεύματά του. Απλά θεώρησα πως έπρεπε να ακουστεί.
 
ΜΗΝΥΜΑ: Η λύση που προτείνει ο #ΣΥΡΙΖΑ για το Μετρό Θεσσαλονίκης κοστίζει περί τα €55 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ακριβότερα και θα χρειαζόταν κάπου 3 χρόνια περισσότερα για να υλοποιηθεί! 55.000.000€ και 3 χρόνια ΠΟΛΥ φαΐ… Αν μ’ εννοείτε…
Ένα από τα αδέρφια στο Κουκάκι που συνελήφθη είναι πολύ γνωστός στην αστυνομία για την αντιεξουσιαστική του δράση! Είναι δυνατόν αντιεξουσιαστής να μένει δίπλα σε κατάληψη και να μην έχει σχέση με την κατάληψη; Αφού οι “άπλυτοι” ακούνε κατάληψη και έχουν πολλαπλούς οργασμούς!
ΜΗΝΥΜΑ: Αυτή την αθλιότητα έγραψε @SpDapergolas για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια. Από κάτω έβαλα κάποιες φωτογραφίες για να καταλαβαίνουμε το μέγεθος του σαδισμού.
Εικόνα
ΚΙ ΑΛΛΟ: Δεν αντέχουν οι σύντροφοι την αστυνομική βία & τη χούντα του Μητσοτάκη… Δεν είναι σαν τα φιλολαϊκά τανκς του Μαδούρο, τα γλυκά ξυλοκοπήματα των αντιφρονούντων στη δημοκρατική Κούβα, ή τα συγκινητικά χημικά Τσίπρα στα παιδάκια του συλλαλητηρίου, που τα καταπίνουν αβασάνιστα…
ΚΙ ΑΥΤΟ: Κάνουν ο,τι μπορούν οι συριζορουβικωνες να μας πείσουν ότι οι μπάτσοι θα μπαίνουν σπίτια μας να μας δείρουν, που παίρνεις τηλέφωνο την αστυνομία να κάνει παρατήρηση στον διπλανό που χορεύει κλαρίνα και σου απαντάνε «κάντε υπομονή».
Στην μάχη κατά των ιδεοληπτικών αναρχομπάχαλων,των καταλήψεων,των βανδαλισμών, της αριστερούλικης υστερίας που πουλάει αναρχία αλλά δεν θέλει να υποστεί τις συνέπειες,η κοινωνία στην πλειοψηφία της,στηρίζει Χρυσοχοΐδη.Κι αυτό είναι που τους πονάει περισσότερο. Ξυδάκι πρωτόζωα!
Κ.Δ: Yπεράνω πάσης υποψίας τα μέλη της οικογένειας Ινδαρε στο Κουκακι λένε φίλοι και βουλευτές του Σύριζα..όπως ο γιος του Βούτση,ο γιος του Σκουρλέτη,τα παιδιά του Κουράκη και η κόρη του Δραγασάκη που τους είχανε συλλάβει. Προβοκάτσια είναι Σύντροφοι!!
Β.ΓΚ: Το ΒΒC έγραψε: «Ανίκανοι οι Έλληνες να εκμεταλλευτούν τα αρχαιολογικά ευρήματα του μετρό Θεσσαλονίκης». Και υπάρχουν συμπολίτες που το υποστηρίζουν, κι ο δήμαρχος. Και το κακό είναι ότι πολιτικοποιούν το θέμα για να περάσουν την καταστροφή. Ντροπή. Αυτό κι αν θέλει συλλαλητήριο.
Χμμμ… Η Πραβδα σήμερα ούτε μονοστηλο στην α σελίδα για την αθωωτική εισαγγελική πρόταση στην Δίκη της ΧΑ… περίεργο ε;;; Χα, χα, χα…
Οσο ζήτησε ο ίδιος για τους 102 νεκρους στο Μάτι!!! #ασεμας
Παράθεση Tweet
Τσίπρας: Ντροπή όσα έγιναν στο Κουκάκι. Ζητήστε συγνώμη… aixmi.gr/index.php/tsip μέσω του χρήστη @Aixmi.gr – Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο 
 
Ο τροχονόμος που ρυθμίζει την κυκλοφορία αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα ειναι ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ. Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω πραγματική ρύθμιση κυκλοφορίας πεζών τε και οχημάτων. Δεν του ξεφεύγει τίποτα. Μέχρι επιβιβαζει τον κόσμο σε ταξί. Μακάρι να λάβει την επιβράβευση που του αξίζει. Τουλάχιστον την ηθική. Μεσα σε τόσο ταλιμπανισμο πού και πού συναντάς και καλούς επαγγελματίες.
ΜΗΝΥΜΑ: Ας δούμε μερικά “μεμονωμένα περιστατικά” στα οποία πρωταγωνιστούν πραγματικοί Μπαλούρδοι.
ALFAVITA.GR
****
Ποιός λαός είμαστε; Αυτός που στην Καλαμάτα, άκουγε κλάματα από τον κάδο των σκουπιδιών και δεν έκανε. Τον κόπο να κοιτάξει γιατί θεωρουσε ότι ήταν γατάκια. Μια κυρία που ταΐζει γατες ακουσε το κλαμα και επισης νόμισε οτι είναι γατάκια και πηγε να δει τι γίνεται και να τα σωσει και βρήκε ενα μωρό πεταμένο!
  • Γιατί αγαπητοί μου, όταν προσπερνάς το γατάκι θα προσπεράσεις και το ανθρωπάκι, όπως και έγινε! Γιατί κανείς, οικογένεια, σχολείο δε σου έμαθε την αξια της ζωης, της ζωης καθε πλάσματος και βεβαια της ζωης του αλλου. Στην Καλαματα ο αλλος ηταν ενα μωρο, ανθρώπινο. Ερωτηση, ειμασταν πάντα τόσο ελεεινοί ή η κρίση έβγαλε ότι χειρότερο διαθέτει ο ψυχισμος μας.στην επιφανεια!

ΜΗΝΥΜΑ: Το πήρα τελικά το μέρισμα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.