Η Ρωσία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες στον κόσμο της κρυπτογράφησης

  • Η Ρωσία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες στον κόσμο της κρυπτογράφησης

Η επιθυμία για περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στη Ρωσία έχει καταστεί λίαν επιθετική ​​τα τελευταία χρόνια. Πλέον, η Ρωσία είναι μία από τις περιοχές στον κόσμο όπου η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων ανθεί, αλλά είναι δύσκολο να επαληθευτεί το ρυθμιστικό κλίμα στην περιοχή.
  • Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη από την Xangle Research εξηγεί ότι η χώρα αποτελεί εστία για το crypto το 2020. Η έρευνα αναφέρει επίσης τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Binance, Changpeng Zhao (CZ) που δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Ρωσία είναι η βασική μας αγορά, μία από τις πιο ενεργές αγορές στον παγκόσμιο χώρο του blockchain.»

From Zero To Crypto Billionaire In Under A Year: Meet The Founder Of Binance

EXCLUSIVE: Binance Gives Back - How The World's Largest Crypto Exchange Is Using Blockchain For Covid Relief

Ανταλλαγές βλέπουν πολλή κίνηση στο Διαδίκτυο και που προέρχονται από τη Ρωσία.
  • Η έκθεση Xangle Research είναι μια ολοκληρωμένη ματιά στη σχέση της οικονομίας κρυπτογράφησης με τη Ρωσία φέτος και ο συγγραφέας επισημαίνει επίσης ότι η περιοχή είναι μια «βασική αγορά κρυπτογράφησης».
Δύο από τους μεγαλύτερους τομείς στη Ρωσία που τροφοδοτούν επί του παρόντος το περιβάλλον κρυπτογράφησης είναι η εξόρυξη και η εμπορία. «Η ζήτηση για κρυπτογράφηση είναι υψηλή », σημειώνει η έκθεση του Xangle.
  • «Η Ρωσία κατέχει επίσης την τρίτη μεγαλύτερη εξορυκτική δύναμη BTC (hashrate) στον κόσμο: το  6,9% προέρχεται από τη Ρωσία τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με το Cbeci.org», επισημαίνει η μελέτη.
Προς το παρόν, η Ρωσία διοικεί το τρίτο μεγαλύτερο hashrate Bitcoin στον κόσμο. Επιπλέον, η έκθεση κρυπτογράφησης 2020 που καλύπτει τη χώρα αναφέρει ότι «μεγάλο μέρος της κίνησης προς τα μεγάλα κρυπτονομίσματα προέρχονται από τη Ρωσία». Τα στατιστικά στοιχεία του Xangle δείχνουν ότι η Binance καταγράφει το μεγαλύτερο μέρος της ρωσικής κίνησης και η πλατφόρμα συναλλαγών ακολουθείται από τους Coinbase, Bithumb και Kraken αντίστοιχα.
  • «Οι ανταλλαγές κρυπτογραφικών παραγώγων είναι επίσης πολύ δημοφιλείς στη Ρωσία», αποκαλύπτει η μελέτη, αποκαλύπτοντας ότι οι δύο πιο δημοφιλείς πλατφόρμες περιλαμβάνουν το Bitmex και το Bybit.
Ανταλλαγές περιουσιακών στοιχείων Crypto που προσφέρουν ράμπες στις ράμπες.
  • Οι ανταλλαγές ψηφιακών νομισμάτων που προσφέρουν ράμπες στις ράμπες έχουν μερικές από τις υψηλότερες ρωσικές κυκλοφορίες στο Διαδίκτυο.
Οι πλατφόρμες συναλλαγών όπως οι Binance, Okex και P2pb2b έχουν το RUB ως fiat-on-ramp, καθώς και μερικές από τις κορυφαίες πηγές επισκεψιμότητας. Παρά τη μεγάλη κίνηση στο Διαδίκτυο, το ρούβλι δεν χρησιμοποιείται ενεργά στις συναλλαγές, καθώς αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 0,3% μεριδίου της αγοράς.
  • «Παρά τη δημοτικότητα του RUB ως fiat-on-ramp, δεν χρησιμοποιείται ενεργά στις συναλλαγές», επισημαίνει η έκθεση Xangle Research που αναφέρει επίσης μέρος του ρυθμιστικού κλίματος στη Ρωσία σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα.

Η μελέτη συζητά τον πρόσφατο νόμο που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021, ο οποίος υπογράφηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και δίνει νομικό καθεστώς στην κρυπτογράφηση.

Russia's Largest Bank Sberbank Launches Its Own Stablecoin | Crypto News Point

Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει πώς σκέφτεται η μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρωσία, η Sberbank, για την δημιουργία ενός stablecoin.
  • «Πιθανότατα να εκδώσουμε ένα stablecoin βάσει του νόμου που εγκρίθηκε πρόσφατα. Καθώς μπορούμε να συνδέσουμε αυτό το stablecoin στο ρούβλι, αυτό το διακριτικό θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση ή ένα μέσο για διακανονισμούς που περιλαμβάνουν άλλα ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία », δήλωσε ο Sergey Popov, διευθυντής της επιχείρησης συναλλαγών της Sberbank στα μέσα ενημέρωσης φέτος.
  • Παρά την αναγνώριση κρυπτογράφησης βάσει νόμου, οι ερευνητές του Xangle επισημαίνουν ότι ο νόμος για την κρυπτογράφηση που υπέγραψε ο Πούτιν εξακολουθεί να απαγορεύει τη χρήση κρυπτογράφησης ως μέσο πληρωμής στη Ρωσία.
«Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας θεωρεί ότι η κρυπτογράφηση δεν αποτελεί μέσο πληρωμής ούτε αποθεματικό αξίας», αναφέρει η δήλωση του Ρώσου Προέδρου στο τέλος της ρωσικής κρυπτογραφικής μελέτης του Xangle. «Το Cryptocurrency δεν υποστηρίζεται από τίποτα. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε προσεκτικά», τόνισε ο Πούτιν.
  • ΔΑΝΑΗ ΓΚΟΛΙΑ