Η Tesla στην Ελλάδα

Τα νέα πολιτικά δεδομένα, αλλά και η έλευση στην Ευρώπη του πιο οικονομικού αυτοκινήτου της πολυτελούς Tesla, του Model 3, ήδη έχει ανοίξει τις ορέξεις σε Ελληνες επιχειρηματίες να κάνουν την επένδυση και να φέρουν την Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία στην Ελλάδα, με διάθεση μάλιστα να καλύψουν ένα μεγάλο κομμάτι της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Αποκάλυψη: Η Tesla στην Ελλάδα…

  • Του Τάκη Τρακουσέλλη
  • https://www.newsauto.gr/
  • Το πρόγραμμα τoυ κυβερνώντος κόμματος για την ηλεκτροκίνηση, θα αλλάξει τα δεδομένα για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα, το οποίο σήμερα ο Έλληνας το βλέπει ως… διαστημόπλοιο.

Μόλις αυτό εφαρμοστεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πέρα του ότι θα είναι πιο προσιτό αφού προβλέπεται η δραστική μείωση του ΦΠΑ (Ο% τέλος ταξινόμησης), θα είναι ιδιαίτερα θελκτικό για ως «εταιρικό» αυτοκίνητο (leasing κλπ), με το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να προβλέπει επιπλέον απόσβεση του αυτοκινήτου, κατά 25% της αξίας του, για την εταιρεία!

Ήδη μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος έχει έρθει σε πρώτη συμφωνία με τους Αμερικανούς και μένουν μόνο οι λεπτομέρειες ώστε να δούμε την πρώτη έκθεση της Tesla, στην Αττική, μέσα στο 2020.

Μαθαίνουμε μάλιστα ότι οι τελικές υπογραφές θα πέσουν μόλις γίνει το πρόγραμμα για την ηλεκτροκίνηση νόμος του Κράτους και οι Αμερικανοί δώσουν το πράσινο φως, η Ελληνική εταιρεία να αναλάβει την εκπροσώπηση της Tesla στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Όπως είναι αυτονόητο μία τέτοια επενδυτική κίνηση στην Ελλάδα, θα στρέψει τα βλέμματα της Παγκόσμια αγοράς αυτοκινήτου προς τη χώρα μας…